Ki is volt a Csubakka-bikinis, busójelmezes kigyúrt megafonos bölény a Kongresszusban?

2021.01.07. 08:46

Bemutatjuk 2021 első, retinába égő figuráját.

Ki is volt a Csubakka-bikinis, busójelmezes kigyúrt megafonos bölény a Kongresszusban?

Tagadhatatlanul az utóbbi 24 óra leglehengerlőbb alakja az a kigyúrt, tetovált, bölényjelmezes (Csubakka-bikinis) férfi volt, aki megafonnal a kezében, jobbján Beavisszel, balján Buttheaddel masírozott a washingtoni Kongresszus épületében, amikor a Trump-párti tüntetők betörtek oda az elektori voksolás idején. Az erőszakos behatolásnak négy halálos áldozata lett. Mit lehet tudni a bölényjelmezesről?

A Yahoo már cikket is szentelt neki: QAnon Shamannak, Q Shamannak is becézik a férfit (polgári nevén Jake Angelit), aki a QAnon mozgalom ismert alakja, vezetője. A QAnonról annyit kell tudni, hogy a Facebookról is törölt szervezet olyan összeesküvés-elméletekben hisz, mint például hogy

Sátán-imádó pedofilok és a globális gyerekkereskedők nemetközi hálózata meg akarja-akarta buktatni Trumpot,

aki le akarja őket leplezni. A QAnon állt az elnökválasztás után kibontakozó, vélt csalások elleni „Stop the Steal” tiltakozások mögött is. 

Q Shaman a Kongresszusban nemcsak pózolt:

szerdán állítólag a Kongresszus épülete előtt az ostrom után arra kérte az embereket, menjenek haza.

Angeli 2019-ben tűnt fel az arizonai szélsőjobbos tüntetéseken. Egy interjúban azt mondta, azért öltözik így, festi az arcát, hogy felhívja magára a figyelmet – ezt kétségkívül sikerrel teszi. 2020-ban Phoenixben tűnt fel egy Trump-párti tüntetésen egy „Q küldött” feliratú táblával. „A hólabda beindult, egyre nagyobb lesz, most mi vagyunk a fősodor”, mondta ekkor, írja az azcentral.com.    

NYITÓKÉP:  Milenio / Facebook

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek