+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Dercsényi Dávid
2021. január 7. csütörtök, 08:46
Bemutatjuk 2021 első, retinába égő figuráját.

Tagadhatatlanul az utóbbi 24 óra leglehengerlőbb alakja az a kigyúrt, tetovált, bölényjelmezes (Csubakka-bikinis) férfi volt, aki megafonnal a kezében, jobbján Beavisszel, balján Buttheaddel masírozott a washingtoni Kongresszus épületében, amikor a Trump-párti tüntetők betörtek oda az elektori voksolás idején. Az erőszakos behatolásnak négy halálos áldozata lett. Mit lehet tudni a bölényjelmezesről?

 

A Yahoo már cikket is szentelt neki: QAnon Shamannak, Q Shamannak is becézik a férfit (polgári nevén Jake Angelit), aki a QAnon mozgalom ismert alakja, vezetője. A QAnonról annyit kell tudni, hogy a Facebookról is törölt szervezet olyan összeesküvés-elméletekben hisz, mint például hogy

 

Sátán-imádó pedofilok és a globális gyerekkereskedők nemetközi hálózata meg akarja-akarta buktatni Trumpot,

 

aki le akarja őket leplezni. A QAnon állt az elnökválasztás után kibontakozó, vélt csalások elleni „Stop the Steal” tiltakozások mögött is. 

 

Q Shaman a Kongresszusban nemcsak pózolt:

 

szerdán állítólag a Kongresszus épülete előtt az ostrom után arra kérte az embereket, menjenek haza.

 

Angeli 2019-ben tűnt fel az arizonai szélsőjobbos tüntetéseken. Egy interjúban azt mondta, azért öltözik így, festi az arcát, hogy felhívja magára a figyelmet – ezt kétségkívül sikerrel teszi. 2020-ban Phoenixben tűnt fel egy Trump-párti tüntetésen egy „Q küldött” feliratú táblával. „A hólabda beindult, egyre nagyobb lesz, most mi vagyunk a fősodor”, mondta ekkor, írja az azcentral.com.    

 

NYITÓKÉP:  Milenio / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Pénzzel, de volt, hogy néha tejtermékekkel fizettek le rendőröket Romániában.

Az indiai tagállamokat a központi kormányzat versenyre késztette a magánszektorral annak érdekében, hogy több gyártó települjön Indiába. Az eredmény a szegényebb tagállamokban fellépő vakcinahiány lett.

A volt kormányfő meglepő nyíltsággal nyilatkozott a nemzetközi sajtónak 2005-ben. Hidegháború, Gorbacsov, ellenzéki kerekasztal, Orbán Viktor, minden van benne.

A szociáldemokrata Heiko Maas közölte, még több EU-s pénzt kell adni Ankarának a menekültek ellátására, mert „pénz nélkül nem fog menni”.

Egy új közvélemény-kutatás szerint a budapesti 3-as választókerületben megtartott ellenzéki előválasztáson jelenleg a DK-s Komáromi Zoltán a szavazatok abszolút többségét is megszerezné a momentumos Hajnal Miklóssal szemben.

A házigazda Katar kormánya szerint csak így lehet biztonságosan teltházas meccseket tartani.

A választás tisztaságával kapcsolatban komoly kétségek merültek föl, a nacionalista ellenzék bejelentette: el sem fogadja az eredményeket.

A hét kérdése

Magyarország hiába szerepelt eddig jól az Eb-n, mivel a legnehezebb csoportba került, így az esélyek egyáltalán nem nekünk kedveznek. Ennek ellenére matematikailag van esélyünk, hogy továbbjussunk. Szerinted sikerülni fog?

Azért ide elnéznénk

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

A MONYO sörfőzde új kőbányai telephelyén rendes söröket is lehet inni az indie rock mellé június 19-én szombaton.

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás