+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Dercsényi Dávid
2021. január 7. csütörtök, 08:46
Bemutatjuk 2021 első, retinába égő figuráját.

Tagadhatatlanul az utóbbi 24 óra leglehengerlőbb alakja az a kigyúrt, tetovált, bölényjelmezes (Csubakka-bikinis) férfi volt, aki megafonnal a kezében, jobbján Beavisszel, balján Buttheaddel masírozott a washingtoni Kongresszus épületében, amikor a Trump-párti tüntetők betörtek oda az elektori voksolás idején. Az erőszakos behatolásnak négy halálos áldozata lett. Mit lehet tudni a bölényjelmezesről?

 

A Yahoo már cikket is szentelt neki: QAnon Shamannak, Q Shamannak is becézik a férfit (polgári nevén Jake Angelit), aki a QAnon mozgalom ismert alakja, vezetője. A QAnonról annyit kell tudni, hogy a Facebookról is törölt szervezet olyan összeesküvés-elméletekben hisz, mint például hogy

 

Sátán-imádó pedofilok és a globális gyerekkereskedők nemetközi hálózata meg akarja-akarta buktatni Trumpot,

 

aki le akarja őket leplezni. A QAnon állt az elnökválasztás után kibontakozó, vélt csalások elleni „Stop the Steal” tiltakozások mögött is. 

 

Q Shaman a Kongresszusban nemcsak pózolt:

 

szerdán állítólag a Kongresszus épülete előtt az ostrom után arra kérte az embereket, menjenek haza.

 

Angeli 2019-ben tűnt fel az arizonai szélsőjobbos tüntetéseken. Egy interjúban azt mondta, azért öltözik így, festi az arcát, hogy felhívja magára a figyelmet – ezt kétségkívül sikerrel teszi. 2020-ban Phoenixben tűnt fel egy Trump-párti tüntetésen egy „Q küldött” feliratú táblával. „A hólabda beindult, egyre nagyobb lesz, most mi vagyunk a fősodor”, mondta ekkor, írja az azcentral.com.    

 

NYITÓKÉP:  Milenio / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

1991. január 17-én vette kezdetét a hidegháborút követő évek egyik legnagyobb nemzetközi konfliktusa, az Öböl-háború, ami megágyazott a 21. századi baljós folyamatoknak is.

A vörösterror és a fehérterror során a hazai zsidóság egyenlően szenvedett, azonban a fehérterror hivatalos emlékezetkultúrájából mint áldozatok valamiért kimaradtak.

Egy bukaresti napilap szerint az RMDSZ a törékeny parlamenti többségért cserébe székelyföldi autonómiát kér, a PNL szerint ez ott már most is megvan.

Von der Leyen két alelnöke és a kohéziós biztos azután határozták erre magukat, hogy találkoztak a koronavírus-pozitív portugál pénzügyminiszterrel.

A helyiek szerint a kormány az 1200 főre rugó teniszezőket és a stábjukat választotta a saját állampolgárai helyett.

Nem csak elbukta a CDU elnökségéért folyó versenyt szombaton, de még a miniszteri terveire is nemet mondtak.

Sok vendéglátós nyitott ki péntek este Olaszországban, tiltakozva a római kormány lockdown-politikája ellen. Helyszíni riport fotókkal Firenzéből!

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás