Bréking: már trumpos sapkákat sem tudunk venni a hivatalos webshopokban!

Szerző: Petróczi Rafael
2021.01.07. 19:49

A TrumpStore.com-ot is üzemeltető cég azért tette elérhetetlenné az oldalt, mert az elnök megsértette az erőszak reklámozását megtiltó szabályzatukat.

Bréking: már trumpos sapkákat sem tudunk venni a hivatalos webshopokban!

Aki eddig nem élt a lehetőséggel, hogy „Make Amerika Great Again” feliratú sapkát, pólót, bögrét vagy más szuvenírt vegyen, az most már ne is próbálkozzon – legalábbis a hivatalos webshopokból, a TrumpStore.com-on és a shop.donaldjtrump.com-on ne, ugyanis ez a kép fogja fogadni:

A webshopokat üzemeltető kanadai internetes kereskedelmi társaság, a Shopify ugyanis elérhetetlenné tette az oldalakat a Trump-párti tüntetők kapitóliumi ostromát, illetve annak elnöki kezelését követően.

Mint a cég írja, szerintük a közelmúlt eseményei kapcsán

Trump megsértette a belső szabályzatukat, amely előírja, hogy nem reklámozhatnak vagy támogathatnak olyan szervezeteket, platformokat és személyeket, akik fenyegetőleg, erőszakot szítva lépnek fel

céljaik elérése érdekében.

Az ugyan igaz, hogy Donald Trump megtette a kötelezőt akkor, amikor szerdán hívei betörtek a Kapitóliumba, megpróbálva – utólag sikertelenül – ellehetetleníteni, hogy a Szenátus és a Képviselőház közösen szentesítse az elektori kollégium döntését, miszerint a demokrata Joe Biden nyerte a tavalyi elnökválasztást.

Trump a demonstrálókat való igaz, felszólította a békés, erőszakmentes protestálásra, ez azonban nem előzte meg, hogy négy ember is meghaljon az incidens során, és a felhergelt tüntetők eleve azért törtek be a Kapitóliumba, mert Donald Trump egyáltalán nem hajlandó elismerni a vereségét, és a demokratákat vádolja az elnökválasztás elcsalásával.

Az ügy miatt még az is kérdéses, hogy Trump kitöltheti-e a hivatalát Joe Biden január 20-i beiktatásáig, és még az sem lenne feltétlen neki kényelmes menekülő út, hogy az elnöki tisztségről lemondva arra játsszon, hogy a feladatait átvevő Mike Pence elnöki kegyelemben részesíti – ezek után ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy Pence ezt megtenné.

Nem a Shopify egyébként az egyetlen online platform, ami Trump elleni lépéseket foganatosított a kapitóliumi incidenst követően: a Twitter az esetre reagáló első bejegyzései után 12 órára letiltotta az elnöki fiókról történő posztolást, Mark Zuckerberg pedig bejelentette, hogy

legalább Biden hivatalba lépéséig, január 20-áig blokkolni fogják Trumpot Facebookon és Instragramon.

NYITÓKÉP: Gage Skidmore / Wikimedia Commons

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek