+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2021. január 7. csütörtök, 19:49
A TrumpStore.com-ot is üzemeltető cég azért tette elérhetetlenné az oldalt, mert az elnök megsértette az erőszak reklámozását megtiltó szabályzatukat.

Aki eddig nem élt a lehetőséggel, hogy „Make Amerika Great Again” feliratú sapkát, pólót, bögrét vagy más szuvenírt vegyen, az most már ne is próbálkozzon – legalábbis a hivatalos webshopokból, a TrumpStore.com-on és a shop.donaldjtrump.com-on ne, ugyanis ez a kép fogja fogadni:

 

 

A webshopokat üzemeltető kanadai internetes kereskedelmi társaság, a Shopify ugyanis elérhetetlenné tette az oldalakat a Trump-párti tüntetők kapitóliumi ostromát, illetve annak elnöki kezelését követően.

 

Mint a cég írja, szerintük a közelmúlt eseményei kapcsán

 

Trump megsértette a belső szabályzatukat, amely előírja, hogy nem reklámozhatnak vagy támogathatnak olyan szervezeteket, platformokat és személyeket, akik fenyegetőleg, erőszakot szítva lépnek fel

 

céljaik elérése érdekében.

 

Az ugyan igaz, hogy Donald Trump megtette a kötelezőt akkor, amikor szerdán hívei betörtek a Kapitóliumba, megpróbálva – utólag sikertelenül – ellehetetleníteni, hogy a Szenátus és a Képviselőház közösen szentesítse az elektori kollégium döntését, miszerint a demokrata Joe Biden nyerte a tavalyi elnökválasztást.

 

Trump a demonstrálókat való igaz, felszólította a békés, erőszakmentes protestálásra, ez azonban nem előzte meg, hogy négy ember is meghaljon az incidens során, és a felhergelt tüntetők eleve azért törtek be a Kapitóliumba, mert Donald Trump egyáltalán nem hajlandó elismerni a vereségét, és a demokratákat vádolja az elnökválasztás elcsalásával.

 

Az ügy miatt még az is kérdéses, hogy Trump kitöltheti-e a hivatalát Joe Biden január 20-i beiktatásáig, és még az sem lenne feltétlen neki kényelmes menekülő út, hogy az elnöki tisztségről lemondva arra játsszon, hogy a feladatait átvevő Mike Pence elnöki kegyelemben részesíti – ezek után ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy Pence ezt megtenné.

 

Nem a Shopify egyébként az egyetlen online platform, ami Trump elleni lépéseket foganatosított a kapitóliumi incidenst követően: a Twitter az esetre reagáló első bejegyzései után 12 órára letiltotta az elnöki fiókról történő posztolást, Mark Zuckerberg pedig bejelentette, hogy

 

legalább Biden hivatalba lépéséig, január 20-áig blokkolni fogják Trumpot Facebookon és Instragramon.

 

NYITÓKÉP: Gage Skidmore / Wikimedia Commons

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újabb humanitárius válság van kialakulóban a spanyol-marokkói partoknál. Az okok a két állam közötti feszültségre vezethetők vissza.

Összesen 53 ötlet közül választhatnak a budapestiek, amik közül a legtöbb szavazatot kapó projekteket a főváros meg is fogja valósítani.

A veszélyhelyzetet ugyan már ősz előtt is feloldhatja a kormány, de ez sokat nem jelent.

A 2014-ben és 2018-ban is Budapest 16. számú választókerületét megnyerő Hiller így a hat ellenzéki pártból már három támogatását bírja.

A Momentum korábban amellett kardoskodott, hogy mind a 106 körzetben legyen előválasztás.

A szervezet jelentése szerint csak így érhetjük el globálisan a karbonsemlegességet 2050-re.

A román szocdemek volt elnöke jelenleg is börtönben ül, azonban most egy újabb ügyben ismét vádat emeltek ellene.

A hét kérdése

Ha igen, mivel oltottak? Ha nem, miért nem oltattad még be magad? Nem reprezentatív felmérés az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás