+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2021. január 7. csütörtök, 19:49
A TrumpStore.com-ot is üzemeltető cég azért tette elérhetetlenné az oldalt, mert az elnök megsértette az erőszak reklámozását megtiltó szabályzatukat.

Aki eddig nem élt a lehetőséggel, hogy „Make Amerika Great Again” feliratú sapkát, pólót, bögrét vagy más szuvenírt vegyen, az most már ne is próbálkozzon – legalábbis a hivatalos webshopokból, a TrumpStore.com-on és a shop.donaldjtrump.com-on ne, ugyanis ez a kép fogja fogadni:

 

 

A webshopokat üzemeltető kanadai internetes kereskedelmi társaság, a Shopify ugyanis elérhetetlenné tette az oldalakat a Trump-párti tüntetők kapitóliumi ostromát, illetve annak elnöki kezelését követően.

 

Mint a cég írja, szerintük a közelmúlt eseményei kapcsán

 

Trump megsértette a belső szabályzatukat, amely előírja, hogy nem reklámozhatnak vagy támogathatnak olyan szervezeteket, platformokat és személyeket, akik fenyegetőleg, erőszakot szítva lépnek fel

 

céljaik elérése érdekében.

 

Az ugyan igaz, hogy Donald Trump megtette a kötelezőt akkor, amikor szerdán hívei betörtek a Kapitóliumba, megpróbálva – utólag sikertelenül – ellehetetleníteni, hogy a Szenátus és a Képviselőház közösen szentesítse az elektori kollégium döntését, miszerint a demokrata Joe Biden nyerte a tavalyi elnökválasztást.

 

Trump a demonstrálókat való igaz, felszólította a békés, erőszakmentes protestálásra, ez azonban nem előzte meg, hogy négy ember is meghaljon az incidens során, és a felhergelt tüntetők eleve azért törtek be a Kapitóliumba, mert Donald Trump egyáltalán nem hajlandó elismerni a vereségét, és a demokratákat vádolja az elnökválasztás elcsalásával.

 

Az ügy miatt még az is kérdéses, hogy Trump kitöltheti-e a hivatalát Joe Biden január 20-i beiktatásáig, és még az sem lenne feltétlen neki kényelmes menekülő út, hogy az elnöki tisztségről lemondva arra játsszon, hogy a feladatait átvevő Mike Pence elnöki kegyelemben részesíti – ezek után ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy Pence ezt megtenné.

 

Nem a Shopify egyébként az egyetlen online platform, ami Trump elleni lépéseket foganatosított a kapitóliumi incidenst követően: a Twitter az esetre reagáló első bejegyzései után 12 órára letiltotta az elnöki fiókról történő posztolást, Mark Zuckerberg pedig bejelentette, hogy

 

legalább Biden hivatalba lépéséig, január 20-áig blokkolni fogják Trumpot Facebookon és Instragramon.

 

NYITÓKÉP: Gage Skidmore / Wikimedia Commons

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A 2010-es évek elején még fagyos volt a viszony, de mostanra eljutottak egészen addig, hogy a Fidesz már az RMDSZ ellenében induló erdélyi jobboldaliakat hazaárulózza. Hogyan jutottak el idáig?

Most ismerte el először valaki a Bizottságban, hogy talán nem minden volt rendben a vakcinabeszerzésekkel.

Közel három és fél óráig kellett magyarázkodniuk az EP-ben a vakcinagyártó cégek vezetőinek, hogy mikor érkeznek meg az EU-nak ígért vakcinák.

Nem tetszik neki egy szabálymódosítás, aminek segítségével a komplett Fidesz-delegációt ki lehetne tessékelni a néppárti frakcióból.

Márciusban újra tárgyalnak majd róla a tagállamok vezetői.

Tudják, hogy idén is lesöpri a Fidesz a javaslatukat, ám 2022 után szerintük meglesz az ügynöknyilvánosság. Keresztes László Lórántot, az LMP frakcióvezetőjét kérdeztük.

Egy amerikai középiskolai fúvószenekarban megvalósított megoldás kétségtelenül kényelmetlen, de az igazgató szerint a gyerekek legalább
újra együtt zenélhetnek.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás