„Megöli a közösségi életet az online” – diákok a távoktatás visszavezetéséről

2020.11.11. 08:07

Orbán Viktor hétfőn délelőtt bejelentette, hogy a középiskoláknak és a felsőoktatási intézményeknek szerdától ismét át kell állniuk távoktatásra. A rendes tanítás utolsó napján egyetemistákat és középiskolásokat kérdeztünk, hogyan érinti őket, hogy idén már másodszorra kell elbúcsúzniuk hirtelen az iskolapadtól. Videó.

Szerda reggeltől ismét távoktatásra állnak át a középiskolák és az egyetemek – sok más járványügyi intézkedés mellett ezt jelentette be Orbán Viktor hétfőn délelőtt, ebben is bevallottan lemásolva Ausztriát. 

„Egyszerűbb is felkelnem nyolckor, és bekapcsolni a gépet”

– van olyan diák is, aki így vélekedik az online oktatás visszatéréséről. Az általános azonban nem ez: sokaknak hiányzik a közösségi élmény az online oktatásból, sőt, olyan is van, aki szerint

„a közösségi életet megöli az online forma”.

A folyamatos gép előtt ülés és a társas érintkezések hiánya sokakat megvisel, de sok diák szerint a laborokat és a gyakorlatokat is nagyon nehéz pótolni online.

Ennek ellenére a legtöbb diák szerint már előbb be kellett volna vezetni – van, aki szerint

nagyon sok embernek kellett meghalnia azért, hogy ők iskolába járhassanak.

Hogyan értékelik a diákok az intézkedéseket? Szigorítanának-e tovább intézkedéseken? Mit csinált szerintük jól a kormány, és mi az, amiben rosszul védekezünk? A videóból kiderül!

Vitárius Bence

Az ember, aki rajzol, amíg a többiek írnak.

olvass még a szerzőtől
Vass Csaba
Vass Csaba az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek