Egy az egyben lemásolta az Orbán-kormány az osztrák járványügyi korlátozásokat

Szerző: Bukovics Martin
2020.11.09. 14:40

A járványügyi szigorítások alapján újra Ausztria-Magyarországról kell beszélni: amit Bécs kitalál, Budapest is megvalósítja.

Egy az egyben lemásolta az Orbán-kormány az osztrák járványügyi korlátozásokat

„Tapasztalataink szerint a járvány lefolyása Magyarországon egy-két hét késéssel követi az ausztriait. (...) ezért Ausztriához hasonló intézkedéseket vezetünk be” – így konferálta fel a hétfőn bejelentett, szerdától életbe lépő szigorításokat hétfőn facebookos bejelentkezésében Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök már régóta a kormánya által bevezetett járványügyi intézkedések valamiféle laboratóriumaként tekint nyugati szomszédunkra, éppen ezért megnéztük, mennyiben hasonlítanak a szerdától érvényes szabályok az ott november 3-tól bevezetett második lockdown előírásaira.

Nem is kicsit. Mutatjuk, mennyire!

Az adatok forrása a bécsi városháza, az osztrák ORF közszolgálati médium közlései, ill. Orbán hétfői facebookos bejelentése.

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

GRAFIKA: Bukovics Martin / Azonnali

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek