+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2021. április 6. kedd, 14:00
Márciusban lett koronavírusos a lockdownkritikus Osztrák Szabadságpárt egyik elnökhelyettese. A politikus két hétig volt kórházban. Húsvét előtt mehetett haza, és azt kérte mindenkitől, vegye komolyan a vírust.

Amint arról az Azonnali beszámolt: márciusban koronavírusos lett az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökhelyettese, Manfred Haimbuchner, aki egyben a felső-ausztriai kormány tartományfőnök-helyettese is.

 

A politikus vélhetően egy illegális születésnapi partin kapta el a vírust.

 

Pártja eleve ellenzi a járványügyi szigorításokat, az FPÖ több lockdownellenes tüntetést is szervezett Bécsben. Az FPÖ frakcióvezetője, Herbert Kickl a vírus súlyosságát is kétségbe vonja.

 

Haimbuchner az elmúlt két hetet intenzív osztályon töltötte, egy ideig mesterséges lélegeztetésre is szorult. Húsvét előtt azonban elhagyhatta a linzi egyetemi klinikát. A politikus egy Facebook-posztban közölte ezt a híveivel, egyben azt kérte tőlük, hogy vegyék komolyan a koronavírust. Azt írta, hogy

 

a betegsége több alázatra tanította meg. Nem adta fel azonban azt a nézetét, hogy a járványügyi szabályokon lazítani kell: „a szabad emberek számára van annál több is, mint a puszta túlélés”.

 

MANFRED HAIMBUCHNER MÁR AZ OTTHONÁBÓL TUDOTT KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNNI. MINT ÍRTA, ERRE A HÚSVÉTRA ÖRÖKRE EMLÉKEZNI FOG. FOTÓ: MH / FB

 

Ezért szorgalmazza, hogy „a vírus jelentette veszélyt kell megállítanunk, nem a polgárok szabadságát”. Ennek egyik módja szerinte a gyors oltás – ami azért sajátos, mert az FPÖ frakcióvezetője, Kickl viszont nem vár sokat az oltásról. Kickl éppen ezért bejelentette: ő semmiképpen nem fogja magát beoltani, mert az ő immunrendszere korábban már egy erősebb influenzát is túlélt.

 

Haimbuchner azért se vonhatta vissza teljességgel a lockdownellenes nézeteit, mert ma pártjának ez a téma ad lehetőséget növekedni. Az FPÖ jelenleg 15 százalékon áll, ami még mindig kevesebb, mint amit 2019-ben kapott. De növekvő tendenciáról beszélhetünk. Ráadásul a lockdownellenesség révén a párt nemcsak a Strache-időszakot, de a Sebastian Kurz-cal való közös kormányzásét is elfeledtetheti.

 

NYITÓKÉP: Manfred Haimbuchner szíve piros-fehér-pirost ver / Freiheitliche Jugend Wels, FB

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Európában máshol is bőven voltak és vannak olyanok, akik úgy lettek kormány- vagy államfők, hogy angolul rosszul beszéltek. Összeszedtünk párat!

A járvánnyal kapcsolatos álhírterjesztésért megítélt érdemrendet így senki nem vette át – a DK miniszterelnök-jelöltje azért nem kell szomorkodjon, meg fogja azt kapni postán.

A szükségállapot meghosszabbítását a parlamentnek is meg kellene szavaznia, de azt kormánypárti képviselők sem támogatják. Magyarországon akár őszig is maradhat a veszélyhelyzet.

Lodban a rendőrség elveszítette a város feletti irányítást. A fellázadt arab lakosok és zsidó szomszédaik a sötét utcán, spontán egymásra támadtak.

Mind a gázai terrorcsoportok, mind az izraeli hadsereg további, súlyos csapásokkal fenyegeti a másikat. A Vaskupola-rendszer működéséről azonban bámulatos videók készültek.

Az utolsó nagy kérdésben is sikerült dűlőre jutnia a hatpárti ellenzéki összefogásnak.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás