+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. október 11. vasárnap, 08:00
Vasárnap este Michael Ludwignak, Bécs SPÖ-s főpolgármesterének valószínűleg az okozza majd a legnagyobb gondot, hogy kit vegyen be a koalícióba. Ha egyáltalán szüksége lesz rá.

EZ ITT AZ OSZTRÁK SZOCDEMEK PÁRTSZÉKHÁZA BÉCS BELVÁROSÁBAN. RAJTA A PÁRT JELENLEG LEGSIKERESEBB POLITIKUSA, MICHAEL LUDWIG, 2018 ÓTA BÉCS REGNÁLÓ FŐPOLGÁRMESTERE, AMINT KÖZLI, HOGY BÉCS BIZONY A LEGJOBB KEZEKBEN VAN. 

 

AZ OKTÓBER 11-I BÉCSI VÁLASZTÁSNAK KÜLÖNÖSEBB TÉTJE NINCS. AZT ÍGY IS, ÚGY IS A BÉCSET VÁROSPÁRTÁLLAMKÉNT MŰKÖDTETŐ SPÖ NYERI, A LEGFRISSEBB KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁSOK SZERINT 42 SZÁZALÉKON ÁLLNAK A SZOCDEMEK.

 

2015-BEN MÉG 39,5 SZÁZALÉKOT KAPOTT A BÉCSET 1994 ÓTA VEZETŐ MICHAEL HÄUPL, AKI A CIKLUSFELEZŐBEN ADTA ÁT A FŐPOLGÁRMESTERSÉGET MICHAEL LUDWIGNAK. LUDWIG A KAMPÁNYBAN BIZTOSRA MEGY, ITT KÖZHELYESEN MUNKAHELYTEREMTÉST ÍGÉR.

 

ITT AZT, HOGY TOVÁBBRA IS TÁMOGATJÁK A MEGFIZETHETŐ LAKHATÁST.

 

MEG PERSZE A KLÍMÁRA IS ODAFIGYELNEK MAJD KÖZBEN. 

 

A VÁLASZTÁS EGYETLEN NYITOTT KÉRDÉSE AZ LESZ, HOGY KIVEL KÖT KOALÍCIÓT A KÖVETKEZŐ ÖT ÉVRE AZ SPÖ. A MOSTANI KOALÍCIÓS PARTNER A ZÖLDEK VOLTAK, ŐK MOST 17 SZÁZALÉKON ÁLLNAK. A PLAKÁTJAIK JÖVŐT, EQUALITY-T ÉS IGAZSÁGOSSÁGOT ÍGÉRNEK.

 

A 6 SZÁZALÉKON ÁLLÓ JOBBOLDALI-LIBERÁLIS NEOS KÖZHELYPARÁDÉVAL KAMPÁNYOL. EGYÜTT EGY JOBB BÉCSÉRT, MERT NEM MINDEGY, ÍRJÁK, ILLETVE MEGÍGÉRIK AZT IS, HOGY RÁNÉZNEK MAJD AZ SPÖ KÖRMÉRE, MEGELŐLEGEZVE AZ ELLENZÉKI SZEREPET.

 

HIÁBA TETTÉK KI MAGUKAT A FELÚJÍTÁS ALATT ÁLLÓ PARLAMENT ELÉ, SEBASTIAN KURZ JOBBKEZÉNEK, GERNOT BLÜMELNEK MÁR AZ ÓRIÁSI SIKER LESZ, HA 20 SZÁZALÉKOT EL TUD MAJD ÉRNI. MOST 19 SZÁZALÉKRA MÉRIK ŐKET, ÖT ÉVE A 10-ET SEM ÉRTÉK EL. AZ OSZTRÁK NÉPPÁRT (ÖVP) CÉLJA AZ, HOGY AZ SPÖ BEVEGYE ŐKET A VÁROSVEZETÉSBE.

 

SZLOGENEK TERÉN NEM TÚL KREATÍV AZ ÖVP: „MOST, BÉCSÉRT” AZ EGYIK ÉS „TÖBB TÜRKIZT BÉCSNEK” A MÁSIK, UTALVA KURZ PÁRTJÁNAK SZÍNÉRE. A CÉLJUK AZ, HOGY A BIZTONSÁG ÉS AZ INTEGRÁCIÓ TÉMÁJÁBAN NE AZ SPÖ AKARATA LEGYEN A MEGHATÁROZÓ.

 

AZ FPÖ A PÁRT BÉCSI VEZETŐJÉT, DOMINIK NEPPET INDÍTJA. Ő A BEVÁLT SZLOGENT HASZNÁLJA FEL ÚJRA: BÉCSET A BÉCSIEKNEK. ENNYI. 10 SZÁZALÉKRA MÉRIK MOST ŐKET, MIKÖZBEN HC STRACHÉVAL AZ ÉLEN 2015-BEN 30 SZÁZALÉKOT IS HOZNI TUDTAK.

 

HC STRACHE SAJÁT LISTÁVAL INDUL, MIUTÁN PÁRTJA SZÁMÁRA KÍNOSSÁ VÁLT AZ IBIZA-VIDEÓT KÖVETŐEN. A PLAKÁTJAIT UGYAN NEM LÁTTUK A VÁROSBAN, DE CSERÉBE MEGVETTE A SZOMBATI ÖSTERREICH BULVÁRLAP CÍMLAPJÁT, ÍGY AZ OLVASÓI MEGTUDHATTÁK: A HATALMASOKNAK ÉS AZ ŐT RÁGALMAZÓKNAK A HC-RA BEHÚZOTT IKSZ FÁJ A LEGJOBBAN. STRACHE LISTÁJA 4 SZÁZALÉKON ÁLL, ÉPPEN HOGY A KÜSZÖB ALATT.

 

EGY ENNYIRE VÖRÖS VÁROSBAN PERSZE KELL LEGYEN BALOLDALI ELLENZÉKE IS AZ SPÖ-NEK ÉS VAN IS, DE MESSZE A VÁLASZTÁSI KÜSZÖBTŐL. A NEMES EGYSZERŰSÉGGEL „BAL” NÉVRE KERESZTELT LISTA AZZAL HIRDETI MAGÁT, HOGY A BÉCSET 24 ÉVEN ÁT IRÁNYÍTÓ MICHAEL HAUPL ŐRÁJUK SZAVAZNA. A LINKS MINDENFÉLE ÚJBALOS ÉS KOMMUNISTA KÖZÖS PROJEKTJE, EGY VÁLASZTÁSI PÁRT, A KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁSOK SZERINT MÉRHETETLENEK.

 

AZ ÚN. MIGRÁNSPÁRT, AMELY NEMCSAK ÚN. MIGRÁNSTÉMÁKKAL FOGLALKOZIK: A JÖVŐ SZOCIÁLIS AUSZTRIÁJA NEVŰ ALAKULAT ELNÖKE NÉMETÜL ÍRTA KI A PLAKÁTJÁRA, HOGY Ő AZ, „AKI BESZÉLI A NYELVEINKET”. A PÁRT NEVE, A SÖZ TÖRÖKÜL ÍGÉRETET JELENT. HIÁBA ÁLLT KÖZEL A PÁRTELNÖK A JELENLEGI TÖRÖK KORMÁNYPÁRTHOZ, EZ BÉCSBEN NEM SOKRA ELÉG: ŐKET SEM IGAZÁN TUDJÁK MÉRNI A KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÓK.

 

ARRA A KÉRDÉSRE, HOGY KI LEGYEN A FŐPOLGÁRMESTER, A KÜLÖNBÖZŐ KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÓK ÁLTAL MEGKÉRDEZETTEK 47-54 SZÁZALÉKA MONDTA LUDWIGOT. Ő IS LESZ.

 

FOTÓ STRACHE HIRDETÉSÉRŐL: Team Strache / Facebook

AZ ÖSSZES TÖBBI FOTÓ: Pál Benedek, Bécs / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Eldönteni persze ezt nem fogjuk helyetted, abban viszont segítünk, hogy átlásd: mik a legfontosabb pro és kontra érvek az egyes vakcinákról.

Mindezt azért, mert a Twitter nem hajlandó alávetni magát a közösségi médiumokat megkérdőjelezhető módon szabályozó törvénynek. És a Twitter nincs ezzel egyedül.

Kriza Ákos 2010-2019 között vezette Miskolcot, hosszan tartó betegség után hunyt el.

Sadiq Khan polgármester szerint így majd kiderül, tényleg jóval több fekete vezetőt állítanak-e meg a rendőrök, ahogy ezt egy tanulmány állítja.

Az egyes pénzintézetek számlavezetési díjai között évente akár 20-30 ezer
forintos különbség is lehet.

Élő oltási számláló, oltási terv, és lényegében minden felmerülő kérdés-válasz megtalálható a török állami koronavírus-tájékoztató oldalon.

Múlt szombaton az esemény két főszponzora is bejelentette: az emberi jogsértések miatt nem támogatja a vb-t, ha azt Belarusz rendezheti meg.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás