Így kampányolnak Bécsben a biztos szocdem győzelem tudatában

Szerző: Bukovics Martin
2020.10.11. 08:00

Vasárnap este Michael Ludwignak, Bécs SPÖ-s főpolgármesterének valószínűleg az okozza majd a legnagyobb gondot, hogy kit vegyen be a koalícióba. Ha egyáltalán szüksége lesz rá.

Így kampányolnak Bécsben a biztos szocdem győzelem tudatában

EZ ITT AZ OSZTRÁK SZOCDEMEK PÁRTSZÉKHÁZA BÉCS BELVÁROSÁBAN. RAJTA A PÁRT JELENLEG LEGSIKERESEBB POLITIKUSA, MICHAEL LUDWIG, 2018 ÓTA BÉCS REGNÁLÓ FŐPOLGÁRMESTERE, AMINT KÖZLI, HOGY BÉCS BIZONY A LEGJOBB KEZEKBEN VAN. 

AZ OKTÓBER 11-I BÉCSI VÁLASZTÁSNAK KÜLÖNÖSEBB TÉTJE NINCS. AZT ÍGY IS, ÚGY IS A BÉCSET VÁROSPÁRTÁLLAMKÉNT MŰKÖDTETŐ SPÖ NYERI, A LEGFRISSEBB KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁSOK SZERINT 42 SZÁZALÉKON ÁLLNAK A SZOCDEMEK.

2015-BEN MÉG 39,5 SZÁZALÉKOT KAPOTT A BÉCSET 1994 ÓTA VEZETŐ MICHAEL HÄUPL, AKI A CIKLUSFELEZŐBEN ADTA ÁT A FŐPOLGÁRMESTERSÉGET MICHAEL LUDWIGNAK. LUDWIG A KAMPÁNYBAN BIZTOSRA MEGY, ITT KÖZHELYESEN MUNKAHELYTEREMTÉST ÍGÉR.

ITT AZT, HOGY TOVÁBBRA IS TÁMOGATJÁK A MEGFIZETHETŐ LAKHATÁST.

MEG PERSZE A KLÍMÁRA IS ODAFIGYELNEK MAJD KÖZBEN. 

A VÁLASZTÁS EGYETLEN NYITOTT KÉRDÉSE AZ LESZ, HOGY KIVEL KÖT KOALÍCIÓT A KÖVETKEZŐ ÖT ÉVRE AZ SPÖ. A MOSTANI KOALÍCIÓS PARTNER A ZÖLDEK VOLTAK, ŐK MOST 17 SZÁZALÉKON ÁLLNAK. A PLAKÁTJAIK JÖVŐT, EQUALITY-T ÉS IGAZSÁGOSSÁGOT ÍGÉRNEK.

A 6 SZÁZALÉKON ÁLLÓ JOBBOLDALI-LIBERÁLIS NEOS KÖZHELYPARÁDÉVAL KAMPÁNYOL. EGYÜTT EGY JOBB BÉCSÉRT, MERT NEM MINDEGY, ÍRJÁK, ILLETVE MEGÍGÉRIK AZT IS, HOGY RÁNÉZNEK MAJD AZ SPÖ KÖRMÉRE, MEGELŐLEGEZVE AZ ELLENZÉKI SZEREPET.

HIÁBA TETTÉK KI MAGUKAT A FELÚJÍTÁS ALATT ÁLLÓ PARLAMENT ELÉ, SEBASTIAN KURZ JOBBKEZÉNEK, GERNOT BLÜMELNEK MÁR AZ ÓRIÁSI SIKER LESZ, HA 20 SZÁZALÉKOT EL TUD MAJD ÉRNI. MOST 19 SZÁZALÉKRA MÉRIK ŐKET, ÖT ÉVE A 10-ET SEM ÉRTÉK EL. AZ OSZTRÁK NÉPPÁRT (ÖVP) CÉLJA AZ, HOGY AZ SPÖ BEVEGYE ŐKET A VÁROSVEZETÉSBE.

SZLOGENEK TERÉN NEM TÚL KREATÍV AZ ÖVP: „MOST, BÉCSÉRT” AZ EGYIK ÉS „TÖBB TÜRKIZT BÉCSNEK” A MÁSIK, UTALVA KURZ PÁRTJÁNAK SZÍNÉRE. A CÉLJUK AZ, HOGY A BIZTONSÁG ÉS AZ INTEGRÁCIÓ TÉMÁJÁBAN NE AZ SPÖ AKARATA LEGYEN A MEGHATÁROZÓ.

AZ FPÖ A PÁRT BÉCSI VEZETŐJÉT, DOMINIK NEPPET INDÍTJA. Ő A BEVÁLT SZLOGENT HASZNÁLJA FEL ÚJRA: BÉCSET A BÉCSIEKNEK. ENNYI. 10 SZÁZALÉKRA MÉRIK MOST ŐKET, MIKÖZBEN HC STRACHÉVAL AZ ÉLEN 2015-BEN 30 SZÁZALÉKOT IS HOZNI TUDTAK.

HC STRACHE SAJÁT LISTÁVAL INDUL, MIUTÁN PÁRTJA SZÁMÁRA KÍNOSSÁ VÁLT AZ IBIZA-VIDEÓT KÖVETŐEN. A PLAKÁTJAIT UGYAN NEM LÁTTUK A VÁROSBAN, DE CSERÉBE MEGVETTE A SZOMBATI ÖSTERREICH BULVÁRLAP CÍMLAPJÁT, ÍGY AZ OLVASÓI MEGTUDHATTÁK: A HATALMASOKNAK ÉS AZ ŐT RÁGALMAZÓKNAK A HC-RA BEHÚZOTT IKSZ FÁJ A LEGJOBBAN. STRACHE LISTÁJA 4 SZÁZALÉKON ÁLL, ÉPPEN HOGY A KÜSZÖB ALATT.

EGY ENNYIRE VÖRÖS VÁROSBAN PERSZE KELL LEGYEN BALOLDALI ELLENZÉKE IS AZ SPÖ-NEK ÉS VAN IS, DE MESSZE A VÁLASZTÁSI KÜSZÖBTŐL. A NEMES EGYSZERŰSÉGGEL „BAL” NÉVRE KERESZTELT LISTA AZZAL HIRDETI MAGÁT, HOGY A BÉCSET 24 ÉVEN ÁT IRÁNYÍTÓ MICHAEL HAUPL ŐRÁJUK SZAVAZNA. A LINKS MINDENFÉLE ÚJBALOS ÉS KOMMUNISTA KÖZÖS PROJEKTJE, EGY VÁLASZTÁSI PÁRT, A KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁSOK SZERINT MÉRHETETLENEK.

AZ ÚN. MIGRÁNSPÁRT, AMELY NEMCSAK ÚN. MIGRÁNSTÉMÁKKAL FOGLALKOZIK: A JÖVŐ SZOCIÁLIS AUSZTRIÁJA NEVŰ ALAKULAT ELNÖKE NÉMETÜL ÍRTA KI A PLAKÁTJÁRA, HOGY Ő AZ, „AKI BESZÉLI A NYELVEINKET”. A PÁRT NEVE, A SÖZ TÖRÖKÜL ÍGÉRETET JELENT. HIÁBA ÁLLT KÖZEL A PÁRTELNÖK A JELENLEGI TÖRÖK KORMÁNYPÁRTHOZ, EZ BÉCSBEN NEM SOKRA ELÉG: ŐKET SEM IGAZÁN TUDJÁK MÉRNI A KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÓK.

ARRA A KÉRDÉSRE, HOGY KI LEGYEN A FŐPOLGÁRMESTER, A KÜLÖNBÖZŐ KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÓK ÁLTAL MEGKÉRDEZETTEK 47-54 SZÁZALÉKA MONDTA LUDWIGOT. Ő IS LESZ.

FOTÓ STRACHE HIRDETÉSÉRŐL: Team Strache / Facebook

AZ ÖSSZES TÖBBI FOTÓ: Pál Benedek, Bécs / Azonnali

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek