+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. október 11. vasárnap, 08:00
Vasárnap este Michael Ludwignak, Bécs SPÖ-s főpolgármesterének valószínűleg az okozza majd a legnagyobb gondot, hogy kit vegyen be a koalícióba. Ha egyáltalán szüksége lesz rá.

EZ ITT AZ OSZTRÁK SZOCDEMEK PÁRTSZÉKHÁZA BÉCS BELVÁROSÁBAN. RAJTA A PÁRT JELENLEG LEGSIKERESEBB POLITIKUSA, MICHAEL LUDWIG, 2018 ÓTA BÉCS REGNÁLÓ FŐPOLGÁRMESTERE, AMINT KÖZLI, HOGY BÉCS BIZONY A LEGJOBB KEZEKBEN VAN. 

 

AZ OKTÓBER 11-I BÉCSI VÁLASZTÁSNAK KÜLÖNÖSEBB TÉTJE NINCS. AZT ÍGY IS, ÚGY IS A BÉCSET VÁROSPÁRTÁLLAMKÉNT MŰKÖDTETŐ SPÖ NYERI, A LEGFRISSEBB KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁSOK SZERINT 42 SZÁZALÉKON ÁLLNAK A SZOCDEMEK.

 

2015-BEN MÉG 39,5 SZÁZALÉKOT KAPOTT A BÉCSET 1994 ÓTA VEZETŐ MICHAEL HÄUPL, AKI A CIKLUSFELEZŐBEN ADTA ÁT A FŐPOLGÁRMESTERSÉGET MICHAEL LUDWIGNAK. LUDWIG A KAMPÁNYBAN BIZTOSRA MEGY, ITT KÖZHELYESEN MUNKAHELYTEREMTÉST ÍGÉR.

 

ITT AZT, HOGY TOVÁBBRA IS TÁMOGATJÁK A MEGFIZETHETŐ LAKHATÁST.

 

MEG PERSZE A KLÍMÁRA IS ODAFIGYELNEK MAJD KÖZBEN. 

 

A VÁLASZTÁS EGYETLEN NYITOTT KÉRDÉSE AZ LESZ, HOGY KIVEL KÖT KOALÍCIÓT A KÖVETKEZŐ ÖT ÉVRE AZ SPÖ. A MOSTANI KOALÍCIÓS PARTNER A ZÖLDEK VOLTAK, ŐK MOST 17 SZÁZALÉKON ÁLLNAK. A PLAKÁTJAIK JÖVŐT, EQUALITY-T ÉS IGAZSÁGOSSÁGOT ÍGÉRNEK.

 

A 6 SZÁZALÉKON ÁLLÓ JOBBOLDALI-LIBERÁLIS NEOS KÖZHELYPARÁDÉVAL KAMPÁNYOL. EGYÜTT EGY JOBB BÉCSÉRT, MERT NEM MINDEGY, ÍRJÁK, ILLETVE MEGÍGÉRIK AZT IS, HOGY RÁNÉZNEK MAJD AZ SPÖ KÖRMÉRE, MEGELŐLEGEZVE AZ ELLENZÉKI SZEREPET.

 

HIÁBA TETTÉK KI MAGUKAT A FELÚJÍTÁS ALATT ÁLLÓ PARLAMENT ELÉ, SEBASTIAN KURZ JOBBKEZÉNEK, GERNOT BLÜMELNEK MÁR AZ ÓRIÁSI SIKER LESZ, HA 20 SZÁZALÉKOT EL TUD MAJD ÉRNI. MOST 19 SZÁZALÉKRA MÉRIK ŐKET, ÖT ÉVE A 10-ET SEM ÉRTÉK EL. AZ OSZTRÁK NÉPPÁRT (ÖVP) CÉLJA AZ, HOGY AZ SPÖ BEVEGYE ŐKET A VÁROSVEZETÉSBE.

 

SZLOGENEK TERÉN NEM TÚL KREATÍV AZ ÖVP: „MOST, BÉCSÉRT” AZ EGYIK ÉS „TÖBB TÜRKIZT BÉCSNEK” A MÁSIK, UTALVA KURZ PÁRTJÁNAK SZÍNÉRE. A CÉLJUK AZ, HOGY A BIZTONSÁG ÉS AZ INTEGRÁCIÓ TÉMÁJÁBAN NE AZ SPÖ AKARATA LEGYEN A MEGHATÁROZÓ.

 

AZ FPÖ A PÁRT BÉCSI VEZETŐJÉT, DOMINIK NEPPET INDÍTJA. Ő A BEVÁLT SZLOGENT HASZNÁLJA FEL ÚJRA: BÉCSET A BÉCSIEKNEK. ENNYI. 10 SZÁZALÉKRA MÉRIK MOST ŐKET, MIKÖZBEN HC STRACHÉVAL AZ ÉLEN 2015-BEN 30 SZÁZALÉKOT IS HOZNI TUDTAK.

 

HC STRACHE SAJÁT LISTÁVAL INDUL, MIUTÁN PÁRTJA SZÁMÁRA KÍNOSSÁ VÁLT AZ IBIZA-VIDEÓT KÖVETŐEN. A PLAKÁTJAIT UGYAN NEM LÁTTUK A VÁROSBAN, DE CSERÉBE MEGVETTE A SZOMBATI ÖSTERREICH BULVÁRLAP CÍMLAPJÁT, ÍGY AZ OLVASÓI MEGTUDHATTÁK: A HATALMASOKNAK ÉS AZ ŐT RÁGALMAZÓKNAK A HC-RA BEHÚZOTT IKSZ FÁJ A LEGJOBBAN. STRACHE LISTÁJA 4 SZÁZALÉKON ÁLL, ÉPPEN HOGY A KÜSZÖB ALATT.

 

EGY ENNYIRE VÖRÖS VÁROSBAN PERSZE KELL LEGYEN BALOLDALI ELLENZÉKE IS AZ SPÖ-NEK ÉS VAN IS, DE MESSZE A VÁLASZTÁSI KÜSZÖBTŐL. A NEMES EGYSZERŰSÉGGEL „BAL” NÉVRE KERESZTELT LISTA AZZAL HIRDETI MAGÁT, HOGY A BÉCSET 24 ÉVEN ÁT IRÁNYÍTÓ MICHAEL HAUPL ŐRÁJUK SZAVAZNA. A LINKS MINDENFÉLE ÚJBALOS ÉS KOMMUNISTA KÖZÖS PROJEKTJE, EGY VÁLASZTÁSI PÁRT, A KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁSOK SZERINT MÉRHETETLENEK.

 

AZ ÚN. MIGRÁNSPÁRT, AMELY NEMCSAK ÚN. MIGRÁNSTÉMÁKKAL FOGLALKOZIK: A JÖVŐ SZOCIÁLIS AUSZTRIÁJA NEVŰ ALAKULAT ELNÖKE NÉMETÜL ÍRTA KI A PLAKÁTJÁRA, HOGY Ő AZ, „AKI BESZÉLI A NYELVEINKET”. A PÁRT NEVE, A SÖZ TÖRÖKÜL ÍGÉRETET JELENT. HIÁBA ÁLLT KÖZEL A PÁRTELNÖK A JELENLEGI TÖRÖK KORMÁNYPÁRTHOZ, EZ BÉCSBEN NEM SOKRA ELÉG: ŐKET SEM IGAZÁN TUDJÁK MÉRNI A KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÓK.

 

ARRA A KÉRDÉSRE, HOGY KI LEGYEN A FŐPOLGÁRMESTER, A KÜLÖNBÖZŐ KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÓK ÁLTAL MEGKÉRDEZETTEK 47-54 SZÁZALÉKA MONDTA LUDWIGOT. Ő IS LESZ.

 

FOTÓ STRACHE HIRDETÉSÉRŐL: Team Strache / Facebook

AZ ÖSSZES TÖBBI FOTÓ: Pál Benedek, Bécs / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azt mondják, nemcsak a szavak szintjén foglakoznának velük.

A Miskolc-Tornyosnémeti szakasz elkészülésével teljessé válik Pozsony és Kassa autópálya-összeköttetése Magyarországon keresztül. Az Észak-Szlovákián keresztül épülő autópálya befejezése viszont még nem látszik.

Sőt, a leszállított mennyiség akár ennek a duplája is lehet, ha a Bizottság lehívja a német gyártóval kötött szerződésben szereplő másik 900 millió adag vakcinára szóló opciót is.

2018-ban, amikor az akkor még LMP-pártelnök épphogy csak elveszítette a választást, a Jobbik még 8,5 százalékot szerzett – most azonban szerintük már megérdemli Szél a Jobbik támogatását.

Az emberi jogi szervezet szerint Putyinék arra használták fel a korábbi döntésüket, ami elvette Navalnijtól ezt a státuszt, hogy e mögé bújva „megpróbálják meggyilkolni” a politikust.

Azonban Belaruszban nem lehet majd levélben szavazni, mert azzal Lukasenka szerint visszaélnének az amerikaiak és elpusztítanák az országát.

Két újságírólány is azzal vádolja Wolfgang Fellnert, az egyik legolvasottabb osztrák bulvárnapilap kiadóját, hogy szexuálisan molesztálta őket.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Twitter megosztás Google+ megosztás