+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. október 11. vasárnap, 08:00
Vasárnap este Michael Ludwignak, Bécs SPÖ-s főpolgármesterének valószínűleg az okozza majd a legnagyobb gondot, hogy kit vegyen be a koalícióba. Ha egyáltalán szüksége lesz rá.

EZ ITT AZ OSZTRÁK SZOCDEMEK PÁRTSZÉKHÁZA BÉCS BELVÁROSÁBAN. RAJTA A PÁRT JELENLEG LEGSIKERESEBB POLITIKUSA, MICHAEL LUDWIG, 2018 ÓTA BÉCS REGNÁLÓ FŐPOLGÁRMESTERE, AMINT KÖZLI, HOGY BÉCS BIZONY A LEGJOBB KEZEKBEN VAN. 

 

AZ OKTÓBER 11-I BÉCSI VÁLASZTÁSNAK KÜLÖNÖSEBB TÉTJE NINCS. AZT ÍGY IS, ÚGY IS A BÉCSET VÁROSPÁRTÁLLAMKÉNT MŰKÖDTETŐ SPÖ NYERI, A LEGFRISSEBB KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁSOK SZERINT 42 SZÁZALÉKON ÁLLNAK A SZOCDEMEK.

 

2015-BEN MÉG 39,5 SZÁZALÉKOT KAPOTT A BÉCSET 1994 ÓTA VEZETŐ MICHAEL HÄUPL, AKI A CIKLUSFELEZŐBEN ADTA ÁT A FŐPOLGÁRMESTERSÉGET MICHAEL LUDWIGNAK. LUDWIG A KAMPÁNYBAN BIZTOSRA MEGY, ITT KÖZHELYESEN MUNKAHELYTEREMTÉST ÍGÉR.

 

ITT AZT, HOGY TOVÁBBRA IS TÁMOGATJÁK A MEGFIZETHETŐ LAKHATÁST.

 

MEG PERSZE A KLÍMÁRA IS ODAFIGYELNEK MAJD KÖZBEN. 

 

A VÁLASZTÁS EGYETLEN NYITOTT KÉRDÉSE AZ LESZ, HOGY KIVEL KÖT KOALÍCIÓT A KÖVETKEZŐ ÖT ÉVRE AZ SPÖ. A MOSTANI KOALÍCIÓS PARTNER A ZÖLDEK VOLTAK, ŐK MOST 17 SZÁZALÉKON ÁLLNAK. A PLAKÁTJAIK JÖVŐT, EQUALITY-T ÉS IGAZSÁGOSSÁGOT ÍGÉRNEK.

 

A 6 SZÁZALÉKON ÁLLÓ JOBBOLDALI-LIBERÁLIS NEOS KÖZHELYPARÁDÉVAL KAMPÁNYOL. EGYÜTT EGY JOBB BÉCSÉRT, MERT NEM MINDEGY, ÍRJÁK, ILLETVE MEGÍGÉRIK AZT IS, HOGY RÁNÉZNEK MAJD AZ SPÖ KÖRMÉRE, MEGELŐLEGEZVE AZ ELLENZÉKI SZEREPET.

 

HIÁBA TETTÉK KI MAGUKAT A FELÚJÍTÁS ALATT ÁLLÓ PARLAMENT ELÉ, SEBASTIAN KURZ JOBBKEZÉNEK, GERNOT BLÜMELNEK MÁR AZ ÓRIÁSI SIKER LESZ, HA 20 SZÁZALÉKOT EL TUD MAJD ÉRNI. MOST 19 SZÁZALÉKRA MÉRIK ŐKET, ÖT ÉVE A 10-ET SEM ÉRTÉK EL. AZ OSZTRÁK NÉPPÁRT (ÖVP) CÉLJA AZ, HOGY AZ SPÖ BEVEGYE ŐKET A VÁROSVEZETÉSBE.

 

SZLOGENEK TERÉN NEM TÚL KREATÍV AZ ÖVP: „MOST, BÉCSÉRT” AZ EGYIK ÉS „TÖBB TÜRKIZT BÉCSNEK” A MÁSIK, UTALVA KURZ PÁRTJÁNAK SZÍNÉRE. A CÉLJUK AZ, HOGY A BIZTONSÁG ÉS AZ INTEGRÁCIÓ TÉMÁJÁBAN NE AZ SPÖ AKARATA LEGYEN A MEGHATÁROZÓ.

 

AZ FPÖ A PÁRT BÉCSI VEZETŐJÉT, DOMINIK NEPPET INDÍTJA. Ő A BEVÁLT SZLOGENT HASZNÁLJA FEL ÚJRA: BÉCSET A BÉCSIEKNEK. ENNYI. 10 SZÁZALÉKRA MÉRIK MOST ŐKET, MIKÖZBEN HC STRACHÉVAL AZ ÉLEN 2015-BEN 30 SZÁZALÉKOT IS HOZNI TUDTAK.

 

HC STRACHE SAJÁT LISTÁVAL INDUL, MIUTÁN PÁRTJA SZÁMÁRA KÍNOSSÁ VÁLT AZ IBIZA-VIDEÓT KÖVETŐEN. A PLAKÁTJAIT UGYAN NEM LÁTTUK A VÁROSBAN, DE CSERÉBE MEGVETTE A SZOMBATI ÖSTERREICH BULVÁRLAP CÍMLAPJÁT, ÍGY AZ OLVASÓI MEGTUDHATTÁK: A HATALMASOKNAK ÉS AZ ŐT RÁGALMAZÓKNAK A HC-RA BEHÚZOTT IKSZ FÁJ A LEGJOBBAN. STRACHE LISTÁJA 4 SZÁZALÉKON ÁLL, ÉPPEN HOGY A KÜSZÖB ALATT.

 

EGY ENNYIRE VÖRÖS VÁROSBAN PERSZE KELL LEGYEN BALOLDALI ELLENZÉKE IS AZ SPÖ-NEK ÉS VAN IS, DE MESSZE A VÁLASZTÁSI KÜSZÖBTŐL. A NEMES EGYSZERŰSÉGGEL „BAL” NÉVRE KERESZTELT LISTA AZZAL HIRDETI MAGÁT, HOGY A BÉCSET 24 ÉVEN ÁT IRÁNYÍTÓ MICHAEL HAUPL ŐRÁJUK SZAVAZNA. A LINKS MINDENFÉLE ÚJBALOS ÉS KOMMUNISTA KÖZÖS PROJEKTJE, EGY VÁLASZTÁSI PÁRT, A KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁSOK SZERINT MÉRHETETLENEK.

 

AZ ÚN. MIGRÁNSPÁRT, AMELY NEMCSAK ÚN. MIGRÁNSTÉMÁKKAL FOGLALKOZIK: A JÖVŐ SZOCIÁLIS AUSZTRIÁJA NEVŰ ALAKULAT ELNÖKE NÉMETÜL ÍRTA KI A PLAKÁTJÁRA, HOGY Ő AZ, „AKI BESZÉLI A NYELVEINKET”. A PÁRT NEVE, A SÖZ TÖRÖKÜL ÍGÉRETET JELENT. HIÁBA ÁLLT KÖZEL A PÁRTELNÖK A JELENLEGI TÖRÖK KORMÁNYPÁRTHOZ, EZ BÉCSBEN NEM SOKRA ELÉG: ŐKET SEM IGAZÁN TUDJÁK MÉRNI A KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÓK.

 

ARRA A KÉRDÉSRE, HOGY KI LEGYEN A FŐPOLGÁRMESTER, A KÜLÖNBÖZŐ KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÓK ÁLTAL MEGKÉRDEZETTEK 47-54 SZÁZALÉKA MONDTA LUDWIGOT. Ő IS LESZ.

 

FOTÓ STRACHE HIRDETÉSÉRŐL: Team Strache / Facebook

AZ ÖSSZES TÖBBI FOTÓ: Pál Benedek, Bécs / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Politico által megszerzett felmérés az Európai Parlament megrendelésére készült, a jogállamisági feltételt az egész EU lakossága is inkább támogatja, mint ellenzi.

Mivel Szlovéniában mostanra csak a tengerparti régiói lakosai utazhatnak szabadon, az ország elhagyása is csak kivételes esetekben lehetséges.

A WHO szerint akkor lehet nyomon követni a járvány alakulását, ha a tesztek pozitivitási rátájának a hétnapos átlaga 5 százalék alatt van. Ez utoljára Magyarországon szeptember 3-án teljesült.

A bevándorlásellenes Heinz-Christian Strache sajnálhatja, hogy nincs több szerb bevándorló Bécsben, mert köztük már most is megugrotta volna a parlamenti küszöböt. A bécsi szerbség között a szélsőjobboldali Szabadságpárt (FPÖ) is jobban szerepelt.

Miért nem elfogadható egy olyan orvos, aki még életében nem műtött, de alkalmas jelölt a Kúria élére egy olyan személy, aki még életében nem bíráskodott? Parlamenti képviselőket kérdeztünk.

A döntést a járványhelyzet súlyosságával indokolja a párt.

A Brit Egészségügyi Szolgálatnál arra készülnek, hogy decemberre már hatásos koronavírus elleni vakcina áll majd rendelkezésükre. Erről beszélt parlamenti képviselőknek a tisztifőorvos-helyettes. Boris Johnson egyelőre óvatos.

A hét kérdése

Európa egyre több országában vezetnek be korlátozásokat a növekvő esetszámok miatt, emiatt elképzelhető, hogy lassan Magyarország is szigorítani fog. Te milyen korlátozásokat vállalnál be?

Azért ide elnéznénk

Hogyan lehet a szolidaritás kultúráját intézményesíteni a művészeti világban? Milyen egzisztenciális terheket és elvárásokat vehet le ez az alkotók válláról? Kerekasztal-beszélgetés, október 19.

Skandináv filmek egy héten át az Art+ Cinemában. Október 22-28.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállítás november 22-ig, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.

Ezt is szerettétek

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Tudatosan és szolidárisan viselkedtünk: megbíztunk a tudományban és nem engedtünk a csoportnyomásnak, mi több, néha éppen rácáfoltunk minden várakozásra. Járványszocio!

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Twitter megosztás Google+ megosztás