Mondd meg te: hogyan induljon az ellenzék 2022-ben?

2020.10.05. 08:35

Közös lista? Egymással versengő külön listák? Miniösszefogások? Bojkott? Javában zajlik a vita a 2022-es összefogásról, szólj bele te is!

Mondd meg te: hogyan induljon az ellenzék 2022-ben?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Az Azonnalin a magyar sajtóban egyedülálló módon ellenzéki politkusok és véleményformáló értelmiségiek tárgyalják ki épp, hogy milyen felállásban hívják ki Orbán Viktort és a Fideszt a 2022-es országgyűlési választáson – csak a Momentum üzente meg, hogy egy politikusuk sem fog írni a vitasorozatba, vélhetően azért, mert nincs még egységes álláspontja a témában a pártnak. (A Kétfarkú Kutyapárt álláspontja pedig ismert: ők nem közösködnek, külön indulnak.)

Miközben a DK, az MSZP, a Momentum, az LMP, a Párbeszéd és a Jobbik a héten már nekiláttak összefésülni programjaikat, arról még vita van, hogy egy nagy közös lista, több kisebb közös lista vagy a versengő különindulás szolgálja-e leginkább az ellenzéki szavazatmaximalizálást. Amit eddig a vitából le lehet szűrni, az az, hogy a DK, az MSZP és a Párbeszéd közös ellenzéki listát akar az összefogásista szavazók megjelenésének reményében, a Jobbik és az LMP hezitál. A Momentum meg ugye gondolkodik.

De mit akarnak az Azonnali olvasói, milyen formában lenne vonzó nektek az ellenzék?

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek