Újabb közép-európai nagyvárosba repülhetünk Budapestről

Szerző: Bukovics Martin
2020.07.31. 11:00

Cześć, Wrocław, hallo, Breslau!

Újabb közép-európai nagyvárosba repülhetünk Budapestről

Augusztus 24-től új úticéllal, Szilézia fővárosával, Wrocław (Breslau) városával köti össze a LOT Budapestet. A jó 600 ezer lakosú Wrocław Szilézia történelmi fővárosa, eddig ide varsói átszállással lehetett a legkönnyebben eljutni. A városképet megannyi színes épület teszi különlegessé, és a település kulturális programokban és látnivalókban is bővelkedik: 2016-ben Európa kulturális fővárosává is megválasztották. Hogy miért érdemes elutazni Sziléziába, itt mutattuk be rengeteg fotóval.

A Budapest-Wrocław járatot a regionális járatoknál megszokott, soronként 2x2 üléses Embraer 195 típusú repülőgéppel repüli a lengyel cég, az online foglalási rendszer alapján

egyelőre heti egy járatpárral, hétfőnként.

Szeptember közepi utazással a legolcsóbb, kézipoggyászos oda-vissza jegyár a cikk írásakor 18 500 forint volt adókkal, illetétekkel.

Az új járat a lengyel légitársaság magyarországi bázisépítésének része, jól illeszkedik a nemrég bejelentett Budapest-Szöul járat menetrendjéhez is, azaz lényegében ráhordójáratként is funkcionál, a budapesti reptér utasforgalmát és jelentőségét emelendő. A LOT a honlapján megadott adatok alapján Budapestről Varsó és Krakkó mellett közvetlenül repüli régiónkban Bukarestet, Várnát, Szófiát, Podgoricát, Belgrádot és Prágát. De szintén LOT-tal eljuthatunk átszállás nélkül Stuttgartba, Brüsszelbe, Londonba és Lisszabonba is, ahogy a lengyeleknek köszönhetően jött létre közvetlen repülőjárat a magyar főváros és New York között.

FOTÓ: Public Domain Pictures

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek