+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. június 11. csütörtök, 19:54
Mark Wiens teljesen elájult a magyar konyhától is, de a legjobban nem is ez tetszett neki: mutatjuk, hova kell menned a kontinens legjobb kínai kajájáért!

Talán Anthony Bourdain budapesti látogatása óta nem kapott ekkora figyelmet az interneten a magyar konyha, mint a héten: a Youtube egyik legnépszerűbb gasztrovloggere, Mark Wiens végre Magyarországra is eljutott, hogy lelkesedhessen kicsit az itteni fogásokért. A Mark Abroad csatorna alapvetően a lelkesítésről szól, ezért Wiens rettentően el van ájulva az itteni fogásoktól (a többi országétól is, de hát tényleg bárhol lehet nagyon jót enni szerencsére). 

 

 

Wiens a Pozsonyi Kisvendéglőben kóstolt gulyást, marhapörköltet galuskával (Erős Pistát is tett rá!), egy másik videóban pedig a Vásárcsarnokba ment el megismerkedni a helyi streetfood-felhozatallal, ami értelemszerűen a kolbászt, hurkát, lángost és persze a hentesek felhozatalát jelenti a kürtőskalács mellett.

 

 

Nyilván megmelengeti a magyar szívünket, hiszen csupa király ételről van szó, de Wiens egy harmadik videóban olyat mond, amiről Magyarországon sem tud mindenki:

 

szerinte itt van Európa legjobb kínai kajája.

 

A kínai kaja alatt nem a szokásos édes-savanyú csirkét érti, hanem a valódi értéket képviselő hagyományos kínai konyhát. Wiens taxival utazott ki Kőbányára, ahol a kontinens egyik legnagyobb kínai populációja él (egyébként nemrég kiemelten foglalkoztunk velük mi is, még akkor, amikor a koronavírus gócpontja Kína volt: ide kattintva képeket láthatsz a környékről, illetve beszélgettünk többükkel podcastunkban is), és jól el is ájult, mennyire autentikus ázsiai konyhához jutott Közép-Európa közepén.

 

 

Ennél sokkal jobb reklám nem is kellhet Kőbányának: Wiens csatornáját már 6,2 millióan követik,

 

a street foodról szóló videóját a hírünk írásakor 850 ezren, a klasszikus éttermi anyagát 326 ezren nézték meg. A kínai ételről szóló anyag a legfrissebb, ezért ezt „csak” 297 ezren nézték még meg, de senki ne lepődjön meg, ha hamarosan több külföldit fog találni Kőbányán!

 

KIEMELT KÉP: Mark Abroad / Youtube

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az FFP2-szájmaszkok áfáját meg eltörölték.

A kormányinfón megtudtuk azt is, hogy később a háziorvosnál sem lehet majd regisztrálni a koronavírus elleni vakcinára.

A máltai miniszterelnök azt is fontosnak tartja, hogy az új okmány segítse, ne pedig akadályozza a szabad mozgást.

A kutyák ártalmatlannak tűnő területjelölése miatt kiszáradhatnak a fiatal fák a fővárosi főkertész szerint.

A Képzőművészeti Központ épülete hétfőn gyulladt ki, a pár éve felújított orgonát sem biztos, hogy meg lehet-e menteni.

Nem volt már hova beszállítaniuk, az éttermek bezártak a lockdown miatt.

Budapestről már csak Szkopjéba és Podgoricába lehet repülni.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás