Az egyik leghíresebb gasztrovlogger szerint Budapesten van Európa legjobb kínai étele

Szerző: Fekő Ádám
2020.06.11. 19:54

Mark Wiens teljesen elájult a magyar konyhától is, de a legjobban nem is ez tetszett neki: mutatjuk, hova kell menned a kontinens legjobb kínai kajájáért!

Az egyik leghíresebb gasztrovlogger szerint Budapesten van Európa legjobb kínai étele

Talán Anthony Bourdain budapesti látogatása óta nem kapott ekkora figyelmet az interneten a magyar konyha, mint a héten: a Youtube egyik legnépszerűbb gasztrovloggere, Mark Wiens végre Magyarországra is eljutott, hogy lelkesedhessen kicsit az itteni fogásokért. A Mark Abroad csatorna alapvetően a lelkesítésről szól, ezért Wiens rettentően el van ájulva az itteni fogásoktól (a többi országétól is, de hát tényleg bárhol lehet nagyon jót enni szerencsére). 

Wiens a Pozsonyi Kisvendéglőben kóstolt gulyást, marhapörköltet galuskával (Erős Pistát is tett rá!), egy másik videóban pedig a Vásárcsarnokba ment el megismerkedni a helyi streetfood-felhozatallal, ami értelemszerűen a kolbászt, hurkát, lángost és persze a hentesek felhozatalát jelenti a kürtőskalács mellett.

Nyilván megmelengeti a magyar szívünket, hiszen csupa király ételről van szó, de Wiens egy harmadik videóban olyat mond, amiről Magyarországon sem tud mindenki:

szerinte itt van Európa legjobb kínai kajája.

A kínai kaja alatt nem a szokásos édes-savanyú csirkét érti, hanem a valódi értéket képviselő hagyományos kínai konyhát. Wiens taxival utazott ki Kőbányára, ahol a kontinens egyik legnagyobb kínai populációja él (egyébként nemrég kiemelten foglalkoztunk velük mi is, még akkor, amikor a koronavírus gócpontja Kína volt: ide kattintva képeket láthatsz a környékről, illetve beszélgettünk többükkel podcastunkban is), és jól el is ájult, mennyire autentikus ázsiai konyhához jutott Közép-Európa közepén.

Ennél sokkal jobb reklám nem is kellhet Kőbányának: Wiens csatornáját már 6,2 millióan követik,

a street foodról szóló videóját a hírünk írásakor 850 ezren, a klasszikus éttermi anyagát 326 ezren nézték meg. A kínai ételről szóló anyag a legfrissebb, ezért ezt „csak” 297 ezren nézték még meg, de senki ne lepődjön meg, ha hamarosan több külföldit fog találni Kőbányán!

KIEMELT KÉP: Mark Abroad / Youtube

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek