+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. június 11. csütörtök, 19:54
Mark Wiens teljesen elájult a magyar konyhától is, de a legjobban nem is ez tetszett neki: mutatjuk, hova kell menned a kontinens legjobb kínai kajájáért!

Talán Anthony Bourdain budapesti látogatása óta nem kapott ekkora figyelmet az interneten a magyar konyha, mint a héten: a Youtube egyik legnépszerűbb gasztrovloggere, Mark Wiens végre Magyarországra is eljutott, hogy lelkesedhessen kicsit az itteni fogásokért. A Mark Abroad csatorna alapvetően a lelkesítésről szól, ezért Wiens rettentően el van ájulva az itteni fogásoktól (a többi országétól is, de hát tényleg bárhol lehet nagyon jót enni szerencsére). 

 

 

Wiens a Pozsonyi Kisvendéglőben kóstolt gulyást, marhapörköltet galuskával (Erős Pistát is tett rá!), egy másik videóban pedig a Vásárcsarnokba ment el megismerkedni a helyi streetfood-felhozatallal, ami értelemszerűen a kolbászt, hurkát, lángost és persze a hentesek felhozatalát jelenti a kürtőskalács mellett.

 

 

Nyilván megmelengeti a magyar szívünket, hiszen csupa király ételről van szó, de Wiens egy harmadik videóban olyat mond, amiről Magyarországon sem tud mindenki:

 

szerinte itt van Európa legjobb kínai kajája.

 

A kínai kaja alatt nem a szokásos édes-savanyú csirkét érti, hanem a valódi értéket képviselő hagyományos kínai konyhát. Wiens taxival utazott ki Kőbányára, ahol a kontinens egyik legnagyobb kínai populációja él (egyébként nemrég kiemelten foglalkoztunk velük mi is, még akkor, amikor a koronavírus gócpontja Kína volt: ide kattintva képeket láthatsz a környékről, illetve beszélgettünk többükkel podcastunkban is), és jól el is ájult, mennyire autentikus ázsiai konyhához jutott Közép-Európa közepén.

 

 

Ennél sokkal jobb reklám nem is kellhet Kőbányának: Wiens csatornáját már 6,2 millióan követik,

 

a street foodról szóló videóját a hírünk írásakor 850 ezren, a klasszikus éttermi anyagát 326 ezren nézték meg. A kínai ételről szóló anyag a legfrissebb, ezért ezt „csak” 297 ezren nézték még meg, de senki ne lepődjön meg, ha hamarosan több külföldit fog találni Kőbányán!

 

KIEMELT KÉP: Mark Abroad / Youtube

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Még 2010-ben publikált egy iszlámellenes könyvet Thilo Sarrazin, de csak most zárták ki az SPD-ből. Pedig már berlini pénzügyi szenátorsága is elég ok lett volna erre.

A februári fiaskó után – mikor a két magyar lista széthúzása miatt először nem jutott magyar párt a szlovák parlamentbe – az MKP, a Híd és az Összefogás egy közös pártban egyesülne.

Az új címkézési szabályokat – amelyeket először az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjainál vezetnek be – a nagyobb átláthatóssággal indokolja a Twitter.

Az ötcsillagos római főpolgármester állította le a projektet: az Örök Város „örökké antifasiszta marad“. De tényleg ez a valós indok?

Hetvenöt éve dobták le az amerikaiak Hirosimára az atombombát, ami azonnal megölt 78 000 embert. Máig több, mint tízezer nukleáris töltet van a világban.

A demokrata elnökjelölt kampánycsapata szerint a kérdés eleve abszurd volt, amire abszurd választ kellett adni.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás