gasztronómia
Latin-Amerika legkevésbé latin országa, ahol elfogynak a szavak: Chile
Latin-Amerika legkevésbé latin országa, ahol elfogynak a szavak: Chile

A szilvesztert Santiago de Chilében töltöttem, és volt időm eltöprengeni, hogy az országot – hiába csodálom –, miért nem szeretem igazán. Spoiler: nem tudom, pedig az Atacama-sivatag, a Húsvét-sziget, Valparaiso abszolút kedvencek, és a Peruval határos Arica Eiffel-építményei is megérnek egy kört.

A koloniális ragyogás sem feledteti Peru prekolumbiánus nagyságát
A koloniális ragyogás sem feledteti Peru prekolumbiánus nagyságát

Peru gyönyörű: az országnak mindene megvan a koloniális gyöngyszemektől a dicső inka múlt emlékeiig, az amazonasi őserdőktől a fenséges altiplanóig; nem véletlenül Latin-Amerika egyik top turisztikai desztinációja. Képriport Arequipától Máncoráig, Amazóniától a hideg csendes-óceáni szigetekig 2019-20-ból és 2021-ből.

7+1 sör, amit ki kell próbálnod a nemzetközi sörnapon: itt az Azonnali nagy sörajánlója!
7+1 sör, amit ki kell próbálnod a nemzetközi sörnapon: itt az Azonnali nagy sörajánlója!

Kis- és nagyüzemi, magyar és külföldi, láger, búza, gyümölcsös és pilsner – színes sörválogatásból összeállított Azonnali-listával készültünk a nemzetközi sörnapra. Ezeket idd, ha már unod a megszokott választékot!

Ebéd a NER epicentrumában: langyos középszer személyi kultusszal
Ebéd a NER epicentrumában: langyos középszer személyi kultusszal

Hatszázmillió forint közpénzt kapott egy NER-közeli budapesti kávézó – szóltak a hírek június elején. Az Azonnali kipróbálta a Roger Scruton konzervatív filozófusról elnevezett helyet, ahol a névadó nehezen boldogult volna, angol étlap ugyanis nincsen. Kritika!

Több közös van az olasz és magyar konyhában, mint gondolnánk
Több közös van az olasz és magyar konyhában, mint gondolnánk

Veszek a hentesnél kolbászt vagy szalonnát, és rögtön teleportálom magam egy békebeli magyar paraszti kultúrába, ahol a minőséget nem szorította ki a kapzsi számítás és az általános igénytelenség. Magyarra fordítva: pont úgy készül, mint nálunk, csak szinte mindenhol kifogástalan kivitelben.

Nagyapa golyóitól a faszbirodalomig: a legbizarrabb olasz ételnevek
Nagyapa golyóitól a faszbirodalomig: a legbizarrabb olasz ételnevek

Aligha lehet véletlen, hogy a genitália szóban megtaláljuk Olaszország nevét is.

Új rovat az Azonnalin: indul a Más tészta!
Új rovat az Azonnalin: indul a Más tészta!

Szabó Zoltán hosszúhetényi borász mostantól egy-egy hétvégén rendszeresen elmagyarázza Olaszországot az Azonnali olvasóinak.

Mi lehetett Szeremley Huba varázsa?
Mi lehetett Szeremley Huba varázsa?

Kalandorként emlegetik, akik csak felszínesen ismerték. Ebből is látszik, hogy ez a kor mennyire nem tud már mit kezdeni olyan hősökkel, akik mintha egyenesen egy Jókai-regényből bukkantak volna fel. Kardos Gábor nekrológja.

Sonkamagyarország – így lettünk húsimádó ország
Sonkamagyarország – így lettünk húsimádó ország

Népünk húsimádata átível a történelmen, az evésben megjelenő félelmeink, vágyaink évtizedről évtizedre visszaköszönnek. Mutatunk gulyásreceptet 1834-ből, kiderül, mi volt a legnagyobb titkos sláger az 50-es években, és mit raktak volna ki Instára a 70-es évekbeli vágásiferik!

Heteken belül itt a medvehagyma szezonja, annyira enyhe a tél
Heteken belül itt a medvehagyma szezonja, annyira enyhe a tél

Február utolsó napjaiban lehet már szedni, ha minden úgy alakul, ahogy eddig.

1 2 3