+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2020. június 8. hétfő, 20:58
A magyar rajongók azonban nincsenek egyedül: az amerikai-örmény metálzenekar gyakorlatilag a teljes európai turnéját lemondta.

Arra számítani lehetett, hogy a koronavírus miatt egyes koncerteket le fognak mondani a szervezők, a közönség viszont még a karanténidőszak alatt is joggal reménykedhetett abban, hogy – a mai zenei piacon nagyrészt a turnébevételekből élő – zenekaroknak is elemi érdekük, hogy annyi bulit, amennyit csak lehet, akár egy teljes év halasztással, de megtartsanak. 

 

A System Of A Down nevű, amerikai metálzenekar rajongói azonban csalódottak lehetnek: mint az a zenekar hétfő esti Facebook-posztjában áll,

 

a koronavírus okozta, kontrollálhatatlan körülmények miatt a System Of A Down magyarországi, a Papp László Budapest Sportarénába tervezett koncertje elmarad,és később sem fogják pótolni.

 

Budapest azonban nincsen egyedül: az idén nyáron hétállomásosra tervezett, európai turné is gyakorlatilag elmarad. Mindössze a zürichi állomást sikerült átteni jövő nyárra, de az amszterdami, a berlini, a prágai, a stockholmi és a krakkói eseményeket a budapestivel egyetemben törölték.

 

Hogy mi lehet pontosan az oka annak, hogy csupán a zürichi koncertet tartják meg, arról a zenekar nem nyilatkozott.

 

Mindössze annyit tettek hozzá, hogy a jövőben remélik, el tudnak még látogatni a most kieső városokba, illetve hogy keresik a lehetőségét, hogy jövőre néhány európai fesztiválon is fel tudjanak lépni.

 

A budapesti koncerttel egy nagyon régi tartozását tudhatta volna le a System Of A Down: az örmény származású zenészekből álló System a 2001-es, Toxicity lemeze óta hódította meg többek közt a magyarokat az azóta is teljesen egyedi megközelítésével a metál felé. Népszerűbb dalaikat zenei háttértől függetlenül szokás szeretni bárkinek, aki ezekben az időkben nőtt fel, szóval tényleg az a meglepő, hogy sem a zenekar aktív korszakában, sem pedig a 2011-es újjáalakuló turnén nem kerültek Magyarországra.

 

Nálunk eddig egyetlen egyszer léptek fel, még 1998-ban a Petőfi Csarnokban. Arról az urban legendről, hogy tényleg az azeri baltás gyilkos kiadatása miatt nem jött a zenekar azóta hozzánk, itt írtunk.

 

 

NYITÓKÉP: System Of A Down / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

2022-ben minden egyéni körzetben közös jelöltet akarnak állítani, országosan pedig egyetlen közös programmal vágnának neki a választásoknak.

Az IT-szektor emigrációval fenyeget, ha tovább folytatódik az erőszak, de már az orvosok is beálltak tüntetni. Mutatjuk, mi történt éjjel Belaruszban.

Kristálytiszta érvelés: dolgozni nem dolgoznak, így van idejük lázadozni, korzózni az utcán.

Így tiltakoznak a rendőri brutalitás ellen, no meg azért, mert több ezer embert tartóztattak le a rendőrök: arról, hogy velük mi történik, napok óta alig tudni valamit.

Hiába állt össze a Strache-lista, Strache indulása még mindig kétséges, mivel az FPÖ bejelentette: még a választások előtt óvást nyújt be az egész Team Strache ellen.

Egyszer már biztosan, ezt maga a belarusz belügyminisztérium közölte. Egyre több kép és videó is előkerül az őrizetbe vett tüntetőkkel szembeni rendőri brutalitásról.

Harmadik nap is folytatódtak a tüntetések Belaruszban. A tüntetők ezúttal jóval decentralizáltabbak voltak, este hattól pedig lekapcsolták a teljes belarusz internetet.

A hét kérdése

Nem csak a Balatonnál magasabbak a szokottnál az árak, a horvát sajtó a dalmáciai árakon háborog. Szavazz: te fizetnél 1000 forintot érte?

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Twitter megosztás Google+ megosztás