+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2020. június 8. hétfő, 20:58
A magyar rajongók azonban nincsenek egyedül: az amerikai-örmény metálzenekar gyakorlatilag a teljes európai turnéját lemondta.

Arra számítani lehetett, hogy a koronavírus miatt egyes koncerteket le fognak mondani a szervezők, a közönség viszont még a karanténidőszak alatt is joggal reménykedhetett abban, hogy – a mai zenei piacon nagyrészt a turnébevételekből élő – zenekaroknak is elemi érdekük, hogy annyi bulit, amennyit csak lehet, akár egy teljes év halasztással, de megtartsanak. 

 

A System Of A Down nevű, amerikai metálzenekar rajongói azonban csalódottak lehetnek: mint az a zenekar hétfő esti Facebook-posztjában áll,

 

a koronavírus okozta, kontrollálhatatlan körülmények miatt a System Of A Down magyarországi, a Papp László Budapest Sportarénába tervezett koncertje elmarad,és később sem fogják pótolni.

 

Budapest azonban nincsen egyedül: az idén nyáron hétállomásosra tervezett, európai turné is gyakorlatilag elmarad. Mindössze a zürichi állomást sikerült átteni jövő nyárra, de az amszterdami, a berlini, a prágai, a stockholmi és a krakkói eseményeket a budapestivel egyetemben törölték.

 

Hogy mi lehet pontosan az oka annak, hogy csupán a zürichi koncertet tartják meg, arról a zenekar nem nyilatkozott.

 

Mindössze annyit tettek hozzá, hogy a jövőben remélik, el tudnak még látogatni a most kieső városokba, illetve hogy keresik a lehetőségét, hogy jövőre néhány európai fesztiválon is fel tudjanak lépni.

 

A budapesti koncerttel egy nagyon régi tartozását tudhatta volna le a System Of A Down: az örmény származású zenészekből álló System a 2001-es, Toxicity lemeze óta hódította meg többek közt a magyarokat az azóta is teljesen egyedi megközelítésével a metál felé. Népszerűbb dalaikat zenei háttértől függetlenül szokás szeretni bárkinek, aki ezekben az időkben nőtt fel, szóval tényleg az a meglepő, hogy sem a zenekar aktív korszakában, sem pedig a 2011-es újjáalakuló turnén nem kerültek Magyarországra.

 

Nálunk eddig egyetlen egyszer léptek fel, még 1998-ban a Petőfi Csarnokban. Arról az urban legendről, hogy tényleg az azeri baltás gyilkos kiadatása miatt nem jött a zenekar azóta hozzánk, itt írtunk.

 

 

NYITÓKÉP: System Of A Down / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Pénzzel, de volt, hogy néha tejtermékekkel fizettek le rendőröket Romániában.

Az indiai tagállamokat a központi kormányzat versenyre késztette a magánszektorral annak érdekében, hogy több gyártó települjön Indiába. Az eredmény a szegényebb tagállamokban fellépő vakcinahiány lett.

A volt kormányfő meglepő nyíltsággal nyilatkozott a nemzetközi sajtónak 2005-ben. Hidegháború, Gorbacsov, ellenzéki kerekasztal, Orbán Viktor, minden van benne.

A szociáldemokrata Heiko Maas közölte, még több EU-s pénzt kell adni Ankarának a menekültek ellátására, mert „pénz nélkül nem fog menni”.

Egy új közvélemény-kutatás szerint a budapesti 3-as választókerületben megtartott ellenzéki előválasztáson jelenleg a DK-s Komáromi Zoltán a szavazatok abszolút többségét is megszerezné a momentumos Hajnal Miklóssal szemben.

A házigazda Katar kormánya szerint csak így lehet biztonságosan teltházas meccseket tartani.

A választás tisztaságával kapcsolatban komoly kétségek merültek föl, a nacionalista ellenzék bejelentette: el sem fogadja az eredményeket.

A hét kérdése

Magyarország hiába szerepelt eddig jól az Eb-n, mivel a legnehezebb csoportba került, így az esélyek egyáltalán nem nekünk kedveznek. Ennek ellenére matematikailag van esélyünk, hogy továbbjussunk. Szerinted sikerülni fog?

Azért ide elnéznénk

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

A MONYO sörfőzde új kőbányai telephelyén rendes söröket is lehet inni az indie rock mellé június 19-én szombaton.

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás