+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Pintér Bence
2019. november 25. hétfő, 14:49
A hétvégén is egyeztettek: előválasztás valólszínűleg nem lesz, döntés a jelöltről szerdán várható.

Több lehetséges polgármesterjelölt neve is felmerült az elmúlt héten a győri ellenzéki egyeztetéseken, de döntést még nem hoztak: az már valószínűnek látszik, hogy előválasztás az idő rövidsége miatt nem lesz, hiszen december elején már kezdődik is a január 26-ra kitűzött választás kampányidőszaka.

 

Az Azonnali úgy értesült, hogy mostanra két jelölt neve maradt a kalapban,

 

az egyik közülük feltehetően Glázer Tímea, a DK politikusa, aki októberben is indult Borkai Zsolt ellen, és csak szűken kapott ki a Fidesz színeiben induló, azóta lemondott Borkaitól – rég lehet tudni, hogy ő Borkai lemondása óta a DK jelöltje.

 

A másik jelöltról egyelőre nincs információ, bár az elmúlt héten több embert is hírbe hoztak az ellenzéki pártokkal, így – a fideszes képviselőkkel is jó kapcsolatot ápoló – Rechnitzer János közgazdászt, egyetemi professzort, aki információink szerint bár érdeklődött, végül nem vállalta a jelöltséget; illetve László Zoltánt, a Vasas Szakszervezet alelnökét, aki azonban a Népszavának azt nyilatkozta, hogy megkeresték, de nemet mondott.

 

Ami biztos, hogy az ellenzéki pártok legközelebb szerdán ülnek össze, várhatóan akkor lesz végleges döntés a jelölt személyéről.

 

A Fidesz mindeközben még mindig nem nevezte meg hivatalosan a jelöltjét: a Győr+ nevű önkormányzati lap friss számában Simon Róbert Balázs fideszes országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy jelöltjük „jól ismert, köztiszteletben álló személy, rendelkezik önkormányzati tapasztalattal, vezetői gyakorlattal, és megválasztása után tisztességesen fogja irányítani a várost”. 

 

Ez a leírás persze sok mindenkire ráillik, de passzol Dézsi Csaba András kardiológusra, fideszes önkormányzati képviselőre is, aki több forrás szerint is várhatóan a Fidesz polgármesterjelöltje lesz, bár amikor telefonon kerestük ezzel kapcsolatban, nem tudta megerősíteni az információt.

 

A választási kampány december 7­-től január 26-­ig tart. A polgármesterjelöltté váláshoz legalább ötszáz ajánlás szükséges, amit december 7-­től december 23­-án 16 óráig lehet összegyűjteni és leadni.

 

MONTÁZS: Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Tudatos Vásárlók Egyesülete megvizsgálta, mi pedig mutatjuk a nagy riasztóteszt eredményét.

Ezzel az amerikai gyógyszeripari cég közelebb került ahhoz, hogy az USA és az EU is engedélyezze a subunit-vakcináját.

A BBC újságírója az elfogott Nexta-blogger és aktivista állapotát látva azonnal kivonult a minszki sajtótájékoztatóról.

A Jobbik ezzel eddig egyedül van az ellenzéki térfélen a törvényjavaslat elfogadásával. Azt mondják: ha kormányra kerülnek, kiveszik a törvényből a problémás részeket.

Az ellenzéki szavazóbázist aktivizáló konzultáción szavazó budapestiek 99 százaléka nem akarja a kínai egyetemet.

Orbán Pekinggel szembeni politikájának támogatottsága Magyarországon nagyon alacsony, amit egyre inkább kihasznál az ellenzék, ez a szlovák kutatók szerint változásra kényszerítheti Orbánt.

Százötvenöt évvel ezelőtt tört ki az a konfliktus Poroszország és Ausztria között, ami az utóbbi vereségével végződött, és az osztrákok rászánták magukat a kiegyezésre a magyarokkal.

A hét kérdése

A kínai egyetem elleni kiállás lett az ellenzéki politizálás egyik sarokpontja, a kormány szerint másfél éven belül reális lehet a népszavazás a témában. Nálunk már most az, tessék szavazni!

Azért ide elnéznénk

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás