+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Pintér Bence
2019. november 25. hétfő, 14:49
A hétvégén is egyeztettek: előválasztás valólszínűleg nem lesz, döntés a jelöltről szerdán várható.

Több lehetséges polgármesterjelölt neve is felmerült az elmúlt héten a győri ellenzéki egyeztetéseken, de döntést még nem hoztak: az már valószínűnek látszik, hogy előválasztás az idő rövidsége miatt nem lesz, hiszen december elején már kezdődik is a január 26-ra kitűzött választás kampányidőszaka.

 

Az Azonnali úgy értesült, hogy mostanra két jelölt neve maradt a kalapban,

 

az egyik közülük feltehetően Glázer Tímea, a DK politikusa, aki októberben is indult Borkai Zsolt ellen, és csak szűken kapott ki a Fidesz színeiben induló, azóta lemondott Borkaitól – rég lehet tudni, hogy ő Borkai lemondása óta a DK jelöltje.

 

A másik jelöltról egyelőre nincs információ, bár az elmúlt héten több embert is hírbe hoztak az ellenzéki pártokkal, így – a fideszes képviselőkkel is jó kapcsolatot ápoló – Rechnitzer János közgazdászt, egyetemi professzort, aki információink szerint bár érdeklődött, végül nem vállalta a jelöltséget; illetve László Zoltánt, a Vasas Szakszervezet alelnökét, aki azonban a Népszavának azt nyilatkozta, hogy megkeresték, de nemet mondott.

 

Ami biztos, hogy az ellenzéki pártok legközelebb szerdán ülnek össze, várhatóan akkor lesz végleges döntés a jelölt személyéről.

 

A Fidesz mindeközben még mindig nem nevezte meg hivatalosan a jelöltjét: a Győr+ nevű önkormányzati lap friss számában Simon Róbert Balázs fideszes országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy jelöltjük „jól ismert, köztiszteletben álló személy, rendelkezik önkormányzati tapasztalattal, vezetői gyakorlattal, és megválasztása után tisztességesen fogja irányítani a várost”. 

 

Ez a leírás persze sok mindenkire ráillik, de passzol Dézsi Csaba András kardiológusra, fideszes önkormányzati képviselőre is, aki több forrás szerint is várhatóan a Fidesz polgármesterjelöltje lesz, bár amikor telefonon kerestük ezzel kapcsolatban, nem tudta megerősíteni az információt.

 

A választási kampány december 7­-től január 26-­ig tart. A polgármesterjelöltté váláshoz legalább ötszáz ajánlás szükséges, amit december 7-­től december 23­-án 16 óráig lehet összegyűjteni és leadni.

 

MONTÁZS: Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egy jótékony célú árverésen ennyiért vette meg az elődje arcára formált tésztaszaggatót a Karácsony Gergely főpolgármester.

Azt viszont még nem tudják, hogy milyen gyakran lesz meghallgatás, és elviszik-e szavazásig a dolgot, de szerintük nem a szankcionálás a lényeg.

Az igazi baj az a főpolgármester szerint, hogy a kormány nem tárgyal Budapesttel a fővárost érintő uniós források elosztásával kapcsolatban.

Székesfehérvár tízezer eurót küld az ausztrál bozóttüzek okozta károk enyhítésére. De adakozik-e a főváros és a többi önkormányzat? Körbekérdeztünk!

Olyasvalakit keresünk, aki tud szerkeszteni és újságot is írni, és ami legalább ennyire fontos: hogy az Azonnalit is jól ismeri.

Utah állam republikánus kormányzójának nem tetszett, hogy az állam kreatív szexuális utalgatások tárgya lett.

Két katalán függetlenségpárti is beült nemrég az EP-be, de a spanyolok kérésére máris eljárás indult, hogy fosszák meg őket mentelmi joguktól.

A hét kérdése

Még mindig nem tudja túltenni magát az ország Győr egykori polgármesterének horvátországi nyaralásán, úgyhogy biztos nem csak a mi fantáziánkat mozgatja Borkai sorsa. Itt a hét kérdése!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án, hétfőn este a belvárosi Rába hotelben. Regisztráljatok!

Szakértők beszélik ki a helyzetet január 21-én Budapesten.

Az év legjobb bulija január 22-én szerdán. Reggeltől hajnalig!

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás