Két polgármesterjelölt van a kalapban a győri ellenzéknél

Szerző: Pintér Bence
2019.11.25. 14:49

A hétvégén is egyeztettek: előválasztás valólszínűleg nem lesz, döntés a jelöltről szerdán várható.

Két polgármesterjelölt van a kalapban a győri ellenzéknél

Több lehetséges polgármesterjelölt neve is felmerült az elmúlt héten a győri ellenzéki egyeztetéseken, de döntést még nem hoztak: az már valószínűnek látszik, hogy előválasztás az idő rövidsége miatt nem lesz, hiszen december elején már kezdődik is a január 26-ra kitűzött választás kampányidőszaka.

Az Azonnali úgy értesült, hogy mostanra két jelölt neve maradt a kalapban,

az egyik közülük feltehetően Glázer Tímea, a DK politikusa, aki októberben is indult Borkai Zsolt ellen, és csak szűken kapott ki a Fidesz színeiben induló, azóta lemondott Borkaitól – rég lehet tudni, hogy ő Borkai lemondása óta a DK jelöltje.

A másik jelöltról egyelőre nincs információ, bár az elmúlt héten több embert is hírbe hoztak az ellenzéki pártokkal, így – a fideszes képviselőkkel is jó kapcsolatot ápoló – Rechnitzer János közgazdászt, egyetemi professzort, aki információink szerint bár érdeklődött, végül nem vállalta a jelöltséget; illetve László Zoltánt, a Vasas Szakszervezet alelnökét, aki azonban a Népszavának azt nyilatkozta, hogy megkeresték, de nemet mondott.

Ami biztos, hogy az ellenzéki pártok legközelebb szerdán ülnek össze, várhatóan akkor lesz végleges döntés a jelölt személyéről.

A Fidesz mindeközben még mindig nem nevezte meg hivatalosan a jelöltjét: a Győr+ nevű önkormányzati lap friss számában Simon Róbert Balázs fideszes országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy jelöltjük „jól ismert, köztiszteletben álló személy, rendelkezik önkormányzati tapasztalattal, vezetői gyakorlattal, és megválasztása után tisztességesen fogja irányítani a várost”. 

Ez a leírás persze sok mindenkire ráillik, de passzol Dézsi Csaba András kardiológusra, fideszes önkormányzati képviselőre is, aki több forrás szerint is várhatóan a Fidesz polgármesterjelöltje lesz, bár amikor telefonon kerestük ezzel kapcsolatban, nem tudta megerősíteni az információt.

A választási kampány december 7­-től január 26-­ig tart. A polgármesterjelöltté váláshoz legalább ötszáz ajánlás szükséges, amit december 7-­től december 23­-án 16 óráig lehet összegyűjteni és leadni.

MONTÁZS: Azonnali

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek