+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Pintér Bence
2019. november 25. hétfő, 14:49
A hétvégén is egyeztettek: előválasztás valólszínűleg nem lesz, döntés a jelöltről szerdán várható.

Több lehetséges polgármesterjelölt neve is felmerült az elmúlt héten a győri ellenzéki egyeztetéseken, de döntést még nem hoztak: az már valószínűnek látszik, hogy előválasztás az idő rövidsége miatt nem lesz, hiszen december elején már kezdődik is a január 26-ra kitűzött választás kampányidőszaka.

 

Az Azonnali úgy értesült, hogy mostanra két jelölt neve maradt a kalapban,

 

az egyik közülük feltehetően Glázer Tímea, a DK politikusa, aki októberben is indult Borkai Zsolt ellen, és csak szűken kapott ki a Fidesz színeiben induló, azóta lemondott Borkaitól – rég lehet tudni, hogy ő Borkai lemondása óta a DK jelöltje.

 

A másik jelöltról egyelőre nincs információ, bár az elmúlt héten több embert is hírbe hoztak az ellenzéki pártokkal, így – a fideszes képviselőkkel is jó kapcsolatot ápoló – Rechnitzer János közgazdászt, egyetemi professzort, aki információink szerint bár érdeklődött, végül nem vállalta a jelöltséget; illetve László Zoltánt, a Vasas Szakszervezet alelnökét, aki azonban a Népszavának azt nyilatkozta, hogy megkeresték, de nemet mondott.

 

Ami biztos, hogy az ellenzéki pártok legközelebb szerdán ülnek össze, várhatóan akkor lesz végleges döntés a jelölt személyéről.

 

A Fidesz mindeközben még mindig nem nevezte meg hivatalosan a jelöltjét: a Győr+ nevű önkormányzati lap friss számában Simon Róbert Balázs fideszes országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy jelöltjük „jól ismert, köztiszteletben álló személy, rendelkezik önkormányzati tapasztalattal, vezetői gyakorlattal, és megválasztása után tisztességesen fogja irányítani a várost”. 

 

Ez a leírás persze sok mindenkire ráillik, de passzol Dézsi Csaba András kardiológusra, fideszes önkormányzati képviselőre is, aki több forrás szerint is várhatóan a Fidesz polgármesterjelöltje lesz, bár amikor telefonon kerestük ezzel kapcsolatban, nem tudta megerősíteni az információt.

 

A választási kampány december 7­-től január 26-­ig tart. A polgármesterjelöltté váláshoz legalább ötszáz ajánlás szükséges, amit december 7-­től december 23­-án 16 óráig lehet összegyűjteni és leadni.

 

MONTÁZS: Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Közös közleményben jelentette be Mirkóczki Ádám és a Jobbik, hogy Eger összellenzéki támogatással megválasztott polgármestere kilép a pártból. Hangsúlyozzák: nem azért, amiért mostanság mások.

Az USR képviselője erdélyi magyar szélsőségeseket emlegetett a székely autonómiatörekvésekkel összefüggésben, de a Momentum egyelőre nem szakítja meg a kapcsolatot román testvérpártjával.

Az ozorai alapszervezet indoklása szerint Jakab
Péter Jobbik-elnök és köre többet ártott a pártnak, mint bárki az elmúlt években.

Ugyanakkor jó hír, hogy
már 2160 gyógyult van.

A tengerpart idén kilőve, a Balatont pedig már unod? Ne aggódj, egy csomó jó hely van még Magyarországon, ahol kényelmesen eltölthetsz egy hetet. Például Kecskeméten!

Az Azonnali mindenajánlója végre kicsit kinyílhat a világra, és az otthon fogyasztható termékek mellett már kicsit azt is javasolhatjuk, hogy menj ki a lakásból, és nézd meg, mit csinál a többi ember!

Harminc év után először fordul elő, hogy az emberek nem gyűlhetnek össze Hongkongban a közös virrasztásra. De miért olyan érzékeny téma ez most?

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás