Dézsi nem tudta megerősíteni, hogy ő lenne a Fidesz győri jelöltje

Szerző: Pintér Bence
2019.11.09. 09:58

A Magyar Hang szerint Dézsi Csaba András lehet a Fidesz jelöltje a jövő év eleji győri választáson, de a képviselő ezt egyelőre nem tudta megerősíteni.

Dézsi nem tudta megerősíteni, hogy ő lenne a Fidesz győri jelöltje

Dézsi Csaba András önkormányzati képviselő lehet a Fidesz jelöltje Borkai Zsolt megüresedő győri polgármesteri székére – írta a Magyar Hang névtelen fideszes forrásra hivatkozva.

Telefonon értük el Dézsit, aki nem tudta megerősíteni a hírt, de nem is cáfolta: azt mondta, hogy ez a dolog nem rajta áll, nem tudja megmondani, hogy igaz-e a hír, de ha felkérnék, elgondolkodna a dolgon.

A képviselő elmondta: reggel ő is olvasta a Magyar Hang hírét, és el is kerekedett a szeme, mert őt nem kereste senki, bár világos, hogy az ő neve is forog. Az Azonnalinak elmondta: ha felkérnék, akkor nagyon erősen elgondolkodna, tekintve, hogy ő vezeti a győri Szívcentrumot, amivel sok munka van, és amit szeret is csinálni, de már az is megtiszteli, hogy felmerült a neve a jelöltek sorában.

Bár Dézsi 2006 óta nem igazán tartozik a párt első vonalához a városban, esetleges jelöltségéről már a választás előtt megindultak a pletykák, amelyek az Azonnalihoz is eljutottak. A Magyar Hang szerint már biztos Dézsi jelöltsége, az Azonnali azonban nem tudta megerősíteni az információt: mi úgy tudjuk, hogy a jelöltségre még mindig esélyes lehet Fekete Dávid alpolgármester és Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke, volt alpolgármester.

Dézsi országosan elismert kardiológus, osztályvezető főorvos a győri kórházban. Kifejezetten régi motoros a helyi Fideszben, 1994-ben lépett be a pártba, azóta önkormányzati képviselő a városban, alpolgármester is volt, 2002-ben pedig a párt polgármesterjelöltjeként kikapott Balogh József szocialista városvezetőtől.

Forrásaink szerint nem igazán nagy barátok Borkai Zsolttal, sőt, volt olyan, aki ellenlábasaként írta le, aki többször is szembement vele a közgyűlésben,

és aki épp ezért a Borkai-érában kiszorult a győri Fidesz vezető politikusai közül. Egy másik forrásunk szerint Dézsi az, akivel a Fidesz-központ a kapcsolatot tartja a városban, ha Borkai megkerülésével akartak valamit intézni, azt rajta keresztül tették.

Borkai lehetésges utódait itt szedtük össze pár nappal ezelőtt, és a dologról a győriek véleményét is megkérdeztük:

FOTÓ: Pintér Bene / Azonnali

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek