Tett-e valami jót Tarlós Budapestnek? Karácsony hívei válaszolnak

2019.09.01. 10:03

Karácsony Gergely szombaton tartotta főpolgármester-jelölti kampánynyitó rendezvényét. Az Azonnali arról kérdezte a megjelenteket, hogy tudnak-e mondani akár csak egy jó dolgot, amit Tarlós István véghezvitt az elmúlt években, illetve hogy nem félnek-e attól, hogy a Fidesz ellehetetlenítené Karácsony Gergelyt, ha ő győzne október 13-án.

Nagy kivetítővel, sztárfellépőkkel – mint Dés László zenész vagy Szabó Kimmel Tamás színész –, illetve a közös polgármesterjelölteket bemutató standfergeteggel várta az ellenzéki szavazókat Karácsony Gergely, aki szombaton a Szabadság téren tartotta főpolgármester-jelölti kampánynyitóját.

De vajon tudnak-e mondani a szimpatizánsai akár csak egyetlen jó dolgot, amit Tarlós István tett az elmúlt években? Na és miben méltatná ellenfelét maga Karácsony Gergely? (Az ellenzéki főpolgármester-jelölttel készített gyorsinterjúnk, ahol kifaggattuk Karácsonyt arról is, hogy mit tanult Isztambul ellenzéki polgármesterétől, itt olvasható.)

Karácsony az Azonnalinak elmondta, hogy a politikai ellenfeleik munkájában is meg kell látni a jót, és

fel is sorolta, hogy mennyi mindennek örül Budapesten, kezdve a BKK létrehozásától egészen a különböző városfejlesztési programokig.

Azért persze nem szalasztotta el a lehetőséget, hogy kritikával is éljen: a BKK kapcsán sérelmezte, hogy attól komoly hatásköröket vontak meg, illetve hogy nem olyan jó vezetők állnak most az élén, mint korábban.

A szimpatizánsok nagy részének viszont semmi jó nem jutott eszébe.

Tarlós István legnagyobb érdeme egy megszólaló szerint például pusztán annyi, hogy „sokkal rosszabbá nem tette a várost”.

De kell-e tartani attól, hogy amennyiben Karácsony Gergely lesz Budapest főpolgármestere, a Fidesz keresztbe fog tenni neki, és jogköröket fog elvonni az újdonsült városvezetőtől? Volt olyan, aki a fiatalabb politikai nemzedéktől vár a problémára gyógyírt, de olyan is, aki szerint Kálmán Olga alpolgármestersége lenne a megoldás.

Na de mit szólnak ezekhez az ellenzék más prominens arcai? Miben bízik Vágó István, a DK elnökségi tagja, és tud-e valami érdemit mondani az éppen a Momentumba belépett Nagy Blanka azon kívül, hogy fel kell készülni mindenre?

Mi az, amit Baranyi Krisztina, a ferencvárosi közös polgármesterjelölt szerint Tarlós István kivert Orbán Viktorból, akár szó szerint? A videóból kiderül.
Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek