+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Ruttkay Lili & Petróczi Rafael
2019. szeptember 1. vasárnap, 10:03
Karácsony Gergely szombaton tartotta főpolgármester-jelölti kampánynyitó rendezvényét. Az Azonnali arról kérdezte a megjelenteket, hogy tudnak-e mondani akár csak egy jó dolgot, amit Tarlós István véghezvitt az elmúlt években, illetve hogy nem félnek-e attól, hogy a Fidesz ellehetetlenítené Karácsony Gergelyt, ha ő győzne október 13-án.

Nagy kivetítővel, sztárfellépőkkel – mint Dés László zenész vagy Szabó Kimmel Tamás színész –, illetve a közös polgármesterjelölteket bemutató standfergeteggel várta az ellenzéki szavazókat Karácsony Gergely, aki szombaton a Szabadság téren tartotta főpolgármester-jelölti kampánynyitóját.

 

De vajon tudnak-e mondani a szimpatizánsai akár csak egyetlen jó dolgot, amit Tarlós István tett az elmúlt években? Na és miben méltatná ellenfelét maga Karácsony Gergely? (Az ellenzéki főpolgármester-jelölttel készített gyorsinterjúnk, ahol kifaggattuk Karácsonyt arról is, hogy mit tanult Isztambul ellenzéki polgármesterétől, itt olvasható.)

 

Karácsony az Azonnalinak elmondta, hogy a politikai ellenfeleik munkájában is meg kell látni a jót, és

 

fel is sorolta, hogy mennyi mindennek örül Budapesten, kezdve a BKK létrehozásától egészen a különböző városfejlesztési programokig.

 

Azért persze nem szalasztotta el a lehetőséget, hogy kritikával is éljen: a BKK kapcsán sérelmezte, hogy attól komoly hatásköröket vontak meg, illetve hogy nem olyan jó vezetők állnak most az élén, mint korábban.

 

A szimpatizánsok nagy részének viszont semmi jó nem jutott eszébe.

 

Tarlós István legnagyobb érdeme egy megszólaló szerint például pusztán annyi, hogy „sokkal rosszabbá nem tette a várost”.

 

De kell-e tartani attól, hogy amennyiben Karácsony Gergely lesz Budapest főpolgármestere, a Fidesz keresztbe fog tenni neki, és jogköröket fog elvonni az újdonsült városvezetőtől? Volt olyan, aki a fiatalabb politikai nemzedéktől vár a problémára gyógyírt, de olyan is, aki szerint Kálmán Olga alpolgármestersége lenne a megoldás.

 

Na de mit szólnak ezekhez az ellenzék más prominens arcai? Miben bízik Vágó István, a DK elnökségi tagja, és tud-e valami érdemit mondani az éppen a Momentumba belépett Nagy Blanka azon kívül, hogy fel kell készülni mindenre?

 

Mi az, amit Baranyi Krisztina, a ferencvárosi közös polgármesterjelölt szerint Tarlós István kivert Orbán Viktorból, akár szó szerint? A videóból kiderül.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szijjártó Péter Pozsonyban azt mondta: nem hagyják, hogy az ügy lekerüljön a napirendről.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

Gulyás Gergely szerint a PCR-tesztek nem adnak elég bizonyosságot. Viszont jöhetnek a lakodalmak és lassan a koncertek is. Mutatjuk, miről volt szó az eheti kormányinfón!

A miniállam mindeközben 50 euróért árulja turistáknak az orosz vakcinát, cserébe el kell tölteni hat éjszakát náluk.

Hogy melyik párt frakciójába csatlakozna be az előválasztáson miniszterelnök-jelöltként is elinduló Márki-Zay, azt viszont egyelőre nem tudni.

A román kormány 2020. márciusban 53 millió facsemete elültetését jelentette be, a Recorder átvizsgált pár helyszínt és kiderült, hogy csak papíron ültetődtek el ezek a fák.

Európában máshol is bőven voltak és vannak olyanok, akik úgy lettek kormány- vagy államfők, hogy angolul rosszul beszéltek. Összeszedtünk párat!

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás