+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Ruttkay Lili & Petróczi Rafael
2019. szeptember 1. vasárnap, 10:03
Karácsony Gergely szombaton tartotta főpolgármester-jelölti kampánynyitó rendezvényét. Az Azonnali arról kérdezte a megjelenteket, hogy tudnak-e mondani akár csak egy jó dolgot, amit Tarlós István véghezvitt az elmúlt években, illetve hogy nem félnek-e attól, hogy a Fidesz ellehetetlenítené Karácsony Gergelyt, ha ő győzne október 13-án.

Nagy kivetítővel, sztárfellépőkkel – mint Dés László zenész vagy Szabó Kimmel Tamás színész –, illetve a közös polgármesterjelölteket bemutató standfergeteggel várta az ellenzéki szavazókat Karácsony Gergely, aki szombaton a Szabadság téren tartotta főpolgármester-jelölti kampánynyitóját.

 

De vajon tudnak-e mondani a szimpatizánsai akár csak egyetlen jó dolgot, amit Tarlós István tett az elmúlt években? Na és miben méltatná ellenfelét maga Karácsony Gergely? (Az ellenzéki főpolgármester-jelölttel készített gyorsinterjúnk, ahol kifaggattuk Karácsonyt arról is, hogy mit tanult Isztambul ellenzéki polgármesterétől, itt olvasható.)

 

Karácsony az Azonnalinak elmondta, hogy a politikai ellenfeleik munkájában is meg kell látni a jót, és

 

fel is sorolta, hogy mennyi mindennek örül Budapesten, kezdve a BKK létrehozásától egészen a különböző városfejlesztési programokig.

 

Azért persze nem szalasztotta el a lehetőséget, hogy kritikával is éljen: a BKK kapcsán sérelmezte, hogy attól komoly hatásköröket vontak meg, illetve hogy nem olyan jó vezetők állnak most az élén, mint korábban.

 

A szimpatizánsok nagy részének viszont semmi jó nem jutott eszébe.

 

Tarlós István legnagyobb érdeme egy megszólaló szerint például pusztán annyi, hogy „sokkal rosszabbá nem tette a várost”.

 

De kell-e tartani attól, hogy amennyiben Karácsony Gergely lesz Budapest főpolgármestere, a Fidesz keresztbe fog tenni neki, és jogköröket fog elvonni az újdonsült városvezetőtől? Volt olyan, aki a fiatalabb politikai nemzedéktől vár a problémára gyógyírt, de olyan is, aki szerint Kálmán Olga alpolgármestersége lenne a megoldás.

 

Na de mit szólnak ezekhez az ellenzék más prominens arcai? Miben bízik Vágó István, a DK elnökségi tagja, és tud-e valami érdemit mondani az éppen a Momentumba belépett Nagy Blanka azon kívül, hogy fel kell készülni mindenre?

 

Mi az, amit Baranyi Krisztina, a ferencvárosi közös polgármesterjelölt szerint Tarlós István kivert Orbán Viktorból, akár szó szerint? A videóból kiderül.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Aleksandar Vučić szerb elnök pedig úgy reagált a tüntetésekre: ha az ellenzék változást akar, akkor vagy nyerjék meg a választásokat vagy öljék meg őt.

Belgrádban folytatódnak a rendszerellenes tiltakozások: a tüntetők „a vírus és a rezsim áldozataiért“ imádkoznak.

Az EU nem egy bankautomata olyan tagállamok számára, akik figyelmen kívül hagyják az alapvető szabályokat, írták a néppárti EP-képviselők.

A fából készült alkotást július 4-én, az amerikai függetlenség napján gyújtották fel.

A jobbközép Andrej Plenković annyira egyértelmű győzelmet aratott, hogy nem szorul rá egyetlen nagyobb pártra se koalíciós partnerként. Csak a kisebbségekre, lényegében.

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes szerint Budapesten rövid távon biztosan nem lesz ingyen a BKV. De mit és miért akarnak a bécsi zöldek?

Hónapok óta veszekszenek a Gödöt vezető politikusok. A Momentum vezetése polgármestere, Balogh Csaba pártjára állt, de mit gondol az ügyről a többi pártközpont?

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Három borásztehetség, bor, bogrács, vezetett kóstoló, dűlőtúra. Mád, július 11.

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás