+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Ruttkay Lili & Petróczi Rafael
2019. szeptember 1. vasárnap, 10:03
Karácsony Gergely szombaton tartotta főpolgármester-jelölti kampánynyitó rendezvényét. Az Azonnali arról kérdezte a megjelenteket, hogy tudnak-e mondani akár csak egy jó dolgot, amit Tarlós István véghezvitt az elmúlt években, illetve hogy nem félnek-e attól, hogy a Fidesz ellehetetlenítené Karácsony Gergelyt, ha ő győzne október 13-án.

Nagy kivetítővel, sztárfellépőkkel – mint Dés László zenész vagy Szabó Kimmel Tamás színész –, illetve a közös polgármesterjelölteket bemutató standfergeteggel várta az ellenzéki szavazókat Karácsony Gergely, aki szombaton a Szabadság téren tartotta főpolgármester-jelölti kampánynyitóját.

 

De vajon tudnak-e mondani a szimpatizánsai akár csak egyetlen jó dolgot, amit Tarlós István tett az elmúlt években? Na és miben méltatná ellenfelét maga Karácsony Gergely? (Az ellenzéki főpolgármester-jelölttel készített gyorsinterjúnk, ahol kifaggattuk Karácsonyt arról is, hogy mit tanult Isztambul ellenzéki polgármesterétől, itt olvasható.)

 

Karácsony az Azonnalinak elmondta, hogy a politikai ellenfeleik munkájában is meg kell látni a jót, és

 

fel is sorolta, hogy mennyi mindennek örül Budapesten, kezdve a BKK létrehozásától egészen a különböző városfejlesztési programokig.

 

Azért persze nem szalasztotta el a lehetőséget, hogy kritikával is éljen: a BKK kapcsán sérelmezte, hogy attól komoly hatásköröket vontak meg, illetve hogy nem olyan jó vezetők állnak most az élén, mint korábban.

 

A szimpatizánsok nagy részének viszont semmi jó nem jutott eszébe.

 

Tarlós István legnagyobb érdeme egy megszólaló szerint például pusztán annyi, hogy „sokkal rosszabbá nem tette a várost”.

 

De kell-e tartani attól, hogy amennyiben Karácsony Gergely lesz Budapest főpolgármestere, a Fidesz keresztbe fog tenni neki, és jogköröket fog elvonni az újdonsült városvezetőtől? Volt olyan, aki a fiatalabb politikai nemzedéktől vár a problémára gyógyírt, de olyan is, aki szerint Kálmán Olga alpolgármestersége lenne a megoldás.

 

Na de mit szólnak ezekhez az ellenzék más prominens arcai? Miben bízik Vágó István, a DK elnökségi tagja, és tud-e valami érdemit mondani az éppen a Momentumba belépett Nagy Blanka azon kívül, hogy fel kell készülni mindenre?

 

Mi az, amit Baranyi Krisztina, a ferencvárosi közös polgármesterjelölt szerint Tarlós István kivert Orbán Viktorból, akár szó szerint? A videóból kiderül.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Bedőlni látszik a Le Pen-ellenes fal: egyre több baloldali szavazó választaná egy második fordulóban a szélsőjobboldali politikust a jelenlegi elnök ellenében. Te hogy döntenél?

Megváltoztatta működési szabályait a YouTube: szakszervezetet alapítanának a platform alkotói.

A piacvezető online bolt statisztikái elképesztően sokat javulnak évről évre, de úgy tűnik, hogy még mindig van hova nőni, ha black friday-ről van szó.

A Mexikóba menekült volt államfő szerint a lépés alkotmányellenes, és a történelem „legfurfangosabb és legundorítóbb puccsa”.

Parlamenti többséget találni mindehhez katalán függetlenségpártiak nélkül már nem lesz olyan egyszerű.

A legfőbb ügyész kinevezésének módja miatt megszűnt Moldovában a kormánytöbbség, új kormányt alakítani a meglévő parlamenttel viszont nehéz lesz.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi fog történni, ha nyerünk? Hogyan néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen?
Elmondjuk a kulisszatitkokat!

A hét kérdése

„Támogasson téged a Momentum!” – hangozhatna a mondat azoktól, akiken megpróbáltak segíteni Fekete-Győrék az elmúlt napokban.

Azért ide elnéznénk

Jobbnál jobb európai filmeket vetítenek november 13-15. között, ráadásul még jegyet is lehet nyerni!

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Eljött a te időd! Ugyanis a szocialista párt szervezésében megnézhető Az ifjú Karl Marx című film november 14-én.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

Ezt is szerettétek

Miért nézik le egymást az értelmiségiek és a melósok? Három pályakezdő: egy büszke gázszerelő, egy egyetemista és egy self made man mondja el.

Romániának is valamiről illene szólnia. Most arról szól, hogy nagy, és még nagyobb akar lenni. Így nehéz lesz bármiféle autonómia, mert az nem mennyiségi, hanem inkább minőségi cél. Véleménycikk!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás