Utálja a pofáját? A kötőjeles nevű? Vona Gábor? Így ismerik fel a budapestiek a főpolgármester-jelölteket

2019.06.11. 17:44

Ha már így felpörgött az ellenzék, ellenőriztük Budapesten, egyáltalán mennyire vannak képben az emberek azzal, hogy kikre is lehet szavazni. A két tévés arcot sokan ismerik, de még ez sem jelent semmit.

Amikor az első ellenzéki előválasztás előtt két képet vittünk körbe Budapest utcáin megtudni, egyáltalán felismerik-e az emberek a majd Tarlós István ellen talán induló ellenzéki főpolgármester-jelölteket, még mi sem gondoltuk, hogy ekkora banzáj lesz ebből. Aki nem tudná: Karácsony Gergely ellen egyszer csak elindult az előválasztáson Kerpel-Fronius Gábor a Momentumtól, Kálmán Olga a DK-tól, ráadásul az eredetileg második körre készült Puzsér Róbert nem csak kiszállt ebből a körből, de közben a Jobbik és az LMP is kihátrált mögüle. 

A viharos sebességre jellemző, hogy mire elkészülhetett a videó, amin ezúttal öt arcot mutattunk meg Budapest lakosságának, még szó sem volt az új nagy dobásról, a nyudíjasak védőszentjeként tündöklő Schmuck Andorról, aki szintén bejelentette, hogy bizonyos keretek között lehet, hogy elindul polgármesternek.

A képekre adott válaszok leginkább azt mutatják be, mennyire nem egyenlő az ismertség a szavazótáborral: Puzsér Róbertet és Kálmán Olgát gyakorlatilag mindenki felismerte,

ehhez képest a város felének a támogatását maga mögütt tudó Tarlós István egyszer például Matolcsy Györggyé változott át.

És kire szavaznak a sátrazni induló metálosok? Ez, és még ennél is több derül ki a videóból!

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek