Erdoğan az elvesztett Isztambulban is győztes plakátokat tett ki

Szerző: Fekő Ádám
2019.04.02. 20:32

Isztambul vezetését 25 ezer szavazattal vesztette el a a török elnök pártja, de úgy tűnik, nem számolt ezzel.

Erdoğan az elvesztett Isztambulban is győztes plakátokat tett ki

Bár Recep Tayyip Erdoğan török elnök pártja nem szenvedett letaglózó vereséget, hétfő este óta úgy tűnik, elvesztette Törökország nagyobb városait az Igazság és Fejlődés Pártja (AKP). Bár az ellenzéki győzelem még nem hivatalos, és Erdoğan már meg is támadta az eredményt, azért így is egészen meglepő, hogy a török elnök már teleplakátolta például Isztambult a köszönőplakátokkal, szóval nagyon biztos lehetett a győzelemben az amúgy isztambuli polgármesterként indult populista politikus. 

A Köztársasági Néppárt (CHP) mindössze 25 ezer szavazattal győzött Isztambulban. A főváros Ankarát ennél simábban nyerték meg, de az AKP azt az eredményt is megtámadta. A kormány szócsöveként szolgáló török közmédia ellopott szavazólapokról beszél, amik miatt gyengébben szerepelhettek a kormánypárt jelöltjei a helyhatósági választásokon. 

FOTÓ: Twitter

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek