+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kulcsár Árpád
2019. január 24. csütörtök, 19:04
A bíróság szerint visszaélt a hatalmával, a belügyminiszter meg azt mondja: ne a bíróság határozza meg az olasz bevándorláspolitikát.

A Reuters azt írja, hogy Olaszországban a minisztereket érintő ügyekre specializálódott különleges bíróság vádemelést kér Matteo Salvini olasz belügyminiszter ellen, mivel nem engedett 150 menedékkérőt partraszállni Szicíliában. 

 

Az ügy egyszer már megjárta a bíróságot, de akkor az ügyészek nem emeltek vádat, mondván, hogy az ügy politikailag motivált. Most azonban a  bíróság újra akarja nyitni az ügyet.

 

„Három és 15 év közötti szabadságvesztést kockáztatok, mert nem engedtem be az illegális bevándorlókat Olaszországba. Nem jutok szóhoz” – írta ki Salvini a Twitterére. „Felteszem a kérdést az olasz népnek, hogy maradjak-e én a miniszter, és gyakoroljam a jogaimat és kötelezettségeimet, vagy hagyjam, hogy egy bíróság határozza meg a bevándorlási politikánkat?” – tette fel a kérdést.

 

Ahhoz azonban, hogy Salvini szembenézzen a bírósággal, a római szenátusban fel kell függeszteni a mentelmi jogát, ott azonban pártja, a szélsőjobboldali Liga, és az Öt Csillag Mozgalom van többségben.

 

Az eredetileg augusztusban megnyitott nyomozásban Salvinit hatalmi visszaéléssel gyanúsítják,

 

amiért megtagadta a migránsok egy csoportjának partraszállását. Salvini azóta megismételte, hogy többé nem fogadja el egyetlen civil szervezet hajója kikötését sem, amely menekülteket szállít, hiszen Olaszországba már nagyon sokan érkeztek. 

 

Salvini a német Sea Watch szervezet hajójától azóta is tagadta már meg a kikötést, a szicíliai Palermo balközép polgármestere viszont közölte, hogy szívesen látja a Sea Watch hajóin érkezett migránsokat.

 

FOTÓ: DNA India

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

És mit kéne csinálniuk Orbánéknak, hogy teljes joggal visszavegyék őket? Videó!

​A román miniszterelnök ennél egyértelműbben nem is távolodhatott volna el névrokonától, tapsot kapott ezért az EPP zágrábi kongresszusán.

Egy új tanulmány szerint az elektromágneses mezőknek kitett méhek lassabban tanulnak és agresszívebbek is saját fajtársaikkal szemben.

A színész tökéletesíteni akarta a hörgését egy csatajelenethez, így aztán nem restellte egy profi metálénekes segítségét kérni.

Persze ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen ebbe a cseh kormánynak is bele kéne mennie a dologba. A belügyminiszter pedig nem tűnik túl nyitottnak.

A Néppárt új elnöke harcolna az illiberális tendenciák ellen, és szeretné, ha január végéig döntés lenne a Fideszről a pártcsaládban.

A hét kérdése

Azt a sütit keressük, amihez reggelenként ugyanúgy tud lattét inni egy budai vállalkozó, mint odapörkölt feketét egy békéscsabai varrónő. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kinek kell Paks2? Akadályozza-e az áttérést a megújulókra? Lehet-e gazdaságos? Létezik-e ellátásbiztonság atomenergia nélkül? November 22-én.

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás