+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kulcsár Árpád
2018. szeptember 30. vasárnap, 08:55
Természetesen a Föld egyik legszegényebb államában. A TOP 10-be csak egy európai állam fér be. Nyugalom, nem Magyarország.

Sorozatban nyolcadszor mutatja meg a Wealth-X szervezet tanulmánya, hogy hol van a legtöbb szupergazdag a világon. Ezzel együtt összeveti azt is, hogy mennyire növekedett a számuk az elmúlt években, és melyek azok a szerencsés (vagy épp ellenkezőleg) országok, ahol leginkább nőtt a metakapitalisták/oligarchák száma.

 

Jó, de mennyi az annyi, ha szupergazdagnak titulálunk valakit? 30 millió dollárnyi vagyon fölött.

 

A legtöbb gazdag pedig az egyesült államokban van, 80 000-nél is több, ez nagyobb szám, mint Japánban, Németországban, Kínában, Kanadában és Franciaországban összesen.

 

Azonban az Egyesült Államokban korántsem volt olyan mértékű növekedés, mint a Ázsia és Dél-Amerika egyes helyein, ahol mint gombák az eső után jelentek meg a gadasági növekedések és politikai széljárások következtében a milliárdosok.

 

Leginkább Bangladesben, ahol 2016 és 2017 között 17,3 százalék volt  a növekedés, Kínában is, ahol 13,4% volt ez a szám, Vietnámban pedig 12,7. Az Egyesült Államokban jóval alacsonyabb, 8,1 százalék. EUrópából mindössze egyetlen ország fért bele a top10-be, ez pedig Írország, itt egy év alatt 9,1 százalékkal nőtt az extraburzsujok száma.

 

 

Banglades pedig a Föld egyik legszegényebb állama, több, mint 150 millió lakosságának egynegyede írástudatlan, a nagyvárosokban a szegénynegyedekben nagy a bűnözés, rengetegen elvándorolnak, a születésszám pedig egyre növekszik.

 

Vannak a jelentésnek más érdekességei is, például még sosem volt ilyen magas a nők aránya a szupergazdagok között, igaz, ez még mindig csak 13,7 százaléknyi. Másrészt meg Hong Kong megelőzte New Yorkot azon városok listáján, ahol a legtöbb gazdag él.

 

FOTÓ: kaki.sini.com

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Főleg a francia Európa-tervekkel kritikusabb kisebb országok támogatnák az osztrák kancellárt lapértesülések szerint. Kurz számára a brüsszeli karrier kiút lehet az osztrák belpolitikából is.

Az amerikai céggel dózisonkénti 23,20 eurós szerződést köthet az Európai Bizottság 2021 decemberétől 2023-ig.

A kormányinfón kiderült az is, hogy augusztusig se koncertre, se szállodába nem mehet az, akinek nincs védettségi igazolványa, és hogy hogyan pótolja a kormány az önkormányzatokat a kieső hipa-bevételek miatt.

Szakértők és aktivisták írtak egy törvényjavaslatot, az ellenzék közösen beadta a parlamentben, a kormány meg szép csendben rendeletbe is foglalta azt. Ritka jelenség ez Magyarországon.

Az újranyitó szolgáltatások csak a védettségi igazolványokkal rendelkezők számára hozzáférhetőek.

A nemzetközi helyzet fokozódik Jersey Bailiffség körül. A brexit utáni időkben is az egyik legnagyobb problémát továbbra is a halászat adja.

A politikusokat egy zárva tartó klubnál fényképezték le, ahol éjszakába nyúlóan tartózkodtak. Munkamegbeszélésük volt, ketten közülük lemondtak.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

Kapcsolódó fájl:
   fájl letöltése

Twitter megosztás Google+ megosztás