Ellenzéki civakodás hozhatta az újabb elsöprő budapesti Fidesz-győzelmet

Szerző: Aradi Péter
2022.07.11. 08:52

Több településen is időközi önkormányzati választásokat tartottak július 10-én, vasárnap, ahol csak a független jelöltek tudták felvenni a versenyt a fideszes jelöltekkel.

Ellenzéki civakodás hozhatta az újabb elsöprő budapesti Fidesz-győzelmet

A budapesti XVI. kerületben a Fidesz jelöltje, Horváth Ádám 68,16 százalékkal nyert a független Farkas Adrián ellen, aki 14,8 százalékot kapott, míg a DK jelöltje, Kertész Edit, akit a Momentum és a Jobbik is támogatott, 12,71 százalékkal harmadik lett.

A dolog érdekessége, hogy bár Farkas függetlenként indult, az MSZP, a Párbeszéd és a Mindenki Magyarországa Mozgalom, sőt a posztról lemondó

Vajda Zoltán is saját jelöltjeként mutatta be.

Hogy miért nyerhetett ekkorát a fideszes jelölt egy eredetileg ellenzéki körzetben, arra jól rávilágít Vajda hosszú Facebook-posztja, ami arról szól, szerinte hogyan ugrott egymásnak az ellenzék.

Vajda szerint a Demokratikus Koalíciónak fájhatott még a vereség, amit az előválasztáson elszenvedtek tőle, ezért amikor a jelöltjeként bemutatta Farkas Adriánt, hevesen tiltakozni kezdtek, mondván Vajda felrúgott valamilyen megállapodást.

A megállapodás egyébként arról szólhatott, hogy Vajdának a DK-s jelölt mögé kellett volna beállni,

nem pedig egy pártnélküli, független jelölt mögé.

A helyzet innentől úgy nézett ki, legalább is Vajda szerint, hogy a DK a helyi Momentum és Jobbik támogatásával lejárató, mocskolódó kampányt indított ellenük, ami aztán elhozta a fideszes jelölt győzelmét.

„Ahogy a mondás tartja, akinek ilyen barátai vannak, annak nincs szüksége ellenségekre” – kommentálta Vajda.

Az összefogást ennek ellenére is jó politikai eszköznek tartja Vajda, de szerinte

csak azokkal működik, akik komolyan is gondolják.

„A helyi DK és a helyi Momentum képviselőinek ideje magukba nézniük” – zárta a posztját Vajda.

A napon összesen nyolc időközi tartottak, Kecskeméten szintén a Fidesz jelöltje győzött, a másik hat, kisebb településen viszont a független jelöltek sikerült nyerniük.

Ahogy itt és itt írtuk, korábban hasonló ellenzéki belharcoktól volt hangos az újbudai és az erzsébetvárosi időközi választás is, az eredmények is hasonlóan alakultak. 

NYITÓKÉP: Egységben Magyarországért / Facebook

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek