Egyelőre mégsem lesz Bősz Anett Budapest főpolgármester-helyettese, Momentum-DK vita van a háttérben

Szerző: Fekő Ádám
2022.05.25. 09:37

A fiatal politikus lett az áldozata a két párt titokzatos csatározásának.

Egyelőre mégsem lesz Bősz Anett Budapest főpolgármester-helyettese, Momentum-DK vita van a háttérben

Karácsony Gergely főpolgármester szerda reggel közölte az érintettekkel, hogy elmarad a mai napra tervezett közgyűlés, ugyanis „annak nincsenek meg a feltételei”, ami azt takarja, hogy nem jelent meg kellő számú képviselő.

A hír azért érdekes, mert a tervek szerint ezen a közgyűlésen szavazták volna meg Bősz Anett főpolgármester-helyettesi pozícióját, így viszont mégis kérdésessé vált az áprilisban Érden közös ellenzéki jelöltként az Országgyűlésből kiesett Bősz új pozíciója a fővárosi önkormányzatban.

Információink szerint a háttérben egy Momentum-DK vita áll, mivel nem tudtak megegyezni egyes időközi választások pozícióiról, és nem kifejezetten Bősz Anett személyének szól.

Bőszt a DK jelölte a polgármester-helyettesi pozícióra, miután Gy. Németh Erzsébet a párt parlamenti frakciójába ül be. Egyelőre nem tudni, mikor derül ki, ki lesz Budapest új főpolgármester-helyettese, mivel a Momentum mindenkit meglepett azzal, hogy ezt meg meri lépni.

Mint a Telex megírta, a Momentum szerint a politikai megegyezés hiánya miatt nem tudták biztosítani a DK-s Bősz Anett főpolgármester-helyettessé választását, tehát nem szavazták volna meg, így viszont a DK nem ment bele a közgyűlés megtartásába sem.

A két párt közötti megegyezés alapján a Momentum abban az esetben szavazta volna meg Bőszt, ha a DK támogatja a párt jelöltjeit az időközi választásokon, ebbe nem ment bele a legnagyobb ellenzéki párt.

A DK közleményben szólította fel a Momentum képviselőit, szavazzák meg Bőszt a következő közgyűlésen. "A Demokratikus Koalíció szerint a viták természetes velejárói egy demokratikusan működő közösségnek, ezek azonban nem sodorhatják veszélybe Budapest kormányozhatóságát. Itt állunk egy törvénytelen kormánnyal szemben, a szabadság szigetén, Budapesten. Ebben a helyzetben nem szabad pártpolitikai érdekek miatt veszélybe sodorni az ellenzéki többséget és Budapest kormányozhatóságát. A Momentumnak meg kell értenie, hogy vigyáznunk kell Budapestre, mindarra, amit együtt elértünk, és ez sokkal fontosabb az időközi választásokkal kapcsolatos vitáknál" - áll érvelésükben.

Június 26-án négy budapesti választókerületben lesz önykormányzati választás, a legtöbbet azért tartják, mert az érintett főpolgármester-helyettes átült az Országgyűlésbe.

KIEMELT KÉP: Bősz Anett / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek