Áll a bál a brit parlamentben, mert az egyik képviselő pornót nézett

Szerző: Aradi Péter
2022.04.29. 08:35

Az nyilvánvalóan elfogadhatatlan, hogy bárki ilyesmit csináljon a munkahelyén, jelentette ki Boris Johnson is.

Áll a bál a brit parlamentben, mert az egyik képviselő pornót nézett

Egyre nagyobb a nyomás Boris Johnson brit miniszerelnökön, miután a saját partjából is hangosan követelik, lépjen fel az ellen a tory képviselő ellen, aki állítólag pornót nézett az alsóházban. A botrány április 26-án, kedden pattant ki, miután két női képviselő beszélgetést folytatott Chris Heaton-Harrisszel, a konzervatív toryk frakcióvezetőjével.

Egy magas rangú konzervatív képviselő azt mondta az Independentnek, hogy bármely más munkahelyen felfüggesztenék azt, akit ilyesmivel vádolnak. Egy másik pedig azt tette még hozzá, hogy a pártnak azonnal ki kellene rúgnia az illetőt.

Boris Johnson április 28-án, csütörtökön szintén kijelentette, hogy

„nyilvánvalóan elfogadhatatlan, hogy bárki ilyesmit csináljon a munkahelyén”,

azonban ragaszkodott ahhoz, hogy a képviselőről egy parlamenti vizsgálat döntsön, így aztán nem beszélt arról sem, mi lesz a sorsa a képviselőnek, ha a vádak beigazolódnak.

Suella Braverman legfőbb ügyész április 28-án, csütörtökön arról beszélt, hogy vannak férfiak a politikában, igaz, a kisebbséghez tartoznak, akik állatként viselkednek, és rossz hírét keltik a parlamentnek.

Caroline Nokes, a belügyminisztérium bevándorlási ügyekért felelős egykori államtitkára úgy fogalmazott, szerinte Johnson ezzel a lépéssel

csak elmaszatolja a felelősséget, ahelyett keményen fellépne.

Keir Starmer, a Munkáspárt vezetője pedig máris azzal vádolja a konzervatívokat, hogy akadályozzák a vizsgálatokat, mert bár ők tudják, kiről van szó, mégse tesznek semmit.

Az ügyben megszólalt Ben Wallace védelmi miniszter is, akivel kapcsolatban az ukrán-orosz háború februári kirobbanása miatt azt hihetnénk, a legkisebb ügye is nagyobb annál, minthogy valaki pornót néz a parlamentben. Wallace arról beszélt az LBC-nek, hogy a pornót néző képviselőt a párt felfüggesztheti, sőt ki is zárhatja. Ő személy szerint

támogatná, hogy a politikus visszahívását,

de mint mondta, várjuk meg, hogyan alakul a nyomozás.

NYITÓKÉP: TheDigitalArtist / Pixabay

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek