„Hibák történnek” – így kért bocsánatot a brit miniszter, hogy késik a pornószigorítás

Szerző: Hutter Marianna
2019.07.15. 20:45

A brit törvényhozás azzal védené a gyerekeket a pornótól, hogy rákényszerítenék a weboldalakat, győződjenek meg arról, nagykorúak felhasználóik. Ezt fél éve nem sikerül összehozniuk, ezúttal banális hiba miatt.

„Hibák történnek” – így kért bocsánatot a brit miniszter, hogy késik a pornószigorítás

Már fél éve csúszik a pornóoldalakhoz való hozzáférést szigorító törvény bevezetése a briteknél – írja a BBC. Ez arra kényszerítené a felnőtteknek szóló tartalmat kínáló weboldalakat, hogy ellenőrizzék, felhasználóik valóban elmúltak-e 18 évesek. A javaslat szerint amelyik oldal ennek nem tenne eleget, azt az internetszolgáltatónak blokkolnia kellene.

A hónapok óta késő szigorításnak hétfőn kellett volna hatályba lépnie.

A csúszás oka ezúttal az, hogy a brit törvényhozóknak nem sikerült a megfelelő módon értesíteni az illetékes európai hatóságokat a szabályozás részleteiről.

„Hibák történnek, és borzasztóan sajnálom, hogy pont egy ennyire fontos területen fordult ez elő” – nyilatkozta Margot James, a digitális és kreatív iparágakért felelős miniszter a BBC-nek.

Mint az Azonnali beszámolt róla, nemrég Magyarországon éppen, hogy kicsit lazítottak a pornográf, illetve erőszakos tartalmak szabályozásán. Ugyanis eddig a legszigorúbb kategóriába sorolt tartalamkat a hagyományos tévés műsorfolyamban tilos volt közzétenni, ám egy pár héttel ezelőtti módosításnak köszönhetően most már ha szigorú feltételek mellett is, de lehetőség lesz erre.

FOTÓ: Wikimedia

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek