Új interkontinentális ballisztikus rakétát teszteltek sikerrel az oroszok

2022.04.21. 07:51

Putyin szerint egyetlen védelmi rendszer sem tudja semlegesíteni, és akár tíz nukleáris fej is rászerelhető.

Új interkontinentális ballisztikus rakétát teszteltek sikerrel az oroszok

Az orosz védelmi minisztérium szerdán bejelentette, hogy sikerrel tesztelték az új, Sarmat nevű interkontinentális ballisztikus rakétájukat.

Vlagyimir Putyin elmondása szerint az ország északnyugati részén levő Plesetszkből lőtték ki sikeresen a rakétát, ez pedig komolyan el fogja gondolkoztathatni azokat, akik „Oroszországot fenyegetik”. 

„Az új komplexum a legkiválóbb taktikai és műszaki jellemzőkkel rendelkezik, és képes legyőzni a modern rakétavédelmi eszközöket. Nincs hasonló a világon, és még sokáig nem is lesz.”

- mondta Putyin.

A rakéta kilövéséről videó is készült, a bejelentés szerint sikeresen eltalált egy kamcsatkai célpontot.

Az interballisztikus rakétát a NATO információi szerint már 2009-ben elkezdték kifejleszteni, a tervek szerint a jelenlegi R36–os (SS-18 Satan a NATO-kódneve) még szovjet gyártású interballisztikus hordozókat fogja váltani.

Az orosz bejelentés szerint egyetlen rakéta tíz nukleáris töltetet tud szállítani, és egyetlen védelmi rendszer sem tudja semlegesíteni.

11 000 kilométeres hatótávolságú, és el tud pusztítani egy teljes metropoliszt.

NYITÓKÉP: Francis Scarr/Twitter

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek