Kifakadt a török külügyminiszter, szerinte egyes NATO-tagállamok a háború elhúzódását akarják

Szerző: Kulcsár Árpád
2022.04.21. 08:42

Azt mondja, a NATO-nak Oroszország meggyengítése a célja.

Kifakadt a török külügyminiszter, szerinte egyes NATO-tagállamok a háború elhúzódását akarják

Mevlüt Çavuşoğlu török ​​külügyminiszter szerdán azzal vádolta a NATO-tagállamokat, hogy hosszú ukrajnai háborút akarnak Moszkva meggyengítése érdekében írja az AFP hírügynökség.

„Vannak NATO-országok, amelyek azt akarják, hogy a háború elhúzódjon"

– mondta Çavuşoğlu, de nem nevezte meg, pontosan melyikek is ezek. Szerinte ezeknek az országoknak a „célja Oroszország meggyengítése", miközben a jelek szerint elakadtak az orosz-ukrán tárgyalások, amelyeknek a legutóbbi, március végi isztambuli személyes találkozó óta online folytatódniuk kellett volna.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán kijelentette, hogy az ukránok "folyamatosan eltérnek attól, amiben megállapodtak".

Törökország a NATO tagja és Ukrajna szövetségese, amelynek harci drónokat is szállított, a török kormány az ukrajnai konfliktus kezdete óta próbál közvetíteni Moszkva és Kijev között.

Törökország kétszer adott otthont a két fél közötti tárgyalásoknak: március 10-én miniszteri szinten Antalyában és március 29-én Isztambulban.

NYITÓKÉP: Mevlüt Çavuşoğlu/Facebook

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek