Márki Zay utcafórumon is megígérte, nem teszi kötelezővé a védőoltást

Szerző: Fekő Ádám
2022.02.11. 10:51

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt Hódmezővásárhelyt hozta fel példának, ahol szintén nem tette kötelezővé.

Márki Zay utcafórumon is megígérte, nem teszi kötelezővé a védőoltást

Márki-Zay Péter csütörtöki országjárásának tatabányai állomásán több jelenlévőtől is megkapta a kérdést, mi lesz a kötelező oltással, ha esetleg 2022-től az általa vezetett kormány kerül hatalomra. Hódmezővásárhely polgármestere finoman már utalt rá, hogy ő nem tartja jó ötletnek (bár ha a Fidesz így döntene, el tudná fogadni), ennyire konkrétan, mint utcafórumán még nem zárkózott el előle:

„Nem tesszük kötelezővé az oltást” – ígérte egy szavazójának, majd az általa vezetett Hódmezővásárhelyt hozta fel példaként azzal szemben, hogy több kormánypárti önkormányzat kötelezővé tette. 

„Senkire nem akarjuk rákényszeríteni a védőoltást, Hódmezővásárhelyen sokan jelentkeznek dolgozni az önkormányzathoz, mert ott sem az” 

- mondta Márki-Zay, aki azt hangsúlyozta, ő kiemelten fontosnak tartja az egészségügyi önrendelkezéshez való jogot, és bár ráerőltetni senkire nem akarja, mindenkit arra buzdít, oltassa be magát.

Az esetleges kötelezővé tett védőoltásokról sokáig egyik oldal sem beszélt különösebben, aztán a Mi Hazánk azzal törte meg a jeget, hogy több ezer embert vitt az utcára januárban a jelenlegi rendszerben csak a munkáltató által kötelezővé tehető covid elleni védőoltások ellen tiltakozva.

Az egyesült ellenzékből a Jobbik állt ki eddig a leghangosabban: ők a járványszkeptikus felhangokat levágva kezdtek el kampányolni a kötelező oltások ellen, főleg a szabadságjogokat és a megkülönböztetés igazságtalanságát hangsúlyozva.

Márki-Zay Péterrel egyébként az egész csütörtöki napot együtt töltöttük kampánykörútján, erről írt cikkünket hétfőn olvashatjátok az Azonnalin!

KIEMELT KÉP: Márki-Zay Péter / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek