Rogán Antal és a kabinetfőnöke azonnali lemondását követelte az ellenzék a Karmelita Kolostornál

Szerző: Renczes Ágoston
2022.01.20. 11:42

A sajtótájékoztató végén pedig kiragasztották a kinyomtatott nyilt levelüket a mobilkerítésre.

Rogán Antal és a kabinetfőnöke azonnali lemondását követelte az ellenzék a Karmelita Kolostornál

A Karmelita Kolostor előtt, egy mobilkerítés mellett, munkagépek zajában tartottak az ellenzéki pártok képviselői csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót,

amin elsősorban Rogán Antal, valamint az ő kabonetfőnöke, Nagy Ádám lemondását követelték.

A sajtótájékoztatón, amit Péterfi Judit, Márki Zay-Péter miniszterelnök-jelölt sajtófönöke konferált fel,

  • Kocsis Cake-Olivio, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese és pártigazgatója,
  • Nunkovics Tibor jobbikos országgyűlési képviselő,
  • Gerencsér Ferenc, az I. kerület momentumos alpolgármestere,
  • Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese,
  • Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarroszága Mozgalom elnökségi tagja,
  • Barkóczi Balázs, a DK szóvivője,
  • és Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője vettek részt.

A politikusok felemlegették a Völner-ügy nyilvánosságra került nyomozati anyagából tudható korrupciós ügyeket, elősorban azokat, amik Rogán Antal kabinetfőnökéhez, Nagy Ádámhoz kötődnek, de Kocsi-Cake Olivio azt is állította, hogy Völner „megkörnyékezte” a saját főnökét, Varga Juditot, Rétvári Bencét, az EMMI államtitkárát, Steiner Attilát, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárát, és Szijjártó Péter külügymninisztert is, aki Völner Pár „legnagyobb haverjának”, Schadl Györgynek diplomataútlevelet adott.

„Kormányzás vagy bűnszervezet irányítása folyik?”

– tette fel a kérdést a Párbeszéd politikusa, aki szerint április harmadikán ez a társaság akkor is meg fog bukni, ha Orbán Viktor ingyen sört osztogat majd.

Nunkovics Tibor arról beszélt, hogy Völner – aki az esztergomi szavazókerület országgyűlési képviselője – a saját szavazókörének is már most jól látható károkat okozott, ugyanis a jobbikos képviselő olyan pletykákat hallott és azt állította, hogy

a pénzügyminisztérium elkaszálta az Esztergomot az M1-es autópályával összekötő M100-as autóút támogatási szerződéseit, ugyanis annak az egyik szakaszát egy Völnerhez köthető cég építette volna.

A többi felszólaló is a Völnerhez kapcsolódó ügyekről beszélt különféle megközelítésből: 

  • Gerencsér Ferenc I. kerületi momentumos alpolgármester Völner aprópénznek számított 83 millióját cérnaszálhoz hasonlította a kabátban, amit ha meghúzunk, akkor az egész felfejtődik;
  • Komjáthi Imre MSZP-elnökhelyettes azt idézte fel, hogy Völner kormánytagként trágyadombnak nevezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát, és arról elmélkedett, vajon Orbán Viktor ezzel egyetért-e;
  • Lukácsi Katalin úgy látja, hogy Nagy Ádám és Rogán Antal kapcsolata ugyanolyan, mint Orbán Viktoré és Mészáros Lőrincé;
  • Barkóczi Balázs a „fideszes kiváltságosok” állítólagos diplomaszrezési gyakorlatát idézte fel;
  • Csárdi Antal szerint pedig pókhálószerűen felépülő maffia működik a fejünk felett, és e pókháló közepén Rogán Antal ül.

Csárdi szerint nem lehet megvárni a választást, Rogán Antalnak azonnal le kell mondania.

Miután a politikusok befejezték a felszólalásaikat, a Rogán Antal lemondását követelő nyílt levelük szövegét tartalmazó három darab nagyméretű plakátot szereltek a Karmelita Kolostor előtti mobilkerítésre majd lefotózkodtak velük.

A levélben többek között ez áll:

„Az Orbán-kormány legfelsőbb szintjéig érő korrupciós botrány súlyos erkölcsi válságba sodorta Magyarországot. Amennyiben a hazaszeretet legkisebb szikrája is él még önben, felméri politikai felelősségét, levonja a konzekvenciákat és még ma lemond miniszteri tisztségéről”

A teljes sajtótájékoztatót az alábbi videón lehet végignézni:

NYITÓKÉP: Mindenki Magyarországa Mozgalom / Facebook

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek