„Ne lépj vissza!” – így tüntettek a mindig mellőzött jobbos ellenzékiek Márki-Zay Péter mellett

2021.10.04. 12:35

Vasárnap délután a Karácsony Gergellyel további egyeztetésre készülő Márki-Zay Péter demonstrálta, sokan még mindig őt szeretnék közös miniszterelnök-jelöltnek, és ő az elfeledett jobbközép szavazók jelöltje, akiknek támogatásáért Karácsonynak akkor is meg kell még dolgoznia, ha esetleg – mint lebegtette is beszédében – ő visszalépne a javára. Fotóriportunk Márki-Zay kampányeseményéről!

„Ne lépj vissza!” – így tüntettek a mindig mellőzött jobbos ellenzékiek Márki-Zay Péter mellett

Az előválasztás kétségtelenül legnagyobb meglepetését az okozta, hogy a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, Jakab Péter helyett Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester miniszterelnök-jelölti kampánya futott be harmadik helyre 20 százalékkal.

Ezzel a szabályok értelmében ő is részt vehet a második fordulón. Noha Márki-Zay bejelentette, kampányát ezentúl Karácsony Gergelyével koordinálja Dobrev Klára ellen, visszalépés még nem történt: Karácsony és Márki-Zay is azt hangoztatja, ő alkalmasabb kiállni a Fidesz ellen.

Utóbbi azért tett gáláns gesztusokat Karácsony felé, de ez nem jelenti azt, hogy ebben a rá szavazók is feltétel nélkül vele mennének.

Mindezt Márki-Zayék vasárnapi budapesti tüntetése is jól demonstrálta.

De mit mondott Márki-Zay Péter az Azonnalinak az előválasztásról és a lehetséges visszalépésről? Olvasd el a vele készített rövid interjúnkat! És mit gondol Karácsony Gergely az egészről? Őt is megkérdeztük!

NYITÓKÉP: Tóth Csaba Tibor, Azonnali

Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor az Azonnali korábbi újságírója

Történészdiplomával rendelkezik, de 2013 óta főleg blogol, 2015 óta pedig újságcikkeket is ír. Sokszor Európáról és a Közel-Keletről. Az Izrael-párti sajtó kedvenc magyar firkásza. Eléggé baloldali.
Facebook
Twitter

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek