Mi Hazánk: Beszálltak az előválasztásba, most már a kétfarkú kutyák is a balliberális tömb részei!

Szerző: Petróczi Rafael
2021.07.06. 08:30

Toroczkai Lászlóék szerint azzal, hogy a kétfarkú kutyák az előválasztáson Hadházy Ákos oldalára álltak, a Mi Hazánk maradt egyedül a harmadik út. Mindeközben Szanyi Tiborék trollkodtak egyet az előválasztást kommentálva.

Mi Hazánk: Beszálltak az előválasztásba, most már a kétfarkú kutyák is a balliberális tömb részei!

Hétfőn a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke, Kovács Gergely egy rövid Facebook-videóban jelentette be, hogy bár Zuglóban a szocialista Tóth Csaba sem „olyan gáz”, de a választóik Tóth személyét nehezen nyelnék le, ezért az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Jobbik közös jelöltje helyett a Momentum és a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom által támogatott Hadházy Ákos mögé állnak be az előválasztáson Zuglóban.

Ezzel a kétfarkú kutyák egy bő fél hónappal pont az Azonnalin tett ígéretüket szegték meg, miszerint ők bohóckodásnak tartják a pártok háttértárgyalásai és visszalépegetései miatt az előválasztást, azért attól elzárkóznak még olyan szinten is, hogy egy-egy jelöltet támogatásukról biztosítsanak.

Az Azonnalinak Kovács Gergely azt is elmondta, hogy miért döntöttek mégis úgy, hogy beszállnak az előválasztásba, ahogy azt is, hogy hogyan kívánják segíteni Hadházy Ákos kampányát: például azzal, hogy megírnak olyan anyagokat Tóth Csabáról, amiket eddig még senki nem írt meg.

A Mi Hazánk szerint a kutyák hiába próbálnak különutasságot felmutatni

Ez azonban nem volt elegendő az exjobbikos Toroczkai László vezette Mi Hazánk Mozgalomnak. Facebook-posztjuk szerint a kétfarkúak is beszálltak az előválasztásba, amivel azt bizonyították, hogy „valójában ők is a balliberális tömb részei”. Mint írják:

„Hiába próbálnak különutasságot felmutatni, most már formálisan sincs olyan politikai erő a Mi Hazánkon kívül, amely nem köt semmiféle szövetséget sem a Fidesz urambátyámrendszerével, sem a Gyurcsány Ferenc vezetésével egyesült balliberális tömbbel.”

Közleményük végén a Mi Hazánk megerősíti, hogy mind a 106 körzetben saját jelölttel fognak elindulni a 2022-es országgyűlési választáson, és senki javára nem fognak visszalépni.

Szanyi Tiborék trollkodtak egyet az előválasztás apropóján

Mindeközben kommentálta az előválasztást az exszocialista Szanyi Tibor vezette ISZOMM is. Mint azt a szarkasztikus hangvételű közleményben írják:

„Az ISZOMM káderellenőrző testülete felkérte Pálinkás Józsefet, a Fidesz volt miniszterét, Fekete-Győr Andrást, egykori Fidesz-szavazót, Hadházy Ákost, a Fidesz korábbi képviselőjét és trafiksérültjét, Márki-Zay Pétert, bevallottan gyerekverő (tehát bizonyosan nem pedofil) Fidesz-imádót, hogy a korábbi tevékenységükhöz híven tegyenek meg mindent, hogy összefogadkozás, szalámizás, mutyik es háttéralkuk helyett, újra szabad és tiszta választások legyenek az országban!”

Ennek első jeleként Szanyi Tiborék pedig „Fideszből távozók” mögé állnak be – bár hogy ez alatt például az egykori Fidesz-tag Hadházy Ákost is lehet-e érteni, nem tisztázott. Mindenesetre példaként felhozzák – az előválasztáson persze valójában nem induló – Győr volt fideszes polgármesterét, a szexbotrányába a 2019-es önkormányzati választást követően belebukott Borkai Zsoltot,

„aki a július végi Pride-on jelenti, be hogy melyik körzetben indul az előválasztáson, természetesen ISZOMM-támogatással.”

De „tárgyalásokat folytat” a párt „a Karácsony-barát Fürjes Balázzsal, az anti-matolcsysta Varga Mihállyal, és a potenciális migránsok által termelt kávékat imádó Varga Judittal is”, míg „a Fideszből esetleg távozó pedofilokat nem fogja támogatni az ISZOMM”.

Persze a szarkasztikus közlemény végére Szanyiék azért odaszúrták: az ISZOMM önállóan indul a 2022-es országgyűlési választáson.

NYITÓKÉP: Dúró Dóra / Facebook

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek