Te kinek drukkolsz az Eb-n, miután kiesett a magyar válogatott?

2021.06.24. 15:10

Sajnos nem sikerült a csoda, de az a két pont még így is kettővel több, mint amit a papírforma alapján a szakértők vártak. A kérdés már csak az: a továbbiakban kiknek fogsz drukkolni?

Te kinek drukkolsz az Eb-n, miután kiesett a magyar válogatott?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Június 23-án, szerda este kilenc órakor rendezték meg a 2020-as Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójának utolsó két mérkőzését. A forduló már csak azért is tartogatott izgalmakat, mert a három biztos továbbjutó helyből kettő még kiadó volt – Magyarországnak is megvolt az esélye, hogy továbbjusson.

Ehhez a nemzeti tizenegyünknek Münchenben kellett volna győznie Németország ellen, és egészen 84. percig úgy is állt, hiszen a Nationalelfnél sokkal összeszedettebben és jobban játszott a magyar válogatott, azonban a nagyobb bravúr nem jött össze: az élvezetes mérkőzés egy kicsit keserű szájízzel ért véget, miután a mérkőzés végét jelentő hármas sípszó után 2-2-t mutatott a kijelző – és nemcsak a tizenötmillió magyar sportszakértő, hanem még a német sajtó szerint is megérdemelte volna Marco Rossi csapata a továbbjutást.

A magyar válogatottnak sajnos véget ért az idei torna, de az Eb folytatódik tovább, méghozzá június 27-én a kieséses szakasszal. A párosítások így néznek ki:

Egyik ágon:

+ Belgium – Portugália

+ Olaszország – Ausztria

+ Franciaország – Svájc

+ Horvátország – Spanyolország

Másik ágon:

+ Svédország – Ukrajna

+ Anglia – Németország

+ Hollandia – Cseh Köztársaság

+ Wales – Dánia

(A mérkőzések győztesei az alatta lévő mérkőzés győztesével fognak játszani a következő fordulóban, azaz a Belgium – Portugália mérkőzés győztese az Olaszország – Ausztria mérkőzés győztesével fog megmérkőzni a negyeddöntőben, míg a Franciaország – Svájc mérkőzés nyertese Horvátország vagy Spanyolország ellen fog mérkőzni, és így tovább.) 

A legjobb 16 között több izgalmas mérkőzést is várhatunk. Belgium és Portugália a világ két legjobb csapatának számít, de a Horvátország – Spanyolország, illetve az Anglia – Németország is izgalmas mérkőzésnek ígérkezik.

De az esélylatolgatások helyett mi leginkább arra vagyunk kíváncsiak, 

hogy te kinek szurkolsz a továbbiakban, ha már Magyarország sajnos nem jutott tovább?

Ez a hét kérdése az Azonnalin, szavazz!

Mit tudtunk meg az Eb első két fordulójából? Böcskei Balázzsal, politikai elemzővel és korábbi futballbíróval, illetve Schiffer Andrással, ügyvéddel és Vasas-szurkolóval kibeszéltük, kétszer is! Inkább megnéznéd az adásokat? Itt és itt megteheted! A következő adással pedig a harmadik forduló után, június 24-én csütörtökön, 16:30-kor jelentkezünk élőben az Azonnali Facebook-oldalán.

NYITÓKÉP: Az Európa Bajnokság hivatalos labdája. FOTÓ: Marco Verch Professional Photographer / Flickr

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek