Szotyizó: Nevetséges, hogy a magyar ultrák rasszisták lennének

2021.06.20. 19:10

A Szotyizó EB-levezető músorában ezúttal a magyar-francia meccset értékeltük ki Böcskei Balázzsal és Schiffer Andrással, esélyeket latolgattunk a német-magyar mérkőzés előtt, kiderült viszont az is, miért nem borul majd szivárványszínbe a müncheni Allianz aréna, ahogyan az is, hogy vendégeink szerint miért ostobaság az, amit a nyugati média összeírt a magyar ultrák kapcsán. Videó és podcast!

Ismét vége egy csoportfordulónak, ezért ismét összeültünk a Szotyizóban Schiffer Andrással és Böcskei Balázzsal, hogy áttekintsük az elmúlt, magyar szempontból sorsfordító napok eseményeit. Mivel – az épp 50. születésnapját is ünneplő – Schiffer és Böcskei is a Puskás Ferenc Stadionban szurkolták végig,

 

Schiffer eleve arról beszélt, legnagyobb futballélményei közé sorolja a szombati, teltházas mérkőzést, de Böcskei Balázs is annak hatása alatt volt még.

 

Szó lesz továbbá még arról is, hogy:

 

Mit várhatunk a német-magyartól, mi volt a különbség a portugál-magyar és a francia-magyar meccsek válogatott-teljesítménye között, és van-e értelme az összehasonlítgatásnak,

 

Hoz-e, visz-e Orbánnak a jó EB-szereplés? Van-e összefüggés egy jó fociválogatott és a kormánnyal való elégedettség között, vagy túl gyermekes és komolytalan ilyesmit elvárni,

 

+ Miért súlyos aránytévesztés és felületes hiba az, amikor a mérkőzés előtt a francia sajtó „neonáci” magyar ultrákról, „feketepólós, kigyúrt és tetovált csoportokról” írt cikkeket. Mi az igazság a Carpathian Brigade-ről valójában, és hogyan nézhet ki a magyar B-közép valódi politikai spektruma? És vajon miért kell nyugaton folyton összekötni a futballt, a szélsőjobboldalt és Orbánt, ha Magyarországról ír valaki,

 

+ Ahogyan a jelentős futballbírói, politikai elemzői (és szurkolói) tapasztalatal rendelkező Böcskei Balázs fogalmazott, attól hogy valaki az ultrák között, fekete ruhában vonul, még az sem biztos, hogy jobboldali, nemhogy szélsőjobboldali lenne:

 

„Ez egy politikailag nagyon sokszínű tábor a szélsőjobboldaltól a szélsőbaloldalig, olyan barátaim is állnak ott fekete ruhában, akik amúgy a Youtube-on baloldali műsorokat néznek.”

 

+ Na de Schiffer András kimenne-e legközelebbi meccsre feketében, vagy nem? Ez is kiderül majd.

 

+ Miért nem fér bele az biztosan az UEFA-nak, hogy a magyar törvénykezés elleni tiltaskozásul szivárványszínűre világítsa a müncheni Allianz arénát, és miért nincs túl nagy értelme ennek amúgy sem,

 

+ Mi az, ami megragadt vendégeinknek a magyar meccsen túlmutatóan a hétből. Az angol-skótot, a spanyol-lengyelt vagy a portugál-németet nézte-e szívesebben Schiffer és Böcskei?

 

+ Ki szerelte le Miroslaw Klosét 2004-ben, amikor utoljára vertük el a németeket Kaiserslauternben, és Torghelle két gólt is lőtt?

 

Mindezt könnyed 57 percben, tehát remélhetőleg jó alaposan áttárgyaltuk most, így a szerdai csoportforduló és események már egyetlen hűséges olvasónkat, nézőnket és hallgatónkat sem éri majd meglepetésként.

 

Szotyizó Schiffer Andrással és Böcskei Balázzsal

A foci Eb második fordulója után Schiffer András volt politikus, focirajongó és Böcskei Balázs volt futballbíró elemez az Azonnali stúdiójában!

Posted by Azonnali on Thursday, 17 June 2021

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.