Újabb Jobbik-LMP-koordinálás a budapesti előválasztás előtt

Szerző: Bukovics Martin
2021.04.29. 11:05

A Józsefvárosban induló LMP-s Demeter Márta mögé állt be Jakab Péter pártja.

Újabb Jobbik-LMP-koordinálás a budapesti előválasztás előtt

Az LMP Demeter Mártát, a párt országgyűlési képviselőjét indítja az ősszel esedékes ellenzéki előválasztáson a budapesti VIII. és a IX. kerület egy részét lefedő Budapest 6-os számú egyéni választókerületében, jelentette be a párt. A megfizethető lakbért, tisztességes béreket és a helyiek számára is hasznos beruházásokat ígérő Demetert a Jobbik is támogatásáról biztosította csütörtökön, személyesen Jakab Péter pártelnök közölte ezt egy videóban. „Kicsit olyan ő, mint én. Az országért képes ezer kompromisszumot is megkötni, a hatalommal azonban soha nem köt alkut. A kormányváltáshoz és az ország rendbe tételéhez szükség van rá” – indokolta Jakab a lépést.

A nyolcadik kerületi központú választókerületben nagy verseny várható, sőt, már szerveződik egy előválasztási vita is a jelöltek között, a héten bejelentett LMP-s Demeter Mártán kívül itt indul ugyanis

+ a DK színeiben Manhalter Dániel kommunikációs szakember,

+ az újbaloldali Szikra Mozgalom színeiben, a Párbeszéd frakcióját megcélzó volt Mérce-főszerkesztő Jámbor András, akit amúgy az LMP 2019-es EP-választási listavezetője, Vágó Gábor is endorszolt nemrég,

+ a Momentum és a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatását is élvező, a Pikó András 8. kerületi polgármesterhez köthető C8 egyesület által jelölt Csordás Anett.

Aki az ősszel esedékes ellenzéki előválasztást megnyeri, az lesz az ellenzék közös jelöltje a 2022-es országgyűlési választáson a kormánypártok jelöltjével szemben.

Nem Demeter Márta az első LMP-s, akit támogat a Jobbik: a belvárosban induló Csárdi Antallal is így tesznek, az LMP pedig a jobbikos Szilágyi György mögé állt be a Rákosmentét lefedő 14. számú választókerületben. Demeter Márta az Alfahírnek mindezt azzal magyarázta, hogy a parlamentben a mindennapos munka során bajtársi kapcsolat alakult ki az LMP és a Jobbik között. Ungár Péter, az LMP országos elnökségének titkára (az Azonnali többségi tulajdonosa) ennél tovább menve a Neokohnnak már úgy fogalmazott: „A Jobbik nélkül nincs kormányváltás, de ennél is tovább megyek: a Jobbikkal több dologban értek egyet, mint az ellenzéki pártok egy jelentős részével.”

FOTÓ: Jakab Péter / Facebook

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek