+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2021. április 29. csütörtök, 11:05
A Józsefvárosban induló LMP-s Demeter Márta mögé állt be Jakab Péter pártja.

Az LMP Demeter Mártát, a párt országgyűlési képviselőjét indítja az ősszel esedékes ellenzéki előválasztáson a budapesti VIII. és a IX. kerület egy részét lefedő Budapest 6-os számú egyéni választókerületében, jelentette be a párt. A megfizethető lakbért, tisztességes béreket és a helyiek számára is hasznos beruházásokat ígérő Demetert a Jobbik is támogatásáról biztosította csütörtökön, személyesen Jakab Péter pártelnök közölte ezt egy videóban. „Kicsit olyan ő, mint én. Az országért képes ezer kompromisszumot is megkötni, a hatalommal azonban soha nem köt alkut. A kormányváltáshoz és az ország rendbe tételéhez szükség van rá” – indokolta Jakab a lépést.

 

 

A nyolcadik kerületi központú választókerületben nagy verseny várható, sőt, már szerveződik egy előválasztási vita is a jelöltek között, a héten bejelentett LMP-s Demeter Mártán kívül itt indul ugyanis

 

+ a DK színeiben Manhalter Dániel kommunikációs szakember,

 

+ az újbaloldali Szikra Mozgalom színeiben, a Párbeszéd frakcióját megcélzó volt Mérce-főszerkesztő Jámbor András, akit amúgy az LMP 2019-es EP-választási listavezetője, Vágó Gábor is endorszolt nemrég,

 

+ a Momentum és a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatását is élvező, a Pikó András 8. kerületi polgármesterhez köthető C8 egyesület által jelölt Csordás Anett.

 

Aki az ősszel esedékes ellenzéki előválasztást megnyeri, az lesz az ellenzék közös jelöltje a 2022-es országgyűlési választáson a kormánypártok jelöltjével szemben.

 

Nem Demeter Márta az első LMP-s, akit támogat a Jobbik: a belvárosban induló Csárdi Antallal is így tesznek, az LMP pedig a jobbikos Szilágyi György mögé állt be a Rákosmentét lefedő 14. számú választókerületben. Demeter Márta az Alfahírnek mindezt azzal magyarázta, hogy a parlamentben a mindennapos munka során bajtársi kapcsolat alakult ki az LMP és a Jobbik között. Ungár Péter, az LMP országos elnökségének titkára (az Azonnali többségi tulajdonosa) ennél tovább menve a Neokohnnak már úgy fogalmazott: „A Jobbik nélkül nincs kormányváltás, de ennél is tovább megyek: a Jobbikkal több dologban értek egyet, mint az ellenzéki pártok egy jelentős részével.”

 

FOTÓ: Jakab Péter / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Zágrábban az antifasizmus napján ismét fellángolt a vita, hogy nevezzék-e vissza a Nemzeti Színház előtti teret Titóra. De nem fogják.

A logójukat adják-e csak, vagy aktivistákat is? Körbekérdeztük az ellenzéki összefogás pártjait.

Az Apple Daily volt a legnagyobb és a legtovább fennálló hongkongi print bulvárnapilapot és online hírportált is üzemeltető médium, ami a kínai rezsimnek nem kellemes dolgokról is beszámolt.

A koronavírus-járvány miatt egy évvel elcsúsztatott olimpiát anno még úgy reklámozták, hogy az a világjárvány feletti győzelem bizonyítéka lesz.

Pénzzel, de volt, hogy néha tejtermékekkel fizettek le rendőröket Romániában.

1941. június 22-én éjjel negyed négykor kezdetét vette a Barbarossa-hadművelet, melynek célja a Szovjetunió lerohanása és térdre kényszerítése volt.

Věra Jourová szerint például ha valakinek baja van a szivárványszínnel, az róla mond el sokat, a bajor Markus Söder szerint meg ez a büszke útja annak, hogy a társadalom szabadságáért szóljunk fel.

A hét kérdése

Magyarország hiába szerepelt eddig jól az Eb-n, mivel a legnehezebb csoportba került, így az esélyek egyáltalán nem nekünk kedveznek. Ennek ellenére matematikailag van esélyünk, hogy továbbjussunk. Szerinted sikerülni fog?

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás