Az LMP-s Csárdi Antal mögé állt be a Jobbik az előválasztáson a pesti belvárosban

Szerző: Bukovics Martin
2021.04.13. 17:12

Jakab Péterék ott indítanak csak jelöltet az előválasztáson, ahol szerintük győzni tudnak.

Az LMP-s Csárdi Antal mögé állt be a Jobbik az előválasztáson a pesti belvárosban

„Csak ott indítunk jobbikos jelöltet az előválasztáson, ahol mi vagyunk a legalkalmasabbak a Fidesz legyőzésére. Vannak viszont olyan körzetek, ahol más pártok jelöltjeiben vagy épp civilekben látjuk a megoldást” – így indokolta Jakab Péter Jobbik-elnök pártja döntését egy kedd délutáni Facebook-bejegyzésben.

Csárdit idén is a budapesti 1-es számú választókerületben indítják a zöldek, ez a választókerület magába foglalja az I.  és az V. kerület teljes területét, a VIII. kerületi Palotanegyedet, valamint a IX. kerület Nagykörúton belüli és egy kicsit azon túlnyúló részét.

Az LMP színeiben azóta a parlamentben ülő, eredetileg a Fővám téri vásárcsarnokban zöldségüzletet vivő Csárdi 2018 áprilisában magabiztosan, 48,73 százalékkal nyert, 6,92 százalékpontot verve a Fidesz-KNDP színeiben induló Hollik Istvánra. A javára visszalépett akkor Juhász Péter, az azóta megszűnt Együtt elnöke, az MSZP-Párbeszéd színeiben induló V. Naszályi Márta, a jelenlegi I. kerületi polgármester, valamint Fekete-Győr András Momentum-elnök is.

2018-ban a mostani ellenzéki hatosfogatból csak a Jobbik jelöltje nem lépett vissza:

akkor a vállalkozó-marketingszakember, az azóta Jakab Péter és a Jobbik imidzsén is sokat dolgozó Losonczy Pál 6,39 százalékot szerzett.

Az immáron a Jobbik által is támogatott LMP-s Csárdi ellenfelei az előválasztáson előreláthatólag a DK-s Nagypál Anikó, valamint Gelencsér Ferenc I. kerületi momentumos alpolgármester lesznek, hacsak nem jelentkezik őszig több jelölt. 2022-ben sajtóinformációk szerint a Fidesz Böröcz Lászlót, a Fidelitas korábbi elnökét tervezi indítani az ellenzéki előválasztás győztese ellen.

FOTÓ: Csárdi Antal / Facebook

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek