+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2021. április 13. kedd, 17:12
Jakab Péterék ott indítanak csak jelöltet az előválasztáson, ahol szerintük győzni tudnak.

„Csak ott indítunk jobbikos jelöltet az előválasztáson, ahol mi vagyunk a legalkalmasabbak a Fidesz legyőzésére. Vannak viszont olyan körzetek, ahol más pártok jelöltjeiben vagy épp civilekben látjuk a megoldást” – így indokolta Jakab Péter Jobbik-elnök pártja döntését egy kedd délutáni Facebook-bejegyzésben.

 

Csárdit idén is a budapesti 1-es számú választókerületben indítják a zöldek, ez a választókerület magába foglalja az I.  és az V. kerület teljes területét, a VIII. kerületi Palotanegyedet, valamint a IX. kerület Nagykörúton belüli és egy kicsit azon túlnyúló részét.

 

Az LMP színeiben azóta a parlamentben ülő, eredetileg a Fővám téri vásárcsarnokban zöldségüzletet vivő Csárdi 2018 áprilisában magabiztosan, 48,73 százalékkal nyert, 6,92 százalékpontot verve a Fidesz-KNDP színeiben induló Hollik Istvánra. A javára visszalépett akkor Juhász Péter, az azóta megszűnt Együtt elnöke, az MSZP-Párbeszéd színeiben induló V. Naszályi Márta, a jelenlegi I. kerületi polgármester, valamint Fekete-Győr András Momentum-elnök is.

 

2018-ban a mostani ellenzéki hatosfogatból csak a Jobbik jelöltje nem lépett vissza:

 

akkor a vállalkozó-marketingszakember, az azóta Jakab Péter és a Jobbik imidzsén is sokat dolgozó Losonczy Pál 6,39 százalékot szerzett.

 

Az immáron a Jobbik által is támogatott LMP-s Csárdi ellenfelei az előválasztáson előreláthatólag a DK-s Nagypál Anikó, valamint Gelencsér Ferenc I. kerületi momentumos alpolgármester lesznek, hacsak nem jelentkezik őszig több jelölt. 2022-ben sajtóinformációk szerint a Fidesz Böröcz Lászlót, a Fidelitas korábbi elnökét tervezi indítani az ellenzéki előválasztás győztese ellen.

 

 

FOTÓ: Csárdi Antal / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Európában máshol is bőven voltak és vannak olyanok, akik úgy lettek kormány- vagy államfők, hogy angolul rosszul beszéltek. Összeszedtünk párat!

A járvánnyal kapcsolatos álhírterjesztésért megítélt érdemrendet így senki nem vette át – a DK miniszterelnök-jelöltje azért nem kell szomorkodjon, meg fogja azt kapni postán.

A szükségállapot meghosszabbítását a parlamentnek is meg kellene szavaznia, de azt kormánypárti képviselők sem támogatják. Magyarországon akár őszig is maradhat a veszélyhelyzet.

Lodban a rendőrség elveszítette a város feletti irányítást. A fellázadt arab lakosok és zsidó szomszédaik a sötét utcán, spontán egymásra támadtak.

Mind a gázai terrorcsoportok, mind az izraeli hadsereg további, súlyos csapásokkal fenyegeti a másikat. A Vaskupola-rendszer működéséről azonban bámulatos videók készültek.

Az utolsó nagy kérdésben is sikerült dűlőre jutnia a hatpárti ellenzéki összefogásnak.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás