Egy reklámügynökség felajánlotta a segítségét a kormánynak a tömeges oltás megszervezésében

2021.02.14. 17:09

A rendezvényszervezéssel is foglalkozó cég bérmentve ajánlotta fel a kormánynak a segítségét, mondván: a tömegrendezvények megszervezéséhez a szervezők értenek és nem az orvosok.

Egy reklámügynökség felajánlotta a segítségét a kormánynak a tömeges oltás megszervezésében

Ha naponta Magyarországon több tízezer, esetleg több százezer embert tervez beoltani a kormány (és ehhez rendelkezésre áll majd megfelelő mennyiségű vakcina), akkor mi szeretnénk felajánlani a rendezvényszervezői tapasztalatunkat és segítségünket – olvasható a Bistro Reklámügynökség Facebookon közzétett nyílt levelében.

Rendezvényszervezők vagyunk, ezzel foglalkozunk nagyon sok éve. Szervezünk promóciókat, díjátadó gálákat, ügyfélbulikat,...

Közzétette: Bistro Reklámügynökség – 2021. február 13., szombat

A cég azért ajánlotta fel a segítségét, mert szerintük ha Magyarországon is megkezdődne a tömeges oltás a szavazókörökben, arénákban és stadionokban, annak a logisztikája és levezénylése inkább hasonlít egy tömegrendezvényre, mintsem egy választás lebonyolítására.

„Regisztráció, irányítás, beléptetés, kiléptetés. Ehhez mi értünk, nem az orvosok és a választási irodisták.”

A nyílt levélben azt is megjegyzik, hogy ugyan a sajtóban nem esik túl sok szó az iparágukról, de a rendezvényszervezők is már 11 hónapja leálltak, és munka hiányában sokan kénytelenek alkalmi munkát vállalni, hogy el tudják tartani magukat.

A segítséget ingyen is elvállalnák, mert abban bíznak, hogy a sikeres oltáskampány után visszatérhetnek a rendes munkájukhoz – a rendezvényszervezéshez.

Elmondásuk szerint ha felkérik őket, akkor partnereket is tudnának találni a tömeges oltások megszervezéséhez: arénaüzemeltetőket, dekorációs- és biztonságtechnikai cégeket, kiállításépítőket, rendezvénybútor-kölcsönzőket. Szerintük ezzel mindenki jól járna, hiszen se a rendezvényszervezőknek, se a rendezvényeket kiszolgáló iparágaknak nincsen bevételük 11 hónapja, így nekik az az érdekük, hogy minél hamarabb elérjük a nyájimmunitást és visszatérhessünk korábbi életünkhöz.

Azonban, ha a kormány végül el is fogadja a segítségüket, nem valószínű, hogy egyhamar meg is kellene szervezni a tömeges oltásokat: az operatív törzs tájékoztatója szerint Magyarországon február 14-ig 335 188 főt oltottak be, akik közül 128 195 fő már a második adag oltását is megkapta.

Még február 4-én szivárgott ki egy részletesebb oltási tervről szóló dokumentum, amiben úgy számolnak: egy hétvége alatt akár 1 millió 24 ezer embert is be lehetne oltani, ha lenne megfelelő mennyiségű vakcina. Ezen oltási terv és a Magyarországra érkező vakcinamennyiség alapján korábban itt számoltuk ki, hogy ez mennyire reális és ennyi leszállított vakcinamennyiség mellett mikor juthatunk el a tömeges oltásokig.

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek