+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Karóczkai Balázs
2021. február 14. vasárnap, 17:09
A rendezvényszervezéssel is foglalkozó cég bérmentve ajánlotta fel a kormánynak a segítségét, mondván: a tömegrendezvények megszervezéséhez a szervezők értenek és nem az orvosok.

Ha naponta Magyarországon több tízezer, esetleg több százezer embert tervez beoltani a kormány (és ehhez rendelkezésre áll majd megfelelő mennyiségű vakcina), akkor mi szeretnénk felajánlani a rendezvényszervezői tapasztalatunkat és segítségünket – olvasható a Bistro Reklámügynökség Facebookon közzétett nyílt levelében.

 

Rendezvényszervezők vagyunk, ezzel foglalkozunk nagyon sok éve. Szervezünk promóciókat, díjátadó gálákat, ügyfélbulikat,...

Közzétette: Bistro Reklámügynökség – 2021. február 13., szombat

 

A cég azért ajánlotta fel a segítségét, mert szerintük ha Magyarországon is megkezdődne a tömeges oltás a szavazókörökben, arénákban és stadionokban, annak a logisztikája és levezénylése inkább hasonlít egy tömegrendezvényre, mintsem egy választás lebonyolítására.

 

„Regisztráció, irányítás, beléptetés, kiléptetés. Ehhez mi értünk, nem az orvosok és a választási irodisták.”

 

A nyílt levélben azt is megjegyzik, hogy ugyan a sajtóban nem esik túl sok szó az iparágukról, de a rendezvényszervezők is már 11 hónapja leálltak, és munka hiányában sokan kénytelenek alkalmi munkát vállalni, hogy el tudják tartani magukat.

 

A segítséget ingyen is elvállalnák, mert abban bíznak, hogy a sikeres oltáskampány után visszatérhetnek a rendes munkájukhoz – a rendezvényszervezéshez.

 

Elmondásuk szerint ha felkérik őket, akkor partnereket is tudnának találni a tömeges oltások megszervezéséhez: arénaüzemeltetőket, dekorációs- és biztonságtechnikai cégeket, kiállításépítőket, rendezvénybútor-kölcsönzőket. Szerintük ezzel mindenki jól járna, hiszen se a rendezvényszervezőknek, se a rendezvényeket kiszolgáló iparágaknak nincsen bevételük 11 hónapja, így nekik az az érdekük, hogy minél hamarabb elérjük a nyájimmunitást és visszatérhessünk korábbi életünkhöz.

 

Azonban, ha a kormány végül el is fogadja a segítségüket, nem valószínű, hogy egyhamar meg is kellene szervezni a tömeges oltásokat: az operatív törzs tájékoztatója szerint Magyarországon február 14-ig 335 188 főt oltottak be, akik közül 128 195 fő már a második adag oltását is megkapta.

 

Még február 4-én szivárgott ki egy részletesebb oltási tervről szóló dokumentum, amiben úgy számolnak: egy hétvége alatt akár 1 millió 24 ezer embert is be lehetne oltani, ha lenne megfelelő mennyiségű vakcina. Ezen oltási terv és a Magyarországra érkező vakcinamennyiség alapján korábban itt számoltuk ki, hogy ez mennyire reális és ennyi leszállított vakcinamennyiség mellett mikor juthatunk el a tömeges oltásokig.

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A francia politikában és gazdaságban gyakorlatilag nem lehetett karriert csinálni a párizsi Nemzeti Közigazgatási Főiskolán, a legendás ENA-n szerzett diploma nélkül. Macron ennek akar véget vetni, noha maga is az ENA-ról került ki.

A moldovai Alkotmánybíróság két éven át tartó politikai válság végére tett pontot. Az elnök nyugatbarát pártja vezet, akár egyedül is kormányozhat.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azt is elmondta, hogy miért döntöttek úgy, hogy az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait még áprilisban kinyitják.

Cak az oltás első dózisát kapta meg. A kormány időközben ígéretet tett a rendszer pontosítására.

Ismert emberek fognak oltásra buzdítani minket, a cél nyolcmillió magyar beoltása, Gulyás szerint a Szputnyik a nyugati vakcináknál is jobb. Ez történt a kormányinfón!

Kolozsváron nemcsak a lakhatás, a kultúra is többe kerül, mint máshol. A Székelyföldön minden olcsóbb, Kézdivásárhely a legolcsóbb, magyar lakossággal is rendelkező város.

A heti Tsúfos Tükör megmutatja, miért örülhetünk a fővárosban épülő kínai egyetemnek.

A hét kérdése

Annyi érv és ellenérv merült fel a nyitás kapcsán, hogy mi nem tudunk dönteni, mondjátok el ti, mit gondoltok helyesnek!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás