+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2021. február 10. szerda, 13:15
A szocialisták ezt utalványként adnák, és az összeget a vendéglátói és a szolgáltatói iparban lehetne elkölteni.

Eddig az MSZP szervezetileg nem, hanem csak Ujhelyi István EP-képviselőjük nyilatkozott meg a járványügyi nyitáshoz kapcsolódó ügyekben: ő többek között a múzeumok, állatkertek, vendéglátó helyek, szállodák, színházak és mozik korlátozott nyitását, valamint a kijárási tilalom rövidítését szorgalmazta.

 

Ha konkrétan a nyitással kapcsolatban hivatalos pártálláspontot nem is közölt az MSZP, szerdán azt bejelentette: oltási utalványt adna azoknak az embereknek, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen. Mint azt Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője és budapesti elnöke elmondta:

 

a szocialisták tízezer forintos oltási utalványokat osztanának ki azoknak, akik beoltatják magukat.

 

Hogy konkrétan mire szólnának ezek az utalványok, azt Molnár nem részletezte, azt viszont elmondta, hogy ezeket az utalványokat a legnagyobb problémával, válsággal küzdő szektorokban lehetne felhasználni, különösen a vendéglátói és a szolgáltatási szektorokban, amiket súlyosan érintettek a járványügyi korlátozások. Molnár azt is hozzátette: ezzel szerintük egyszerre tudnák növelni az oltási hajlandóságot a lakosság körében, és – számításaik szerint –

 

százmilliárd forintot juttatni a nehéz helyzetbe került ágazatokba.

 

 

A szocialisták oltási utalványos ötlete egyébként hasonlít a Momentum – ami már a járványügyi nyitást szorgalmazza – oltáspénzéhez: Fekete-Győr András Momentum-elnök a tízezernél jóval grandiózusabb összeget, százezer forintot adna annak, aki beoltatja magát. A Momentum az oltáspénz elkölthetőségét nem kötné feltételekhez, és számításai szerint 6-700 milliárd forintos kiadást jelentene ez a központi költségvetésnek. 

 

Fekete-Győr András egyébként nemrég interjút adott az Azonnalinak, amit ide kattintva olvashatsz, és amiben elmondja többek között azt is, hogy hogyan büntetné meg kormányra kerülve a Mészáros Lőrinc- és Polt Péter-féle fideszes „seggnyalókat”. 

 

NYITÓKÉP: Petróczi Rafael / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A német Zöldek hétfőn döntik el: Baerbockkal vagy Habeckkel lesz-e esélyük az ország történetében először zöld kancellárt adni. Vajon kit és mit támogatnak a két magyar zöldpártnál? Megkérdeztük.

Az iskolák is újra teljesen nyitva vannak, bár az osztályokban továbbra is viselni kell a maszkot. Az országban heteken belül jöhet a teljes nyitás.

Az orosz cég így biztosan nem vehet részt a dukovany-i atomerőmű bővítésében. Szombaton Csehország 18 orosz diplomatát utasított ki.

Szilágyi György Jobbik-alelnököt indítják Jakab Péterék az előválasztáson a Budapest 14. választókerületben, ahol az előző két parlamenti választáson a Fidesz jelöltje nyert.

Az Európai Bizottság német elnöke protokollhibát vétett, amikor a kabinetfőnökével utasíttatta vissza az ukrán elnök meghívását Kijevbe.

Elszabadult a képregényboom Magyarországon, tele vagyunk jobbnál jobb címekkel: ötöt ajánlunk a klasszikusoktól Harari világmegfejtéséig!

Budapest a költségvetéséből egymilliárd forintot különített el arra, hogy a politikusok helyett a városlakók dönthessék el, hogy mit fejlesszenek ebből a pénzből. De mire akarják költeni az adóforintokat a budapestiek?

A hét kérdése

Annyi érv és ellenérv merült fel a nyitás kapcsán, hogy mi nem tudunk dönteni, mondjátok el ti, mit gondoltok helyesnek!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás