+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Vass Csaba
2021. február 8. hétfő, 12:54
„Kurvára nem akarták”, hogy eljöjjön, de mégis felmondott a véleményrovat lockdownkritikus vezetője.

Közös megállapodással március végén távozik a HVG-től Hont András újságíró, publicista, a lap véleményrovatának vezetője. A hírt a HVG erősítette meg egy hétfő kora délután kiadott sajtóközleményében. A közlemény szerint a publicista március végéig szervezi és szerkeszti rovatát, ezt követően pedig vendégszerzőént publikál majd a lapban.

 

Az Azonnali rögtön fel is hívta a publicistát, hogy megtudjuk, mi a távozásának az oka. Hont közölte: most még van egy másfél hónap átmeneti időszak, ameddig alkalmazásban van a lapnál, „de nincs HVG-ben rejlő oka egyáltalán a távozásának”.

 

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a távozásának van-e köze koronavírus miatti korlátozásokkal kapcsolatos, a magyar sajtóbeli mainstreamtől jelentősen eltérő álláspontjához, miszerint a szigorú lockdown értelmetlen, a svéd modell pedig minimum alulértékelt. A főleg a Facebook-oldalán kifejtett lockdownkritika kapcsán feltett kérdésünkre Hont András azt válaszolta, hogy egyáltalán semmi köze ennek a HVG-től való távozásához.

 

„Én jöttem el, és kurvára nem akarták, hogy eljöjjek” – nyilatkozta az újságíró, aki azt is elmondta, hogy egyelőre semmilyen tervei nincsenek a jövőre nézve.

 

Hont András 1975-ben született Budapesten, jogot és történelmet végzett a PTE-n, illetve a Pázmányon. 1990-ben belépett a Fideszbe, ahol főleg Deutsch Tamás munkáját segítette, közben volt erzsébetvárosi önkormányzati képviselő, 2002-ben pedig a Fidesz erzsébetvárosi polgármester-jelöltje is. A párttal való kapcsolata idővel megromlott, 2007 márciusában ki is zárták.

 

Az ezredforduló óta rendszeresen publikált olyan napi- és hetilapokban, folyóiratokban, mint a Népszabadság, Magyar Hírlap, Magyar Nemzet, Magyar Narancs, továbbá rendszeresen szerepel különféle közéleti rádió- és tévéműsorokban. 2011 óta volt a HVG munkatársa, most pedig az ATV-n futó Öt című talkshow-ban is látható Ceglédi Zoltán, Konok Péter, Puzsér Róbert és Lampé Ágnes mellett.

 

NYITÓKÉP: Hont András / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A német Zöldek hétfőn döntik el: Baerbockkal vagy Habeckkel lesz-e esélyük az ország történetében először zöld kancellárt adni. Vajon kit és mit támogatnak a két magyar zöldpártnál? Megkérdeztük.

Az iskolák is újra teljesen nyitva vannak, bár az osztályokban továbbra is viselni kell a maszkot. Az országban heteken belül jöhet a teljes nyitás.

Az orosz cég így biztosan nem vehet részt a dukovany-i atomerőmű bővítésében. Szombaton Csehország 18 orosz diplomatát utasított ki.

Szilágyi György Jobbik-alelnököt indítják Jakab Péterék az előválasztáson a Budapest 14. választókerületben, ahol az előző két parlamenti választáson a Fidesz jelöltje nyert.

Az Európai Bizottság német elnöke protokollhibát vétett, amikor a kabinetfőnökével utasíttatta vissza az ukrán elnök meghívását Kijevbe.

Elszabadult a képregényboom Magyarországon, tele vagyunk jobbnál jobb címekkel: ötöt ajánlunk a klasszikusoktól Harari világmegfejtéséig!

Budapest a költségvetéséből egymilliárd forintot különített el arra, hogy a politikusok helyett a városlakók dönthessék el, hogy mit fejlesszenek ebből a pénzből. De mire akarják költeni az adóforintokat a budapestiek?

A hét kérdése

Annyi érv és ellenérv merült fel a nyitás kapcsán, hogy mi nem tudunk dönteni, mondjátok el ti, mit gondoltok helyesnek!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás