Hont András felmondott a HVG-nél, tervei még nincsenek

Szerző: Vass Csaba
2021.02.08. 12:54

„Kurvára nem akarták”, hogy eljöjjön, de mégis felmondott a véleményrovat lockdownkritikus vezetője.

Hont András felmondott a HVG-nél, tervei még nincsenek

Közös megállapodással március végén távozik a HVG-től Hont András újságíró, publicista, a lap véleményrovatának vezetője. A hírt a HVG erősítette meg egy hétfő kora délután kiadott sajtóközleményében. A közlemény szerint a publicista március végéig szervezi és szerkeszti rovatát, ezt követően pedig vendégszerzőént publikál majd a lapban.

Az Azonnali rögtön fel is hívta a publicistát, hogy megtudjuk, mi a távozásának az oka. Hont közölte: most még van egy másfél hónap átmeneti időszak, ameddig alkalmazásban van a lapnál, „de nincs HVG-ben rejlő oka egyáltalán a távozásának”.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a távozásának van-e köze koronavírus miatti korlátozásokkal kapcsolatos, a magyar sajtóbeli mainstreamtől jelentősen eltérő álláspontjához, miszerint a szigorú lockdown értelmetlen, a svéd modell pedig minimum alulértékelt. A főleg a Facebook-oldalán kifejtett lockdownkritika kapcsán feltett kérdésünkre Hont András azt válaszolta, hogy egyáltalán semmi köze ennek a HVG-től való távozásához.

„Én jöttem el, és kurvára nem akarták, hogy eljöjjek” – nyilatkozta az újságíró, aki azt is elmondta, hogy egyelőre semmilyen tervei nincsenek a jövőre nézve.

Hont András 1975-ben született Budapesten, jogot és történelmet végzett a PTE-n, illetve a Pázmányon. 1990-ben belépett a Fideszbe, ahol főleg Deutsch Tamás munkáját segítette, közben volt erzsébetvárosi önkormányzati képviselő, 2002-ben pedig a Fidesz erzsébetvárosi polgármester-jelöltje is. A párttal való kapcsolata idővel megromlott, 2007 márciusában ki is zárták.

Az ezredforduló óta rendszeresen publikált olyan napi- és hetilapokban, folyóiratokban, mint a Népszabadság, Magyar Hírlap, Magyar Nemzet, Magyar Narancs, továbbá rendszeresen szerepel különféle közéleti rádió- és tévéműsorokban. 2011 óta volt a HVG munkatársa, most pedig az ATV-n futó Öt című talkshow-ban is látható Ceglédi Zoltán, Konok Péter, Puzsér Róbert és Lampé Ágnes mellett.

NYITÓKÉP: Hont András / Facebook

Vass Csaba
Vass Csaba az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek