Az Átlátszónál, a Jelennél és a Spirit FM-nél folytatja Hont András

Szerző: Bukovics Martin
2021.04.01. 10:59

Unalmas volt az életük: így jelentette be a tényfeltáró portál szerkesztősége az igazolást.

Az Átlátszónál, a Jelennél és a Spirit FM-nél folytatja Hont András

Az Azonnalinak adott március végi interjújában még nem árulta el az eddig a HVG véleményrovatát vezető újságíró, Hont András, hogy hol folytatja pályafutását. Inkább arról beszélt, miért mondott fel a hetilapnál.

„Mivel egy eléggé régóta érlelődő dologról van szó, nem állítom, hogy ez bennem már kész mondatokban áll össze. A HVG viszont ennek a nyilvánosságnak egy fontos szereplője, én meg nem vagyok az. Én ennek a nyilvánosságnak egy kritikusa vagyok, szerintem úgy helyes, hogy egy idő után, ha a nyilvánosság eldöntötte, hogy milyen keretekben akar létezni, merrefele akar menni, akkor az ember tudomásul veszi, hogy ő máshol van, és ennek a másholvanságának megpróbálja megteremteni a fizikai kereteit is.”

A hogyan továbbról mindössze annyit jegyzett meg, hogy „létező, és a HVG-nél jóval kisebb, de azért nagy presztízzsel rendelkező orgánumokban, kifejezetten újságírói, tehát nem publicisztikai tevékenységet” fog folytatni.

Az egyik első, még 2010-ben távozó indexes, Bodoky Tamás vezette tényfeltáró portál, az Átlátszó április elsején be is jelentette: náluk folytatja Hont, mégpedig a lap adatújságírás-projektjeiben vesz majd részt újságíróként és szerkesztőként. „Unalmas volt az életünk: leigazoltuk Hont Andrást” – közölték rögtön a Hont életrajzának kivonatát tartalmazó cikkük címében.

Hont András a Facebook-oldalán kicsit pontosított: az Átlátszó mellett lesz egy rendszeres rádióműsora az ATV-csoporthoz tartozó Spirit FM-en, és havonta olvasható lesz tőle egy interjú a Jelen hetilapban is. „Publicisztikát pedig egyelőre nem írok, majd ha kész lesz, ahol fogok, mindenkit értesítek.”

Hont András 1975-ben született Budapesten, jogot és történelmet végzett a PTE-n, illetve a Pázmányon. 1990-ben belépett a Fideszbe, ahol főleg Deutsch Tamás munkáját segítette, közben volt erzsébetvárosi önkormányzati képviselő, 2002-ben pedig a Fidesz erzsébetvárosi polgármester-jelöltje is. A párttal való kapcsolata idővel megromlott, 2007 márciusában ki is zárták

Az ezredforduló óta rendszeresen publikált olyan napi- és hetilapokban, folyóiratokban, mint a Népszabadság, Magyar Hírlap, Magyar Nemzet, Magyar Narancs, továbbá rendszeresen szerepel különféle közéleti rádió- és tévéműsorokban. 2011 óta volt a HVG munkatársa, most pedig az ATV-n futó Öt című talkshow-ban is látható Ceglédi Zoltán, Konok Péter, Puzsér Róbert és Lampé Ágnes mellett. Az Öt szerinte nagyrészt pont olyan kívülállókból áll, mint ő maga:

„Ennek a műsornak a kapcsán még az elképzeltnél is nagyobb a visszhang. Puffog is miatta a hagyományos, azóta DK-ssá vedlett fajansz értelmiség. Ha valaki még emlékszik a Demokraták című »nagy sikerű« műsorra – ott volt például Vágó István, Vicsek Ferenc, Gréczy Zsolt –: kettő adás után megbuktak.”

FOTÓ: Szűcs Donát / Azonnali

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek