+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2021. április 1. csütörtök, 10:59
Unalmas volt az életük: így jelentette be a tényfeltáró portál szerkesztősége az igazolást.

Az Azonnalinak adott március végi interjújában még nem árulta el az eddig a HVG véleményrovatát vezető újságíró, Hont András, hogy hol folytatja pályafutását. Inkább arról beszélt, miért mondott fel a hetilapnál.

 

„Mivel egy eléggé régóta érlelődő dologról van szó, nem állítom, hogy ez bennem már kész mondatokban áll össze. A HVG viszont ennek a nyilvánosságnak egy fontos szereplője, én meg nem vagyok az. Én ennek a nyilvánosságnak egy kritikusa vagyok, szerintem úgy helyes, hogy egy idő után, ha a nyilvánosság eldöntötte, hogy milyen keretekben akar létezni, merrefele akar menni, akkor az ember tudomásul veszi, hogy ő máshol van, és ennek a másholvanságának megpróbálja megteremteni a fizikai kereteit is.”

 

A hogyan továbbról mindössze annyit jegyzett meg, hogy „létező, és a HVG-nél jóval kisebb, de azért nagy presztízzsel rendelkező orgánumokban, kifejezetten újságírói, tehát nem publicisztikai tevékenységet” fog folytatni.

 

Az egyik első, még 2010-ben távozó indexes, Bodoky Tamás vezette tényfeltáró portál, az Átlátszó április elsején be is jelentette: náluk folytatja Hont, mégpedig a lap adatújságírás-projektjeiben vesz majd részt újságíróként és szerkesztőként. „Unalmas volt az életünk: leigazoltuk Hont Andrást” – közölték rögtön a Hont életrajzának kivonatát tartalmazó cikkük címében.

 

Hont András a Facebook-oldalán kicsit pontosított: az Átlátszó mellett lesz egy rendszeres rádióműsora az ATV-csoporthoz tartozó Spirit FM-en, és havonta olvasható lesz tőle egy interjú a Jelen hetilapban is. „Publicisztikát pedig egyelőre nem írok, majd ha kész lesz, ahol fogok, mindenkit értesítek.”

 

Hont András 1975-ben született Budapesten, jogot és történelmet végzett a PTE-n, illetve a Pázmányon. 1990-ben belépett a Fideszbe, ahol főleg Deutsch Tamás munkáját segítette, közben volt erzsébetvárosi önkormányzati képviselő, 2002-ben pedig a Fidesz erzsébetvárosi polgármester-jelöltje is. A párttal való kapcsolata idővel megromlott, 2007 márciusában ki is zárták

 

Az ezredforduló óta rendszeresen publikált olyan napi- és hetilapokban, folyóiratokban, mint a Népszabadság, Magyar Hírlap, Magyar Nemzet, Magyar Narancs, továbbá rendszeresen szerepel különféle közéleti rádió- és tévéműsorokban. 2011 óta volt a HVG munkatársa, most pedig az ATV-n futó Öt című talkshow-ban is látható Ceglédi Zoltán, Konok Péter, Puzsér Róbert és Lampé Ágnes mellett. Az Öt szerinte nagyrészt pont olyan kívülállókból áll, mint ő maga:

 

„Ennek a műsornak a kapcsán még az elképzeltnél is nagyobb a visszhang. Puffog is miatta a hagyományos, azóta DK-ssá vedlett fajansz értelmiség. Ha valaki még emlékszik a Demokraták című »nagy sikerű« műsorra – ott volt például Vágó István, Vicsek Ferenc, Gréczy Zsolt –: kettő adás után megbuktak.”

 

FOTÓ: Szűcs Donát / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Főleg a francia Európa-tervekkel kritikusabb kisebb országok támogatnák az osztrák kancellárt lapértesülések szerint. Kurz számára a brüsszeli karrier kiút lehet az osztrák belpolitikából is.

Az amerikai céggel dózisonkénti 23,20 eurós szerződést köthet az Európai Bizottság 2021 decemberétől 2023-ig.

A kormányinfón kiderült az is, hogy augusztusig se koncertre, se szállodába nem mehet az, akinek nincs védettségi igazolványa, és hogy hogyan pótolja a kormány az önkormányzatokat a kieső hipa-bevételek miatt.

Szakértők és aktivisták írtak egy törvényjavaslatot, az ellenzék közösen beadta a parlamentben, a kormány meg szép csendben rendeletbe is foglalta azt. Ritka jelenség ez Magyarországon.

Az újranyitó szolgáltatások csak a védettségi igazolványokkal rendelkezők számára hozzáférhetőek.

A nemzetközi helyzet fokozódik Jersey Bailiffség körül. A brexit utáni időkben is az egyik legnagyobb problémát továbbra is a halászat adja.

A politikusokat egy zárva tartó klubnál fényképezték le, ahol éjszakába nyúlóan tartózkodtak. Munkamegbeszélésük volt, ketten közülük lemondtak.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

Twitter megosztás Google+ megosztás