+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. december 14. hétfő, 08:39
Az EPP-ben ülő lengyel Polgári Platformból eddig csak Donald Tusk kritizálta nyíltan a Fideszt, most viszont már egy lengyel MEP szerint a teljes PO-delegáció kizáratná a Manfred Weber jogállamisággal kapcsolatos megjegyzéseit a Gestapo és az ÁVO jelszavaihoz hasonlító Deutsch Tamást a néppárti frakcióból.
„A Fidesz a közös Európa és a jogállamiság ellen van. Elfogadhatatlan összehasonlításokkal támadják a vezetőinket Jean-Claude Junckertől Donald Tuskon át Manfred Weberig”

 

– mondta a Politico brüsszeli hírlevelének nyilatkozva Andrzej Halicki, a lengyel Polgári Platform (PO) EP-képviselője, aki ugyanúgy az Európai Néppárt frakciójában ül az EP-ben, mint a fideszes Deutsch Tamás.

 

„Ideje eldöntenünk, mivé akarunk válni és hova tartunk” – tette hozzá Halicki, aki azt is elmondta a brüsszeli lapnak, hogy nemcsak azt szeretné, ha szerdán vitáznának Deutsch Tamás néppárti frakciótagságáról, hanem már szavaznának is róla.

 

Halicki hangsúlyozta, hogy ez az egész, 17 fős PO-delegáció véleménye.

 

Gestapózással és ÁVO-zással húzta ki Deutsch a gyufát

 

Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője még novemberben mondta azt, hogy ha Orbán Viktor magyar miniszterelnök azt állítja, hogy Magyarországon független az igazságszolgáltatás és szabad a média, akkor „nincs semmi félnivalója” a jogállamisági mechanizmustól, amely az EU-költségvetés és a helyreállítási alap vitáját határozta meg.

 

A magyar EP-képviselő erre reagálva a Magyar Nemzetben mondta azt, hogy

 

„a ha nincs semmi takargatnivalód, akkor nem kell félned” szlogent jól ismerik Budapesten, ez ugyanis a Gestapo és az ÁVO jelszava is volt.

 

Deutsch ezen kijelentésén több frakciótársa is felháborodott, és a kizárását kezdeményezte. A lengyel PO-ból eddig az Európai Néppárt elnöke, Donald Tusk kritizálta csak nyíltan a Fideszt.

 

Ő december másodikán, Szájer József szexbotrányának kirobbanásakor azt kérdezte Twitteren párttársaitól, hogy minek kell még történnie, hogy észrevegyék: a Fidesz nem tartozik a politikai családjukhoz.

 

 

NYITÓKÉP: Daina Le Lardic / EP

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ahhoz, hogy ezt el tudják dönteni, először átláthatóvá kéne a tenni a Diákváros területére tervezett kínai egyetemmel kapcsolatos kormányzati döntéseket.

Hogy pontosan mit fog tartalmazni a törvényjavaslat, amit a Fidesz-KDNP bizonyára nem fog elfogadni, nem tudni.

Ezzel véget ér az orosz erődemonstráció, aminek a pontos célja nem ismert, és enyhülhet a hetek óta tartó feszültség a két ország között.

Szerdán vették az első szállítmányt a szintetikus antitestet tartalmazó gyógyszerből. A kórházak kérhetik, elmondjuk, mi ez.

Miután az AstraZeneca a szerződésben vállalt vakcinamennyiségnek csak a harmadát tudta leszállítani az EU felé, úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság jogi úton kötelezné a gyógyszergyátó céget a szerződésben vállalt vakcinamennyiség leszállítására.

Újlipótváros vendéglátósai közül van, aki már az órákat számolja a terasznyitásig, és nem győzi kivárni, hogy megérkezzenek az első vendégek. Fotóriport!

Nem lesz helye Magyarországon „az orosz kémbanknak”, és leállítják Paks2-t – mondta a Momentum elnöke. Az itthoni szabad politizálásért is kiálltak Fekete-Győrék, majd szabadon összegraffitizték a Külügyminisztérium bejáratát.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás