+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Antal Róbert-István
2020. november 4. szerda, 09:06
A republikánus elnökjelölt győzelmet kiáltott, miközben még folyik a szavazatok számolása.

Donald Trump a washingtoni Fehér Házból mondott beszédet, amely atipikus volt az ABC News elemzői szerint: a Fehér Ház esetében ugyanis  közigazgatási helyszínről, állami tulajdonról van szó. Többen szóvá is tették, hogy ilyet még nem tapasztaltak az elnökválasztás során, hogy valaki a Fehér Házat használta volna kampányközpontnak.

 

Trump beszéde előtt nagy kérdés volt, hogy kijelenti-e magát győztesnek úgy, hogy nincsenek végleges eredmények. A legtöbb elemző úgy látta, hogy Donald Trump nem fog még győzelmet hirdetni, ennek ellenére egy félmondatban azért mégis kicsúszott Trump száján:

 

„Mi arra készültünk, hogy megnyerjük ezt a választást, és hát kijelenthetjük: megnyertük.”

 

Donald Trump ezen mondatai mellett köszönetet mondott a rengeteg amerikainak, aki szavazott, és megdicsérte a magas részvételi arányt. A továbbiakban pedig különböző államokban hirdette ki magát győztesnek úgy, hogy ezek közül több államban még meg sem számolták a levélszavazatokat. Az egyik ilyen legfontosabb állam Pennsylvania: Trump szerint

 

„Pennsylvaniát megnyerjük. 690 000 szavazattal vezetünk, ezek közel sincsenek.”. Trump mindezt úgy jelentette ki, hogy 2,5 millió levélszavazatból csak félmilliót számoltak meg,

 

és az eredményekhez még azok sem adódtak hozzá. A felmérések szerint a levélszavazatok elsősorban Bident gazdagíthatják: az ABC szakértői szerint 78-22 arányban.

 

Rövéd beszédének végén végül csalással vádolta meg a demokratákat. Arról panaszkodott, hogy ő azt szerette volna: érjen véget a szavazás és a szavazatszámlálás, és ne történhessen meg az, hogy „hajnali 4-kor valakik szavazatokat találnak és azokat hozzáadják az eredményekhez”. Trump itt a levélszavazatokra és azok kései megszámolására utalt. 

 

Donald Trump egyébként ellenfele, Joe Biden beszéde után – amelyben Biden türelemre intett arra vonatkozóan, hogy az összes szavazatot meg kell számolni – Twitter-bejegyzésben arról írt, hogy nagy győzelmet fog aratni, annak ellenére, hogy a demokraták

 

„el akarják lopni a választást”.

 

Trump Twitter-bejegyzését a Twitter végül megjelölte, arra hivatkozva, hogy az félrevezető.

 

Érdekel, hogy hogy áll a választás? Olvasd el a folyamatosan frissülő cikkünket!

 

NYITÓKÉP: Gage Skidmore / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az óvodák és az iskolák alsó tagozatai április 19-től nyitnak.

Litvániában eleve olyan igazolást csináltak, ami megfelel az EU-s zöldigazolványnak. Az újból kinyitott üzleteket májustól csak egy ilyen igazolás felmutatásával lehet majd igénybe venni.

Nem járathatják le egymást, vitázni fognak egy csomót, és az előválasztás győzteseit támogatják majd 2022-ben.

És ha még meg is épül Óbuda és Újpest között a vasúti híddal párhuzamosan, az is valószínűleg csak 20-25 év múlva lesz esedékes – a híd és a környező terület fejlesztési tervéhez azonban az embereket is megkérdezi a főváros.

Napok óta tüntetnek, hogy munkakör és ne kor szerint oltsanak, és minél előbb elkezdődhessen az olasz turisztikai szezon.

Nem véletlen, hogy Orbán Viktor egyik fontos hőse lett Bethlen, ám ez az érdeklődés ma már csak takaréklángon ég.

A román kormánykoalíció viszonya új szintre érkezett. Az USR-PLUS kivár: még nem tudják, felrúgják-e a koalíciót, vagy maradjanak.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás