Georgiában már csak párszáz szavazat Trump előnye, Nevadában és Arizonában továbbra is Biden vezet

Szerző: Renczes Ágoston
2020.11.06. 09:15

Trump esélyei folyamatosan csökkennek, újra választási csalást kiáltott.

Georgiában már csak párszáz szavazat Trump előnye, Nevadában és Arizonában továbbra is Biden vezet

Csütörtök este ebben a cikkünkben foglaltuk össze az akkori állást, és azóta sincs változás: öt államban nincs még végeredmény. Georgiában párszáz szavazatnyi a különbséggel vezet Trump, Nevadában és Arizonában Biden van az élen, Pennsylvaniában és Észak-Karolinában Trump.

Mivel azonban Bidennek csak 17 elektori szavazat hiányzik a győzelemhez, elég kettő államot megnyernie az ötből, Trumpnak viszont négy államot kellene behúznia ahhoz, hogy újrázni tudjon. Ha Biden meg tudja tartani az előnyét a 11 elektori szavazatot adó Arizonában és a 6 szavazatot adó Nevadában, az pont elég lesz a győzelemhez, és még Georgia is átfordulhat Biden javára:

 

Itt Trump előnye folyamatosan csökken, már csak alig 700 szavazattal vezet.

Csütörtökön Trump újra a nyilvánosság elé állt, és megismételte a választási csalásról szóló vádjait: szerinte a „törvényes” szavazatokkal könnyedén nyert, a későn beérkező „illegális” szavazatokkal viszont megpróbálják „ellopni” tőlük a választást. A beszédet közvetítő több tévécsatorna meg sem várta, hogy Trump befejezze a mondandóját: egyszerűen elkapcsoltak, hogy korrigálják az elnök szavait, mint ahogy az az MSNBC felvételé is látható:

 

 

Bizonyítékot a csalásra Trump ezúttal sem mutatott be, szavai már a párttársainak is kezdenek kínossá válni: Larry Hogan, Maryland republikánus kormányzója szerint az elnök védhetetlen kijelentései aláássák a demokráciát, Jeff Flake korábbi szenátor elfogadhatatalnank tartja Trump álláspontját, amivel egy republikánus sem érthet egyet, Adam Kinzinger kongresszusi képviselő pedig felszólította az elnököt: hagyja abba a félretájékoztatást, mert

 

szerinte őrültség, amit Trump művel.

 

A szavazatokat még Alaszkában is számolják, de választás nem a három elektori szavazatot adó államban fog eldőlni. 

NYITÓKÉP: Gage Skidmore (Flickr)

 

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek