+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. október 14. szerda, 11:27
Abaújkérről hozott nektek riportot, podcastot és videót Galavits Patrik és Vitárius Bence, ezt emelte ki a zsűri.

Miután júliusban mi vittük el, augusztusban pedig ki lettünk emelve, a Főszerkesztők Fóruma nyilvánosságra hozta, hogy 2020 szeptemberében a Minőségi Újságírás-díjat Panyi Szabolcs, a Direkt36 újságírója kapta a magyar politikai elit, illetve a német ipari és kormányzati szereplők közötti kapcsolat dinamikájának értelmező és mélyreható bemutatásáért.

 

A győztes íráson túl a beérkezett nevezések közül a zsűri három másikat is kiemelésre méltónak tartott.

 

+ Galavits Patrik az Azonnalin a – zsűri megfogalmazása szerint újszerű, németül trimediális – megközelítésben, párhuzamosan írott, hangos és mozgóképes riportban (utóbbi esetben Vitárius Bence közreműködésével) a helyszínen, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Abaújkéren mutatta be a Magyar Evangéliumi Testvérközösség Wesley János Főiskolájának tevékenységét.

 

Kasnyik Mártonnak a G7-en megjelent cikke az elnökválasztásra készülő Egyesült Államokban a napi politikánál mélyebb szinteken végbemenő változásait elemezte kiemelkedő színvonalon és összetettséggel.

 

Bódis András a Fourcardinal Kft. szerepét tárta fel részletesen (itt és itt) a Külgazdasági és Külügyminisztérium 17 milliárd forint értékű lélegeztetőgép-beszerzésében a Válasz Online-on megjelent cikkében.

 

Jó olvasást, podcasthallgatást, videónézést!

 

A Minőségi Újságírásért-díj zsűrijének tagjai: Varró Szilvia, Nyáry Krisztián, Weyer Balázs, Both Vilmos, Dudás Gergely, Hermann Irén, Veiszer Alinda.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A 2010-es évek elején még fagyos volt a viszony, de mostanra eljutottak egészen addig, hogy a Fidesz már az RMDSZ ellenében induló erdélyi jobboldaliakat hazaárulózza. Hogyan jutottak el idáig?

Most ismerte el először valaki a Bizottságban, hogy talán nem minden volt rendben a vakcinabeszerzésekkel.

Közel három és fél óráig kellett magyarázkodniuk az EP-ben a vakcinagyártó cégek vezetőinek, hogy mikor érkeznek meg az EU-nak ígért vakcinák.

Nem tetszik neki egy szabálymódosítás, aminek segítségével a komplett Fidesz-delegációt ki lehetne tessékelni a néppárti frakcióból.

Márciusban újra tárgyalnak majd róla a tagállamok vezetői.

Tudják, hogy idén is lesöpri a Fidesz a javaslatukat, ám 2022 után szerintük meglesz az ügynöknyilvánosság. Keresztes László Lórántot, az LMP frakcióvezetőjét kérdeztük.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás