+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2020. augusztus 17. hétfő, 17:32
A zsűri külön kiemelte, hogy Galavits Patrik balettintézeti visszaélésekről szóló azonnalis riportjának konkrét következményei is lettek.

Miután júniusban mi vittük el, júliusban a Minőségi Újságírás Díjat Vég Márton, a Menedzsment Fórum újságírója kapta a Kisfaludy turisztikai program támogatási politikájának és döntéseinek rendkívül részletes, 10 részes feldolgozásáért.

 

A győztes cikksorozaton túl a beérkezett nevezések közül a zsűri négy másikat is kiemelésre méltónak tartott.

 

+ Galavits Patrik az Azonnalin megjelent cikkében részletesen, szemtanúk beszámolói alapján ír a táncművészeti egyetemen (korábban főiskolán) az elmúlt évtizedekben elterjedt megalázó, zaklató oktatási módszerekről, amely cikknek konkrét következményei is lettek és talán még lesznek is. A legtöbben legalább két évtizeddel a velük történtek után vállalták, hogy beszélnek az őket ért bántalmazásokról, amelyeket korábban rajongott balettsztároktól szenvedtek el. Az anyag utóéletét itt lehet végigkövetni.

 

+ Sarkadi Nagy Márton az Átlátszón rendkívül részletesen mutatta be a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kormányzati egészségügyi beszerzések anyagi és minőségi visszásságait.

 

+ Nagy Gergely Miklós a 24.hu-n a vásárosnaményi ruhagyár bezárásának körülményeit és az ott dolgozók drámai helyzetét tárta fel meggyőzően alapos riportjában.

 

+ Plankó Gergő a 444-en pedig a George Floyd halálát követő egyesült államokbeli társadalmi feszültség és zavargások történelmi-szociológiai hátterét elemezte megvilágító erővel.

 

Jó olvasást hozzájuk!

 

A Minőségi Újságírás Díj zsűrijének tagjai: Nyáry Krisztián, Hermann Irén, Weyer Balázs, Dudás Gergely, Veiszer Alinda, Varró Szilvia és Both Vilmos. A zsűri a fenti anyagokon túl külön kitért arra, hogy a magyar újságírás legfontosabb eseménye 2020 júliusában sajnálatos módon nem egy kiváló cikk megjelenése, hanem az Index szerkesztőségének kollektív, kényszerű felmondása volt, már csak azért is, mert a díj 2017-es újraindulása óta szinte nem volt olyan hónap, amikor ne emeltek volna ki vagy díjaztak volna indexes anyagokat.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A 2010-es évek elején még fagyos volt a viszony, de mostanra eljutottak egészen addig, hogy a Fidesz már az RMDSZ ellenében induló erdélyi jobboldaliakat hazaárulózza. Hogyan jutottak el idáig?

Most ismerte el először valaki a Bizottságban, hogy talán nem minden volt rendben a vakcinabeszerzésekkel.

Közel három és fél óráig kellett magyarázkodniuk az EP-ben a vakcinagyártó cégek vezetőinek, hogy mikor érkeznek meg az EU-nak ígért vakcinák.

Nem tetszik neki egy szabálymódosítás, aminek segítségével a komplett Fidesz-delegációt ki lehetne tessékelni a néppárti frakcióból.

Márciusban újra tárgyalnak majd róla a tagállamok vezetői.

Tudják, hogy idén is lesöpri a Fidesz a javaslatukat, ám 2022 után szerintük meglesz az ügynöknyilvánosság. Keresztes László Lórántot, az LMP frakcióvezetőjét kérdeztük.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás