Tényleg a kétharmad a tétje a szerencsi választásnak? Hát nem

Szerző: Bukovics Martin
2020.10.11. 11:40

Aki azt állítja, hogy a jobbikos Bíró László esetleges vasárnapi győzelmével annyi lesz a Fidesz-KDNP kétharmadának, elfeledkezik a német nemzetiségi képviselőről, a parlamentben rendre a Fidesszel szavazó Ritter Imréről.

Tényleg a kétharmad a tétje a szerencsi választásnak? Hát nem
Mielőtt elmerülnénk abban, hogy miért nem a kétharmad a tét, nézzük, ki is állít ilyesmit!

HA EGY BULVÁRLAP FELFÚJ VALAMIT, AZ MŰFAJI SAJÁTOSSÁG.

ERRE AZONBAN NEHEZEN TALÁLNI MAGYARÁZATOT.

UGYANEZ ITT IS.

-||-

-||-

-||-

ERRE PLÁNE. EGY ÚJ NARRATÍVA TEREMTŐDÖTT.

Az igazság a sok címlapos állítással szemben az, hogy a parlamentben – noha Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő halálával valóban 132-re fogyatkozott a Fidesz és a KDNP képviselőinek száma – továbbra is ott ül a német kisebbség képviselője.

Az egyébként korábbi Fidesz-tag Ritter Imrével együtt akkor is meglesz a 133 mandátum, ha nem Koncz lánya, a washingtoni magyar nagykövetségről hazahozott Koncz Zsófia nyer vasárnap,

hanem az összellenzék által támogatott jobbikos, a múltban antiszemita kijelentéseket tevő Bíró László. Ritter ugyanis az Azonnali júliusi összesítése szerint még nem igazán szavazott másként a kormánypártoknak fontos ügyekben, mint a Fidesz-KDNP.

DANK EMMERICH RITTER IST DIE 2/3-MEHRHEIT STANDFEST.

Ritter 2018-ban a HVG-nek adott interjújában

eleve megígérte: a nemzetiségeket érintő szavazásokon azok érdekeit fogja nézni, más törvényeknél pedig a kormánnyal szavaz.

A HVG akkor meg is jegyezte: Ritter Imre gyakorlatilag a Fidesz-kétharmad biztonsági tartalékát jelenti ezáltal.

Az ellenzéki pártok a szavazóik mobilizálása érdekében kommunikálják azt, hogy a kétharmad megmaradása a tét, ám hogy a sajtó egy része miért teszi most ugyanezt, rejtély.

CÍMLAPFOTÓ: Bíró László, ill. Koncz Zsófia Facebook-posztjai.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek