+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. október 11. vasárnap, 11:40
Aki azt állítja, hogy a jobbikos Bíró László esetleges vasárnapi győzelmével annyi lesz a Fidesz-KDNP kétharmadának, elfeledkezik a német nemzetiségi képviselőről, a parlamentben rendre a Fidesszel szavazó Ritter Imréről.

 

Mielőtt elmerülnénk abban, hogy miért nem a kétharmad a tét, nézzük, ki is állít ilyesmit!

 

HA EGY BULVÁRLAP FELFÚJ VALAMIT, AZ MŰFAJI SAJÁTOSSÁG.

 

ERRE AZONBAN NEHEZEN TALÁLNI MAGYARÁZATOT.

 

UGYANEZ ITT IS.

 

-||-

 

-||-

 

-||-

 

ERRE PLÁNE. EGY ÚJ NARRATÍVA TEREMTŐDÖTT.

 

Az igazság a sok címlapos állítással szemben az, hogy a parlamentben – noha Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő halálával valóban 132-re fogyatkozott a Fidesz és a KDNP képviselőinek száma – továbbra is ott ül a német kisebbség képviselője.

 

Az egyébként korábbi Fidesz-tag Ritter Imrével együtt akkor is meglesz a 133 mandátum, ha nem Koncz lánya, a washingtoni magyar nagykövetségről hazahozott Koncz Zsófia nyer vasárnap,

 

hanem az összellenzék által támogatott jobbikos, a múltban antiszemita kijelentéseket tevő Bíró László. Ritter ugyanis az Azonnali júliusi összesítése szerint még nem igazán szavazott másként a kormánypártoknak fontos ügyekben, mint a Fidesz-KDNP.

 

DANK EMMERICH RITTER IST DIE 2/3-MEHRHEIT STANDFEST.

 

Ritter 2018-ban a HVG-nek adott interjújában

 

eleve megígérte: a nemzetiségeket érintő szavazásokon azok érdekeit fogja nézni, más törvényeknél pedig a kormánnyal szavaz.

 

A HVG akkor meg is jegyezte: Ritter Imre gyakorlatilag a Fidesz-kétharmad biztonsági tartalékát jelenti ezáltal.

 

Az ellenzéki pártok a szavazóik mobilizálása érdekében kommunikálják azt, hogy a kétharmad megmaradása a tét, ám hogy a sajtó egy része miért teszi most ugyanezt, rejtély.

 

CÍMLAPFOTÓ: Bíró László, ill. Koncz Zsófia Facebook-posztjai.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Politico által megszerzett felmérés az Európai Parlament megrendelésére készült, a jogállamisági feltételt az egész EU lakossága is inkább támogatja, mint ellenzi.

Mivel Szlovéniában mostanra csak a tengerparti régiói lakosai utazhatnak szabadon, az ország elhagyása is csak kivételes esetekben lehetséges.

A WHO szerint akkor lehet nyomon követni a járvány alakulását, ha a tesztek pozitivitási rátájának a hétnapos átlaga 5 százalék alatt van. Ez utoljára Magyarországon szeptember 3-án teljesült.

A bevándorlásellenes Heinz-Christian Strache sajnálhatja, hogy nincs több szerb bevándorló Bécsben, mert köztük már most is megugrotta volna a parlamenti küszöböt. A bécsi szerbség között a szélsőjobboldali Szabadságpárt (FPÖ) is jobban szerepelt.

Miért nem elfogadható egy olyan orvos, aki még életében nem műtött, de alkalmas jelölt a Kúria élére egy olyan személy, aki még életében nem bíráskodott? Parlamenti képviselőket kérdeztünk.

A döntést a járványhelyzet súlyosságával indokolja a párt.

A Brit Egészségügyi Szolgálatnál arra készülnek, hogy decemberre már hatásos koronavírus elleni vakcina áll majd rendelkezésükre. Erről beszélt parlamenti képviselőknek a tisztifőorvos-helyettes. Boris Johnson egyelőre óvatos.

A hét kérdése

Európa egyre több országában vezetnek be korlátozásokat a növekvő esetszámok miatt, emiatt elképzelhető, hogy lassan Magyarország is szigorítani fog. Te milyen korlátozásokat vállalnál be?

Azért ide elnéznénk

Hogyan lehet a szolidaritás kultúráját intézményesíteni a művészeti világban? Milyen egzisztenciális terheket és elvárásokat vehet le ez az alkotók válláról? Kerekasztal-beszélgetés, október 19.

Skandináv filmek egy héten át az Art+ Cinemában. Október 22-28.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállítás november 22-ig, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.

Ezt is szerettétek

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Tudatosan és szolidárisan viselkedtünk: megbíztunk a tudományban és nem engedtünk a csoportnyomásnak, mi több, néha éppen rácáfoltunk minden várakozásra. Járványszocio!

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Twitter megosztás Google+ megosztás