+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. október 11. vasárnap, 11:40
Aki azt állítja, hogy a jobbikos Bíró László esetleges vasárnapi győzelmével annyi lesz a Fidesz-KDNP kétharmadának, elfeledkezik a német nemzetiségi képviselőről, a parlamentben rendre a Fidesszel szavazó Ritter Imréről.

 

Mielőtt elmerülnénk abban, hogy miért nem a kétharmad a tét, nézzük, ki is állít ilyesmit!

 

HA EGY BULVÁRLAP FELFÚJ VALAMIT, AZ MŰFAJI SAJÁTOSSÁG.

 

ERRE AZONBAN NEHEZEN TALÁLNI MAGYARÁZATOT.

 

UGYANEZ ITT IS.

 

-||-

 

-||-

 

-||-

 

ERRE PLÁNE. EGY ÚJ NARRATÍVA TEREMTŐDÖTT.

 

Az igazság a sok címlapos állítással szemben az, hogy a parlamentben – noha Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő halálával valóban 132-re fogyatkozott a Fidesz és a KDNP képviselőinek száma – továbbra is ott ül a német kisebbség képviselője.

 

Az egyébként korábbi Fidesz-tag Ritter Imrével együtt akkor is meglesz a 133 mandátum, ha nem Koncz lánya, a washingtoni magyar nagykövetségről hazahozott Koncz Zsófia nyer vasárnap,

 

hanem az összellenzék által támogatott jobbikos, a múltban antiszemita kijelentéseket tevő Bíró László. Ritter ugyanis az Azonnali júliusi összesítése szerint még nem igazán szavazott másként a kormánypártoknak fontos ügyekben, mint a Fidesz-KDNP.

 

DANK EMMERICH RITTER IST DIE 2/3-MEHRHEIT STANDFEST.

 

Ritter 2018-ban a HVG-nek adott interjújában

 

eleve megígérte: a nemzetiségeket érintő szavazásokon azok érdekeit fogja nézni, más törvényeknél pedig a kormánnyal szavaz.

 

A HVG akkor meg is jegyezte: Ritter Imre gyakorlatilag a Fidesz-kétharmad biztonsági tartalékát jelenti ezáltal.

 

Az ellenzéki pártok a szavazóik mobilizálása érdekében kommunikálják azt, hogy a kétharmad megmaradása a tét, ám hogy a sajtó egy része miért teszi most ugyanezt, rejtély.

 

CÍMLAPFOTÓ: Bíró László, ill. Koncz Zsófia Facebook-posztjai.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A vírus reprodukciós rátája közben 1 alá esett náluk, azaz egyre kevésbé terjed.

A kezdeményezők szerint több tucat település vehetett részt az akcióban. A Minority Safepack elkaszálása ellen tiltakoztak.

Ezen a' héten egy lubok leplezi le az orosz nép ellenségit.

Hangörökség: Maurice, a kakas harca nem volt hiábavaló.

A sikeres alkotmányos vádeljárás jelentősége Trump diszkvalifikálása lenne egy következő elnökválasztásról.

Három hónap alatt szállítják le az összesen kétmillió adag Szputnyik V-vakcinát.

Egy év kell legalább a szakértő szerint, hogy beindulhasson a tavaly decemberben alapított cégnél egy covid-vakcina tömeges gyártása.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás