+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. augusztus 26. szerda, 13:10
Sajnos az unortodox-ortodox újításra az egyház nem adta áldását. De te hordanád-e a katonai papi viseletet?

A Gazeta.ru arról számol be, hogy óriási divatújítással jelentkeztek az orosz védelmi minisztérium által rendezett „Hadsereg 2020” konferencián:

 

többféle, katonai álcamintával ellátott papi reverendát is bemutattak,

 

de ezen felül például khakiszínű katonai gyertyákról is lerántották a leplet a militaryexpón.

 

Egy átlagos ortodox papi reverendától eltérően a katonai változat nem fekete, hanem zöld színű, és jókora zsebeket, cipzárakat és gombokat is varrtak rájuk, hiszen a harcmezőn nemcsak Isten segítsége, de a praktikum is jól jön.

 

 

Az unortodox-ortodox katonai reverendákkal egy baj van csak: mégpedig az, hogy ezekre az orosz ortodox egyház nem adta áldását. Mint azt Sztefan püspök, az egyház fegyveres erőkkel és a rendfenntartó szervekkel való együttműködésért felelős zsinati osztályának vezetője is közölte az Interfax hírügynökségnek:

 

minden ilyesmi ügyet – mint például a katonai reverendákat – is az osztályon keresztül kell intézni, ez pedig a mostani esetben nem történt meg.

 

Pedig a katonai reverendák sem lennének már precedens nélküliek – emlékeztet az Interfax –, hiszen ezeket az egyház papjai már 2016 óta elkezdték használni a kelet-ukrajnai konfliktus során. Csakhogy akkor valószínűleg mindezt egyeztették az egyház fegyveres erőkkel és a rendfenntartó szervekkel való együttműködésért felelős zsinati osztályával, így az ellen nem volt semmilyen kifogás.

 

A „Hadsereg 2020” expo egyébként már a hatodik nemzetközi haditechnikai konferencia, amelyet az orosz védelmi minisztérium évről évre megrendez már 2015 óta.

 

BORÍTÓKÉP: Nyezaviszimij Vzgljad / Twitter

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Európában máshol is bőven voltak és vannak olyanok, akik úgy lettek kormány- vagy államfők, hogy angolul rosszul beszéltek. Összeszedtünk párat!

A járvánnyal kapcsolatos álhírterjesztésért megítélt érdemrendet így senki nem vette át – a DK miniszterelnök-jelöltje azért nem kell szomorkodjon, meg fogja azt kapni postán.

A szükségállapot meghosszabbítását a parlamentnek is meg kellene szavaznia, de azt kormánypárti képviselők sem támogatják. Magyarországon akár őszig is maradhat a veszélyhelyzet.

Lodban a rendőrség elveszítette a város feletti irányítást. A fellázadt arab lakosok és zsidó szomszédaik a sötét utcán, spontán egymásra támadtak.

Mind a gázai terrorcsoportok, mind az izraeli hadsereg további, súlyos csapásokkal fenyegeti a másikat. A Vaskupola-rendszer működéséről azonban bámulatos videók készültek.

Az utolsó nagy kérdésben is sikerült dűlőre jutnia a hatpárti ellenzéki összefogásnak.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás