+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Varsányi Bence
2020. július 23. csütörtök, 08:32
Az amerikai elnök ezt azután nyilatkozta, hogy Joe Biden egy lakossági fórumon kijelentette, szerinte Trump az USA első rasszista elnöke.

Joe Biden, aki vélhetően a Demokrata Párt elnökjelöltje lesz a novemberi választáson, egy lakossági fórumon az Egyesült Államok legrasszistább elnökének nevezte Donald Trumpot, miután egy kérdező említette, hogy a jelenlegi elnök „kínai vírusnak” hívja a koronavírust.

 

„Teljesen gyomorforgató, ahogy az embereket a bőrszínük és a származásuk alapján kezeli. Ilyet még egyetlen elnök sem tett. Soha, soha, soha. Sem republikánus, sem demokrata. Voltak már rasszistáink, léteztek, meg is próbáltak elnökök lenni, de Trump az első, akinek ez sikerült” – mondta Biden, hozzátéve, hogy Trump ráadásul a rasszizmusával próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy félrekezeli a járványhelyzetet.

 

A kijelentésre Trump is reagált, szerinte

 

ő többet tett a fekete amerikaiakért, mint bárki, kivéve talán Abraham Lincolnt, amúgy senki még csak a közelében sem jár.

 

Biden egyébként nem először rasszistázza le Trumpot, tavaly például rasszista támadásnak nevezte amikor az elnök négy demokrata politikusról azt mondta, hogy vissza kéne menniük a szülőhazájukba.

 

A hírről tudósító Guardian cikkében egyébként kiemeli, hogy az Egyesült Államoknak számos rabszolgatartó elnöke volt, köztük az államalapító George Washingtonnal.

 

Arról, hogy lehet-e a koronavírust kínai vírusnak hívni, korábban itt írtunk az Azonnalin, a Kínáról szóló vitasorozatunkat pedig itt találod meg.

 

NYITÓKÉP: Donald J. Trump / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ezzel nemcsak a Fidesz, de az Európai Néppárt frakciójának egyik legbefolyásosabb politikusa is távozik az uniós politikai színtérről.

Úgy tudjuk, azért, mert nem lehetett a párt jelöltje 2022-ben.

Polgárpukkasztó amerikai standup, afrikai lecsó, halhatatlan videójáték: itt a novemberi Fasza Dolgok, az Azonnali havonta megjelenő mindenajánlója. 100 százalékban lockdown-kompatibilis tippek!

Hüvelykujjával felfelé mutatva szelfizett az elhunyt labdarúgóval egy argentin férfi és két társa. Halálos fenyegetéseket is kaptak,
most szabadkoznak.

Ha kíváncsi vagy, hogy melyik magyarországi párttal értesz legjobban egyet környezeti kérdésekben, akkor neked szól
a Vokskabin új tesztje!

Méghozzá egyhangúlag. A Zöldek beleírták volna a romák védelmét is, de ezt a CDU, az SPD és az AfD leszavazta.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

November 29-én több hónapra leállítják a budapesti közbringa-rendszert. Kísérd el az utolsó útjukra a robosztus bringákat!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás