+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Varsányi Bence
2020. július 23. csütörtök, 08:32
Az amerikai elnök ezt azután nyilatkozta, hogy Joe Biden egy lakossági fórumon kijelentette, szerinte Trump az USA első rasszista elnöke.

Joe Biden, aki vélhetően a Demokrata Párt elnökjelöltje lesz a novemberi választáson, egy lakossági fórumon az Egyesült Államok legrasszistább elnökének nevezte Donald Trumpot, miután egy kérdező említette, hogy a jelenlegi elnök „kínai vírusnak” hívja a koronavírust.

 

„Teljesen gyomorforgató, ahogy az embereket a bőrszínük és a származásuk alapján kezeli. Ilyet még egyetlen elnök sem tett. Soha, soha, soha. Sem republikánus, sem demokrata. Voltak már rasszistáink, léteztek, meg is próbáltak elnökök lenni, de Trump az első, akinek ez sikerült” – mondta Biden, hozzátéve, hogy Trump ráadásul a rasszizmusával próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy félrekezeli a járványhelyzetet.

 

A kijelentésre Trump is reagált, szerinte

 

ő többet tett a fekete amerikaiakért, mint bárki, kivéve talán Abraham Lincolnt, amúgy senki még csak a közelében sem jár.

 

Biden egyébként nem először rasszistázza le Trumpot, tavaly például rasszista támadásnak nevezte amikor az elnök négy demokrata politikusról azt mondta, hogy vissza kéne menniük a szülőhazájukba.

 

A hírről tudósító Guardian cikkében egyébként kiemeli, hogy az Egyesült Államoknak számos rabszolgatartó elnöke volt, köztük az államalapító George Washingtonnal.

 

Arról, hogy lehet-e a koronavírust kínai vírusnak hívni, korábban itt írtunk az Azonnalin, a Kínáról szóló vitasorozatunkat pedig itt találod meg.

 

NYITÓKÉP: Donald J. Trump / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az eheti Tsúfos Tükör a német-magyar mérkőzést egy új szemszögből kívánja bemutatni.

Mindez azelőtt derült ki, hogy novemberben ők tartják majd a következő klímakonferenciát.

Ez csak ráerősíthet azon tézisekre, hogy laborból indult a járvány. Mi következik ebből?

Az egyik legfontosabb angol baloldali lap szerkesztője kiakadt azon, hogy a magyar focistákat és szerinte a magyar társadalmat is összemossák Orbán Viktor homofóbiájával és szélsőjobboldaliságával.

A miniszter a kormányinfón az Azonnalinak a főpolgármesterrel készített interjújára is reagált.

5,5 millió beoltottnál nem kell sehova sem maszk, és már védettségi igazolvány is csak a tömegrendezvényekre kell.

Nemes Balázsnak a körzet jelenlegi országgyűlési képviselőjével, Mellár Tamással kell majd megmérkőznie.

A hét kérdése

Nem sikerült a csoda, de az a két pont még így is kettővel több, mint amit a papírforma alapján a szakértők vártak. A kérdés már csak az, hogy a továbbiakban kiknek fogsz drukkolni.

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás