Trump: Senki nem tett még annyit a feketékért, mint én, kivéve talán Lincolnt

Szerző: Varsányi Bence
2020.07.23. 08:32

Az amerikai elnök ezt azután nyilatkozta, hogy Joe Biden egy lakossági fórumon kijelentette, szerinte Trump az USA első rasszista elnöke.

Trump: Senki nem tett még annyit a feketékért, mint én, kivéve talán Lincolnt

Joe Biden, aki vélhetően a Demokrata Párt elnökjelöltje lesz a novemberi választáson, egy lakossági fórumon az Egyesült Államok legrasszistább elnökének nevezte Donald Trumpot, miután egy kérdező említette, hogy a jelenlegi elnök „kínai vírusnak” hívja a koronavírust.

„Teljesen gyomorforgató, ahogy az embereket a bőrszínük és a származásuk alapján kezeli. Ilyet még egyetlen elnök sem tett. Soha, soha, soha. Sem republikánus, sem demokrata. Voltak már rasszistáink, léteztek, meg is próbáltak elnökök lenni, de Trump az első, akinek ez sikerült” – mondta Biden, hozzátéve, hogy Trump ráadásul a rasszizmusával próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy félrekezeli a járványhelyzetet.

A kijelentésre Trump is reagált, szerinte

ő többet tett a fekete amerikaiakért, mint bárki, kivéve talán Abraham Lincolnt, amúgy senki még csak a közelében sem jár.

Biden egyébként nem először rasszistázza le Trumpot, tavaly például rasszista támadásnak nevezte amikor az elnök négy demokrata politikusról azt mondta, hogy vissza kéne menniük a szülőhazájukba.

A hírről tudósító Guardian cikkében egyébként kiemeli, hogy az Egyesült Államoknak számos rabszolgatartó elnöke volt, köztük az államalapító George Washingtonnal.

Arról, hogy lehet-e a koronavírust kínai vírusnak hívni, korábban itt írtunk az Azonnalin, a Kínáról szóló vitasorozatunkat pedig itt találod meg.

NYITÓKÉP: Donald J. Trump / Facebook

Varsányi Bence
Varsányi Bence az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek