Koronavírus: megsértődtek a portugálok, mert a britek szerint nem biztonságos hozzájuk utazni

Szerző: Hutter Marianna
2020.07.04. 21:16

A portugál vezetés szerint abszurd, hogy a britek szerint nem biztonságos náluk nyaralni, mert az angoloknál rosszabb a koronavírus-járvány, mint náluk.

Koronavírus: megsértődtek a portugálok, mert a britek szerint nem biztonságos hozzájuk utazni

A napokban közzétette az Egyesült Királyság, mely országokat tekint koronavírus-szempontjából biztonságosnak, a listán több tucat ország szerepel. Ez a gyakorlatban azt jelenti, ha valaki ezekbe az országokba utazik majd július 10-től kezdve, majd visszatér Angliába, akkor nem kell már két hétig karanténban lennie, feltéve, hogy nem jártak előtte a listán nem szereplő országban. A listán például rajta van Magyarország, Spanyolország, Görögország, Ciprus vagy éppen Horvátország is, ám Portugália nem, amin igencsak megsértődött az ország vezetése – írja az Independent

Persze a portugálok nem véletlenül akartak bekerülni a karanténmentes országok közé, csak a tavalyi évben ugyanis Portugália külföldi vendégei közül 2,1 millióan angolok voltak.

A portugál külügyminiszter, Augusto Santos Silva Twitteren „abszurdnak” nevezte a britek döntését azzal indokolva, a briteknél 28-szor több megerősítetten koronavírussal kapcsolatos haláleset történt, mint náluk. Az ország miniszterelnöke, António Costa pedig arról posztolt egy ábrát, hogy míg az Egyesült Királyságban százezer lakosra 418 koronavírus-fertőzött jut, addig Algarvéra, Portugália déli, turisták által kedvelt tartományára csak 142.

Egyébként a Worldometers pénteki adatai szerint az Egyesült Királyságban a negyedik legtöbb új fertőzöttet regisztrálták európai szinten, 519 főt, míg Portugáliában a hetedik legtöbbet, 374 főt.

FOTÓ: Luc.T / Wikipedia

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek