+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. június 15. hétfő, 16:05
Soros migránsinváziót fizet, Putyin velünk, Vučićot megölné az ellenzék, grátisz szentkép: és ez csak két kormányközeli bulvárlap címlapos termése!

Noha Szerbia vasárnap választ, nem nagyon van nyoma Belgrádban annak, hogy az újabb négy évre bizalmat kérő, kormányzó Aleksandar Vučić Szerb Haladó Pártjának érdemi kihívója lenne, ahogy pár kósza pultot és plakátot leszámítva annak sem, hogy a választási kampány utolsó napjaiban lenne az ország. A választási kampányokra jellemző „mi legyen az országgal a következő négy évben?” vita érdemben csak egy napilapban jelenik meg, a többiben a magyar kormánymédiából már ismerős, mi több, unalmas összeesküvés-elméleteket és az eleve tagolt, a választást jórészt bojkottáló ellenzék támadását látjuk. Mutatjuk a szerb sajtó hétfői címlapjait!

 

SZERBIA LEGNAGYOBB PÉLDÁNYSZÁMBAN ELADOTT NAPILAPJA A KORMÁNYPÁRTOT TÁMOGATÓ INFORMER. A CÍMLAPSZTORI AZ, HOGY AZ ELNÖK SZERINT AZ ERŐS HADSEREG A BÉKE GARANCIÁJA, DE ELFÉRT RAJTA EGY KIS SZOKÁSOS HECCELÉS A HORVÁTOK ELLEN, VALAMINT AZ IS, HOGY A VASÁRNAPI VÁLASZTÁST NEM BOJKOTTÁLÓ EU-PÁRTI ELLENZÉKI LIBERÁLIS PÁRT SZÍNÉSZ ELNÖKE BESZÓLT A BOJKOTTPÁRTI ERŐS EMBERNEK, A HELYI DEMSZKYBE OLTOTT GYURCSÁNYKÉNT JELLEMEZHETŐ ĐILASNAK, HOGY GYÁVA.

 

A SZINTÉN A KORMÁNYPÁRTHOZ HÚZÓ KURIR FŐ SZTORIKÉNT MÉG MINDIG EGY DÉLSZLÁV HÁBORÚ IDEJÉBŐL SZÁRMAZÓ LELEPLEZÉST TÁLAL. A CÍMLAP ALJÁRA JUTOTT EGY HIRDETÉS AZ ELNÖK PÁRTJÁTÓL, A TETEJÉRE PEDIG EGY SZÍVÉLYES FOTÓ ARRÓL, AHOGYAN A HADSEREGGEL PARÁDÉZÓ SZERB ELNÖK MEGCSÓKOLJA SZERBIA ZÁSZLAJÁT.

 

A NEM VALAMI OLVASOTT, DE MÁR TARTALMA ALAPJÁN SEM ELLENZÉKI SRPSKI TELEGRAF AZT RAKTA A CÍMLAP ALJÁRA, HOGY „SOROS FIZETTE A MIGRÁNSINVÁZIÓT”, KÖTEGNYI DOLLÁRRAL HAJTOTTA AZ ELKESEREDETT EMBEREKET. ARRA, HOGY VASÁRNAP VÁLASZTÁS LESZ, MINDÖSSZE A SZERB HALADÓ PÁRT HIRDETÉSE EMLÉKEZTET A CÍMLAPON.

 

A JOBBKÖZÉP POLITIKA CÍMLAPJÁN SZINTÉN HIRDET AZ ELNÖK PÁRTJA, BELJEBB A KÉT SZATELITPÁRT, A SZOCIALISTÁK ÉS A SESELJ-FÉLE RADIKÁLISOK HIRDETÉSEIT TALÁLNI. A CÍMLAPSZTORI ITT IS AZ, HOGY VUČIĆ ELNÖK A HADSEREGET MÉLTATTA.

 

AZ EGYETLEN ELLENZÉKI NAPILAP, A BALKÖZÉP DANAS CÍMLAPJÁN A VEZETŐ SZTORI AZ, AHOGY A RIPORTEREK HATÁROK NÉLKÜL BALKÁNI IRODÁJÁNAK VEZETŐJE ELMONDTA, HOGYAN PRÓBÁLTÁK MEGFÉLEMLÍTENI AZT AZ ÚJSÁGÍRÓT, AKI LEFOTÓZTA A SZERB ELNÖK FIÁT. VAN INTERJÚ EGY VAJDASÁGI SZOCDEM PÁRT ELNÖKÉVEL, AKI SZERINT AKKOR JUTNAK CSAK HATALOMRA, HA A SZERB HALADÓ PÁRTOT BETILTJÁK, ILLETVE EGY TÖRTÉNÉSSZEL, AKI SZERINT A HALADÓ PÁRT ELFELEJTETTE ALAPÍTÓIT ÉS KORÁBBI ÉRTÉKEIT.

 

A NÉMET TULAJDONBAN LÉVŐ, SZINTÉN A HALADÓ PÁRTOT TÁMOGATÓ ALO! BULVÁRLAP FŐ SZTORIJA AZ, HOGY AZ ITTENI FŐ ELLENZÉKI MUMUS, ĐILAS EGYIK MUNKATÁRSA ÁLLÍTÓLAG ARRÓL BESZÉLT, HOGY CSAK AKKOR LESZ MEGOLDÁS KOSZOVÓ ÜGYÉBEN, HA MEGÖLIK VUČIĆOT. LEGALÁBB ENNYIRE FONTOS HÍRKÉNT TÁLALJÁK, HOGY OKTÓBERBEN RENDEZIK A SZERB HADSEREG VALAHA VOLT LEGNAGYOBB FELVONULÁSÁT, AMIT BIZONY VLAGYIMIR PUTYIN OROSZ ELNÖK IS MEGTEKINT MAJD. GRÁTISZ A LAP MELLÉ: AJÁNDÉK SZENTKÉP!

 

FOTÓK: Bukovics Martin / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Megúszhatod-e a karácsonyt iszonyatos ökológiai lábnyom és teletömött kuka nélkül? Igen, és még élvezni is fogod!

Újabb 180 fokot fordult Varsó álláspontja. Valami nincs rendben a lengyel jobboldali kormánykoalícióban.

Mit érne Budapest Varsó nélkül? Medve-Bálint Gergőt, a téma szakértőjét kérdeztük.

Mit is tervez pontosan az új jobboldali mozgalom? Interjú az alapító Bencsik Jánossal!

Minden hónap első péntekje támogatói nap a Bandcampen: azaz ha most veszel meg ott egy lemezt, a teljes összeg a zenészeknél landol.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás