+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. június 15. hétfő, 16:05
Soros migránsinváziót fizet, Putyin velünk, Vučićot megölné az ellenzék, grátisz szentkép: és ez csak két kormányközeli bulvárlap címlapos termése!

Noha Szerbia vasárnap választ, nem nagyon van nyoma Belgrádban annak, hogy az újabb négy évre bizalmat kérő, kormányzó Aleksandar Vučić Szerb Haladó Pártjának érdemi kihívója lenne, ahogy pár kósza pultot és plakátot leszámítva annak sem, hogy a választási kampány utolsó napjaiban lenne az ország. A választási kampányokra jellemző „mi legyen az országgal a következő négy évben?” vita érdemben csak egy napilapban jelenik meg, a többiben a magyar kormánymédiából már ismerős, mi több, unalmas összeesküvés-elméleteket és az eleve tagolt, a választást jórészt bojkottáló ellenzék támadását látjuk. Mutatjuk a szerb sajtó hétfői címlapjait!

 

SZERBIA LEGNAGYOBB PÉLDÁNYSZÁMBAN ELADOTT NAPILAPJA A KORMÁNYPÁRTOT TÁMOGATÓ INFORMER. A CÍMLAPSZTORI AZ, HOGY AZ ELNÖK SZERINT AZ ERŐS HADSEREG A BÉKE GARANCIÁJA, DE ELFÉRT RAJTA EGY KIS SZOKÁSOS HECCELÉS A HORVÁTOK ELLEN, VALAMINT AZ IS, HOGY A VASÁRNAPI VÁLASZTÁST NEM BOJKOTTÁLÓ EU-PÁRTI ELLENZÉKI LIBERÁLIS PÁRT SZÍNÉSZ ELNÖKE BESZÓLT A BOJKOTTPÁRTI ERŐS EMBERNEK, A HELYI DEMSZKYBE OLTOTT GYURCSÁNYKÉNT JELLEMEZHETŐ ĐILASNAK, HOGY GYÁVA.

 

A SZINTÉN A KORMÁNYPÁRTHOZ HÚZÓ KURIR FŐ SZTORIKÉNT MÉG MINDIG EGY DÉLSZLÁV HÁBORÚ IDEJÉBŐL SZÁRMAZÓ LELEPLEZÉST TÁLAL. A CÍMLAP ALJÁRA JUTOTT EGY HIRDETÉS AZ ELNÖK PÁRTJÁTÓL, A TETEJÉRE PEDIG EGY SZÍVÉLYES FOTÓ ARRÓL, AHOGYAN A HADSEREGGEL PARÁDÉZÓ SZERB ELNÖK MEGCSÓKOLJA SZERBIA ZÁSZLAJÁT.

 

A NEM VALAMI OLVASOTT, DE MÁR TARTALMA ALAPJÁN SEM ELLENZÉKI SRPSKI TELEGRAF AZT RAKTA A CÍMLAP ALJÁRA, HOGY „SOROS FIZETTE A MIGRÁNSINVÁZIÓT”, KÖTEGNYI DOLLÁRRAL HAJTOTTA AZ ELKESEREDETT EMBEREKET. ARRA, HOGY VASÁRNAP VÁLASZTÁS LESZ, MINDÖSSZE A SZERB HALADÓ PÁRT HIRDETÉSE EMLÉKEZTET A CÍMLAPON.

 

A JOBBKÖZÉP POLITIKA CÍMLAPJÁN SZINTÉN HIRDET AZ ELNÖK PÁRTJA, BELJEBB A KÉT SZATELITPÁRT, A SZOCIALISTÁK ÉS A SESELJ-FÉLE RADIKÁLISOK HIRDETÉSEIT TALÁLNI. A CÍMLAPSZTORI ITT IS AZ, HOGY VUČIĆ ELNÖK A HADSEREGET MÉLTATTA.

 

AZ EGYETLEN ELLENZÉKI NAPILAP, A BALKÖZÉP DANAS CÍMLAPJÁN A VEZETŐ SZTORI AZ, AHOGY A RIPORTEREK HATÁROK NÉLKÜL BALKÁNI IRODÁJÁNAK VEZETŐJE ELMONDTA, HOGYAN PRÓBÁLTÁK MEGFÉLEMLÍTENI AZT AZ ÚJSÁGÍRÓT, AKI LEFOTÓZTA A SZERB ELNÖK FIÁT. VAN INTERJÚ EGY VAJDASÁGI SZOCDEM PÁRT ELNÖKÉVEL, AKI SZERINT AKKOR JUTNAK CSAK HATALOMRA, HA A SZERB HALADÓ PÁRTOT BETILTJÁK, ILLETVE EGY TÖRTÉNÉSSZEL, AKI SZERINT A HALADÓ PÁRT ELFELEJTETTE ALAPÍTÓIT ÉS KORÁBBI ÉRTÉKEIT.

 

A NÉMET TULAJDONBAN LÉVŐ, SZINTÉN A HALADÓ PÁRTOT TÁMOGATÓ ALO! BULVÁRLAP FŐ SZTORIJA AZ, HOGY AZ ITTENI FŐ ELLENZÉKI MUMUS, ĐILAS EGYIK MUNKATÁRSA ÁLLÍTÓLAG ARRÓL BESZÉLT, HOGY CSAK AKKOR LESZ MEGOLDÁS KOSZOVÓ ÜGYÉBEN, HA MEGÖLIK VUČIĆOT. LEGALÁBB ENNYIRE FONTOS HÍRKÉNT TÁLALJÁK, HOGY OKTÓBERBEN RENDEZIK A SZERB HADSEREG VALAHA VOLT LEGNAGYOBB FELVONULÁSÁT, AMIT BIZONY VLAGYIMIR PUTYIN OROSZ ELNÖK IS MEGTEKINT MAJD. GRÁTISZ A LAP MELLÉ: AJÁNDÉK SZENTKÉP!

 

FOTÓK: Bukovics Martin / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Pénzzel, de volt, hogy néha tejtermékekkel fizettek le rendőröket Romániában.

Az indiai tagállamokat a központi kormányzat versenyre késztette a magánszektorral annak érdekében, hogy több gyártó települjön Indiába. Az eredmény a szegényebb tagállamokban fellépő vakcinahiány lett.

A volt kormányfő meglepő nyíltsággal nyilatkozott a nemzetközi sajtónak 2005-ben. Hidegháború, Gorbacsov, ellenzéki kerekasztal, Orbán Viktor, minden van benne.

A szociáldemokrata Heiko Maas közölte, még több EU-s pénzt kell adni Ankarának a menekültek ellátására, mert „pénz nélkül nem fog menni”.

Egy új közvélemény-kutatás szerint a budapesti 3-as választókerületben megtartott ellenzéki előválasztáson jelenleg a DK-s Komáromi Zoltán a szavazatok abszolút többségét is megszerezné a momentumos Hajnal Miklóssal szemben.

A házigazda Katar kormánya szerint csak így lehet biztonságosan teltházas meccseket tartani.

A választás tisztaságával kapcsolatban komoly kétségek merültek föl, a nacionalista ellenzék bejelentette: el sem fogadja az eredményeket.

A hét kérdése

Magyarország hiába szerepelt eddig jól az Eb-n, mivel a legnehezebb csoportba került, így az esélyek egyáltalán nem nekünk kedveznek. Ennek ellenére matematikailag van esélyünk, hogy továbbjussunk. Szerinted sikerülni fog?

Azért ide elnéznénk

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

A MONYO sörfőzde új kőbányai telephelyén rendes söröket is lehet inni az indie rock mellé június 19-én szombaton.

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás