+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. május 16. szombat, 09:10
Ugyan szombatra virradóan több koronavírus-fertőzöttet találtak, mint pénteken, még így is túlszárnyalja számukat a napi gyógyultaké.

Tovább csökkent az aktív koronavírusos betegek száma: már csak 1654 főt tartanak nyilván az előző napi 1688 helyett – derül ki az operatív törzs honlapjáról szombaton. Az aktív fertőzöttek közül 932-en Budapesten és Pest megyében vannak, míg 722-en vidéki megyékben, ám utóbbiak megoszlásáról továbbra sem közöl részletes számokat a kormány.

 

Ugyan péntekről szombatra újabb 56 emberről igazolták, hogy koronavírus fertőzött, miközben pénteken csak 37 új beteget találtak, de ezt még továbbra is túl szárnyalja a naponta meggyógyulók száma, ami ezúttal 84 volt.

 

Összesen eddig 1371-en gyógyultak fel, és a kórházakban is egyre kevesebb embert ápolnak koronavírus miatt, a számuk 44 fővel csökkent 570-re, míg közülük lélegeztetőgépes ellátásra 45 fő szorul jelenleg. Ugyanakkor sajnos újabb hat idős beteg elhunyt, ami miatt az elhunytak száma 448-ra nőtt.

 

Összesen eddig Magyarországon 3473 fő kapta el a koronavírust igazoltan. 

 

A koronavírus miatt még március 28-án kijárási korlátozásokat vezetett be a kormány, ezeket a vidéki megyékben május 4-én enyhítették, még csütörtökön bejelentették: az addig Budapesthez hasonlóan korlátozással sújtott Pest megyét is a többi vidéki megyéhez hasonlóan fogják kezelni, vagyis ott is enyhítenek. Hogy a főváros sorsa mi lesz, lazítanak-e, arról Orbán Viktor miniszterelnök szerint szombaton délután döntenek.

 

Világszerte egyébként összesen több mint 4,5 millió koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, közülük több mint 1,6 millió a gyógyult, míg a 308 ezerhez közelít az elhunytak száma. 

 

Kövesd a járvány lecsengését az Azonnali koronastatján!

 

BORÍTÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A miniszterelnök nincs oda a 750 milliárd eurós uniós mentőcsomag ötletétől se, a közös hiteltől „berzenkedik”, a pénzek elosztását pedig „abszurdnak és perverznek” nevezte.

Ezzel péntekre is csökkent az aktív esetszám, de sajnos 8 beteg belehalt a vírusba. Grafikonokon a részletek!

Noha a horvát belügyminisztérium továbbra se engedélyezné a tengerparti városnak a magyar időkben használt trikolórt, a baloldali többségű közgyűlés egy trükkel megkerülte Zágrábot.

Az Azonnali úgy tudja, Eszes Ádám nem a jobbikos kilépési hullámmal összefüggésben távozik a Jobbik portáljától.

Az egészségügyi tanácsnok szerint a budafokiak több, nem egészen konstruktív megjegyzést tettek az ehhez szükséges megállapodáshoz, így elhúzódott minden.

A Dél-dániai Egyetem kutatóinak robotja ráadásul pontosabban is tesztel, mint az emberek.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás