+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. május 16. szombat, 09:10
Ugyan szombatra virradóan több koronavírus-fertőzöttet találtak, mint pénteken, még így is túlszárnyalja számukat a napi gyógyultaké.

Tovább csökkent az aktív koronavírusos betegek száma: már csak 1654 főt tartanak nyilván az előző napi 1688 helyett – derül ki az operatív törzs honlapjáról szombaton. Az aktív fertőzöttek közül 932-en Budapesten és Pest megyében vannak, míg 722-en vidéki megyékben, ám utóbbiak megoszlásáról továbbra sem közöl részletes számokat a kormány.

 

Ugyan péntekről szombatra újabb 56 emberről igazolták, hogy koronavírus fertőzött, miközben pénteken csak 37 új beteget találtak, de ezt még továbbra is túl szárnyalja a naponta meggyógyulók száma, ami ezúttal 84 volt.

 

Összesen eddig 1371-en gyógyultak fel, és a kórházakban is egyre kevesebb embert ápolnak koronavírus miatt, a számuk 44 fővel csökkent 570-re, míg közülük lélegeztetőgépes ellátásra 45 fő szorul jelenleg. Ugyanakkor sajnos újabb hat idős beteg elhunyt, ami miatt az elhunytak száma 448-ra nőtt.

 

Összesen eddig Magyarországon 3473 fő kapta el a koronavírust igazoltan. 

 

A koronavírus miatt még március 28-án kijárási korlátozásokat vezetett be a kormány, ezeket a vidéki megyékben május 4-én enyhítették, még csütörtökön bejelentették: az addig Budapesthez hasonlóan korlátozással sújtott Pest megyét is a többi vidéki megyéhez hasonlóan fogják kezelni, vagyis ott is enyhítenek. Hogy a főváros sorsa mi lesz, lazítanak-e, arról Orbán Viktor miniszterelnök szerint szombaton délután döntenek.

 

Világszerte egyébként összesen több mint 4,5 millió koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, közülük több mint 1,6 millió a gyógyult, míg a 308 ezerhez közelít az elhunytak száma. 

 

Kövesd a járvány lecsengését az Azonnali koronastatján!

 

BORÍTÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Noha a belgrádi parlamentbe bekerült pártok közül alapvetően mindenki kormányozna a Szerb Haladó Párttal, Vučićnak nem sürgős, hogy felálljon az új kormány. Mi ennek az oka?

Ha az ellenzék komolyan gondolja a győzelmi esélyeit, el kell döntenie, hogy hogyan indul, ezért vitasorozatot indítunk ellenzéki politikusokkal
és értelmiségiekkel.

Mindössze 6010 tesztett végzett az elmúlt 24 órában Magyarország, a környező országok közül csak Csehországban tesztelnek kevesebbet. Grafikonon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban!

A plexi arcvédő pajzsok igazán csak a koronavírusnál sokkal nagyobb részecskék ellen nyújtanak hatékony védelmet.

A Legának nem sikerült bevennie az ötven éve vörös Toszkánát, az Öt Csillag az északi régiókban gyakorlatilag eltűnt, a déliekben összeomlott.

Hónapok kérdése, és közvetlen vasúti összeköttetése lesz a román főváros repülőterének a belvárossal. Eddig csak buszozni vagy taxizni lehetett.

A koronavírus miatt idén hiány volt a külföldi munkaerőből.

A hét kérdése

A legújabb módi az lett, hogy ingyenes koronavírus-teszteket követel az ellenzék a kormánytól. De valóban szüksége van erre mindenkinek, a kisnyugdíjastól a kőgazdag vállalkozókig? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Biciklis túra azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Több időpontban, egészen szeptember 22-ig.

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Twitter megosztás Google+ megosztás