Már közel 1400-an gyógyultak meg a koronavírusból, egyre kevesebben szorulnak kórházi ellátásra

Szerző: Hutter Marianna
2020.05.16. 09:10

Ugyan szombatra virradóan több koronavírus-fertőzöttet találtak, mint pénteken, még így is túlszárnyalja számukat a napi gyógyultaké.

Már közel 1400-an gyógyultak meg a koronavírusból, egyre kevesebben szorulnak kórházi ellátásra

Tovább csökkent az aktív koronavírusos betegek száma: már csak 1654 főt tartanak nyilván az előző napi 1688 helyett – derül ki az operatív törzs honlapjáról szombaton. Az aktív fertőzöttek közül 932-en Budapesten és Pest megyében vannak, míg 722-en vidéki megyékben, ám utóbbiak megoszlásáról továbbra sem közöl részletes számokat a kormány.

Ugyan péntekről szombatra újabb 56 emberről igazolták, hogy koronavírus fertőzött, miközben pénteken csak 37 új beteget találtak, de ezt még továbbra is túl szárnyalja a naponta meggyógyulók száma, ami ezúttal 84 volt.

Összesen eddig 1371-en gyógyultak fel, és a kórházakban is egyre kevesebb embert ápolnak koronavírus miatt, a számuk 44 fővel csökkent 570-re, míg közülük lélegeztetőgépes ellátásra 45 fő szorul jelenleg. Ugyanakkor sajnos újabb hat idős beteg elhunyt, ami miatt az elhunytak száma 448-ra nőtt.

Összesen eddig Magyarországon 3473 fő kapta el a koronavírust igazoltan. 

A koronavírus miatt még március 28-án kijárási korlátozásokat vezetett be a kormány, ezeket a vidéki megyékben május 4-én enyhítették, még csütörtökön bejelentették: az addig Budapesthez hasonlóan korlátozással sújtott Pest megyét is a többi vidéki megyéhez hasonlóan fogják kezelni, vagyis ott is enyhítenek. Hogy a főváros sorsa mi lesz, lazítanak-e, arról Orbán Viktor miniszterelnök szerint szombaton délután döntenek.

Világszerte egyébként összesen több mint 4,5 millió koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, közülük több mint 1,6 millió a gyógyult, míg a 308 ezerhez közelít az elhunytak száma. 

Kövesd a járvány lecsengését az Azonnali koronastatján!

BORÍTÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek