+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. június 12. péntek, 09:21
Világszerte viszont soha annyian még nem fertőződtek meg egy nap alatt, mint csütörtökön. Grafikonokon a lényeg!

Újabb tizennégy koronavírusos megbetegedést rögzítettek az elmúlt 24 órában Magyarországon az operatív törzs hivatalos honlapja szerint: ezzel az összes esetszám már 4053 fő, igaz, ebből 2447-en már gyógyultan hagyhatták el a kórházakat.

 

Az elmúlt napon ugyanis 56 fő gyógyult meg a koronavírusból, így ismét jelentősen emelkedett a gyógyultak száma,

 

ezáltal pedig csökkent az aktív eseteké. Aktív fertőzöttből jelenleg 1051 főt tartanak nyilván, mindez 44-gyel kevesebb az előző napi adatokhoz képest: az ő 40 százalékuk budapesti, a fennmaradó 60 százalék a vidéki megyékből tevődik össze.

 

Meghalt viszont csütörtökön újabb két beteg, egy 66 éves férfi és egy 83 éves nő. Ezzel a halottak száma 555 főnél jár. 290 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 20-an vannak lélegeztetőgépen.

 

Világszerte egyébként a Worldometers adatbázisa alapján péntek reggelig 7,6 millió koronavírus-fertőzött van, közülük 3,8 millióan már meggyógyultak, 424 ezren viszont elhunytak. És bár Európában már csökken a terjedés üteme, csütörtökön megdőlt egy szomorú statisztika is:

 

egy nap alatt 136 757 új megbetegedést regisztráltak, többet, mint a járvány terjedése óta bármikor.

 

Kövesd a járvány hazai lecsengését az Azonnali naponta frissülő grafikonjain!

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nem csak elbukta a CDU elnökségéért folyó versenyt szombaton, de még a miniszteri terveire is nemet mondtak.

Sok vendéglátós nyitott ki péntek este Olaszországban, tiltakozva a római kormány lockdown-politikája ellen. Helyszíni riport fotókkal Firenzéből!

2020 nyarán még alig volt olyan EU-tagállam, amely rendelni akart volna azon oltásokból, amelyekkel december 27-e óta lényegében EU-szerte oltanak.

Aláírásgyűjtést indít a Mi Hazánk a járványügyi lezárások ellen, az oltásnál az önkéntességet hangsúlyozzák. Interjú!

Mark Rutte azonban jó eséllyel negyedszer is miniszterelnök lesz: pártja magasan vezet a közvélemény-kutatásokon.

A cégóriás elnöke és az egyik leányvállalat igazgatója is személyes okokra hivatkozott a cég közleményei szerint.

A baloldali ellenzék azzal vádolta, hogy soron kívül oltatja be magát, de péntektől Romániában már az állam működéséhez elengedhetetlen személyek hivatalosan is kaphatnak vakcinát.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás