+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Győri Boldizsár
2020. május 11. hétfő, 07:38
21 új fertőzöttel 3284-re nőtt a fertőzöttek száma, 25-tel emelkedett a gyógyultaké, akik így már 958-an vannak. Nyolc beteg elhunyt, a halálos áldozatok száma így összesen 421.

Vasárnapról hétfő reggelre 21 új fertőzöttel 3284-re nőtt a fertőzöttek száma, az aktív fertőzöttek 1905-en vannak. A gyógyultak száma 25-tel emelkedett, ők már összesen 958-an vannak. Nyolc krónikus betegségben szenvedő is elhunyt, a halálos áldozatok száma így 421 – olvasható az operatív törzs honlapján. 782 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 42-en vannak lélegeztetőgépen. 41-gyel csökkent a házi karanténban lévők száma, ők összesen 10 955-en vannak.

 

Budapesten és Pest megyében van a legtöbb aktív fertőzött, 1158 a 747 vidékivel szemben. A gyógyultak a fővárosban és környékén 536-an, vidéken 422-en vannak.

 

Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy hiába a központi régióban van még mindig több fertőzött, de ott stabilan csökken is az aktív fertőzöttek száma, és meredeken nő a gyógyultaké: május 4-e óta az operatív törzs Budapestről és Pest megyéről közöl adatokat, ezekben pedig tisztán látható: a gyógyultak száma 319-ről 536-ra nőtt a központi régióban, miközben az aktív eseteké 1290-ről csökkent 1158-ra.


Vidéken viszont stagnál az aktív fertőzöttek száma, ott múlt hétfőn 764, most 747 aktív eset van. A gyógyultak száma sem növekedik olyan mértékben, mint Budapesten és Pest megyében, 311 főről most 422 főre emelkedett.

 

A világban hétfő reggel 4,1 millió koronavírussal fertőzött van, 1,4 millió gyógyultak gyógyultak fel belőle, és 282 ezer hunytak el a Johns Hopkins Egyetem adatai alapján. 

 

Kövesd a koronavírus hazai és regionális alakulását az Azonnali folyamatosan frissülő grafikonjain!

 

BORÍTÓKÉP: Vitárius Bence/Azonnali

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Noha a horvát belügyminisztérium továbbra se engedélyezné a tengerparti városnak a magyar időkben használt trikolórt, a baloldali többségű közgyűlés egy trükkel megkerülte Zágrábot.

Az Azonnali úgy tudja, Eszes Ádám nem a jobbikos kilépési hullámmal összefüggésben távozik a Jobbik portáljától.

Az egészségügyi tanácsnok szerint a budafokiak több, nem egészen konstruktív megjegyzést tettek az ehhez szükséges megállapodáshoz, így elhúzódott minden.

A Dél-dániai Egyetem kutatóinak robotja ráadásul pontosabban is tesztel, mint az emberek.

Ismételten több mint százzal csökkent az aktív esetszám, mivel 140 gyógyultra csak 23 új megfertőzés jutott.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás