Ezer fölött a gyógyultak száma, egy hónapja nem volt ilyen kevés új halálozás

2020.05.12. 07:45

29 új fertőzöttel 3313-ra nőtt a fertőzöttek száma, 49-el emelkedett a gyógyultaké, akik így már 1007-en vannak. Négy beteg elhunyt, a halálos áldozatok száma így összesen 425.

Ezer fölött a gyógyultak száma, egy hónapja nem volt ilyen kevés új halálozás

Bár 29 új fertőzöttel 3313-ra nőtt a hazánkban koronavírussal diagnosztizált emberek száma, majndem kétszer annyian, 49-en gyógyultak meg a vírusfertőzésből,

így a felépülők száma átlépte az ezret, 1007-en vannak.

Az aktív fertőzöttek száma a hétfői 1905-ről 1881-re csökkent – olvasható az operatív törzs honlapján.  Az elvégzett tesztek száma viszont nagyon lecsökkent: mára virradóra csupán 2554 alkalommal tesztelték az embereket.

Az elmúlt nap folyamán négy koronavírusos beteg is elhunyt – két férfi és két nő –, de talán jó hírnek mondható, hogy április 6. óta, vagyis több, mint egy hónapja nem volt ilyen kevés az új napi halálozások száma, mint most.

Kórházban 746 embert ápolnak, és 45-en vannak lélegeztetőgépen. Továbbra is Pest megye adja nem csak a fertőzések, de a gyógyulások zömét is: tegnapról mára 31-en gyógyultak fel Pest megyében, és 18-an vidéken. Az aktív fertőzöttek száma is itt csökken a legjobban:

tegnapról mára 20-al, míg vidéken napok óta stagnál az aktív fertőzöttek száma.

Igaz, a legtöbb vidéki megyében már csak elvétve regisztrálnak új megbetegedést, az új vidéki fertőzöttségi adatok leginkább Fejérből, Zalából és Komárom-Esztergomból érkeznek. Viszont továbbra is a fővárosban és a környékén van az aktív fertőzöttek többsége, 1138 fő szemben a 743 vidékivel.

A világban kedd reggel 4,2 millió koronavírussal fertőzött van, 1,5 millióan gyógyultak fel belőle, és 286 ezren hunytak el a Johns Hopkins Egyetem adatai alapján. 

Kövesd a koronavírus hazai és regionális alakulását az Azonnali folyamatosan frissülő grafikonjain!

BORÍTÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

 
Győri Boldizsár
Győri Boldizsár az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek