+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Győri Boldizsár
2020. május 12. kedd, 07:45
29 új fertőzöttel 3313-ra nőtt a fertőzöttek száma, 49-el emelkedett a gyógyultaké, akik így már 1007-en vannak. Négy beteg elhunyt, a halálos áldozatok száma így összesen 425.

Bár 29 új fertőzöttel 3313-ra nőtt a hazánkban koronavírussal diagnosztizált emberek száma, majndem kétszer annyian, 49-en gyógyultak meg a vírusfertőzésből,

 

így a felépülők száma átlépte az ezret, 1007-en vannak.

 

Az aktív fertőzöttek száma a hétfői 1905-ről 1881-re csökkent – olvasható az operatív törzs honlapján.  Az elvégzett tesztek száma viszont nagyon lecsökkent: mára virradóra csupán 2554 alkalommal tesztelték az embereket.

 

Az elmúlt nap folyamán négy koronavírusos beteg is elhunyt – két férfi és két nő –, de talán jó hírnek mondható, hogy április 6. óta, vagyis több, mint egy hónapja nem volt ilyen kevés az új napi halálozások száma, mint most.

 

Kórházban 746 embert ápolnak, és 45-en vannak lélegeztetőgépen. Továbbra is Pest megye adja nem csak a fertőzések, de a gyógyulások zömét is: tegnapról mára 31-en gyógyultak fel Pest megyében, és 18-an vidéken. Az aktív fertőzöttek száma is itt csökken a legjobban:

 

tegnapról mára 20-al, míg vidéken napok óta stagnál az aktív fertőzöttek száma.

 

Igaz, a legtöbb vidéki megyében már csak elvétve regisztrálnak új megbetegedést, az új vidéki fertőzöttségi adatok leginkább Fejérből, Zalából és Komárom-Esztergomból érkeznek. Viszont továbbra is a fővárosban és a környékén van az aktív fertőzöttek többsége, 1138 fő szemben a 743 vidékivel.

 

A világban kedd reggel 4,2 millió koronavírussal fertőzött van, 1,5 millióan gyógyultak fel belőle, és 286 ezren hunytak el a Johns Hopkins Egyetem adatai alapján. 

 

Kövesd a koronavírus hazai és regionális alakulását az Azonnali folyamatosan frissülő grafikonjain!

 

BORÍTÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Noha a belgrádi parlamentbe bekerült pártok közül alapvetően mindenki kormányozna a Szerb Haladó Párttal, Vučićnak nem sürgős, hogy felálljon az új kormány. Mi ennek az oka?

Ha az ellenzék komolyan gondolja a győzelmi esélyeit, el kell döntenie, hogy hogyan indul, ezért vitasorozatot indítunk ellenzéki politikusokkal
és értelmiségiekkel.

Mindössze 6010 tesztett végzett az elmúlt 24 órában Magyarország, a környező országok közül csak Csehországban tesztelnek kevesebbet. Grafikonon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban!

A plexi arcvédő pajzsok igazán csak a koronavírusnál sokkal nagyobb részecskék ellen nyújtanak hatékony védelmet.

A Legának nem sikerült bevennie az ötven éve vörös Toszkánát, az Öt Csillag az északi régiókban gyakorlatilag eltűnt, a déliekben összeomlott.

Hónapok kérdése, és közvetlen vasúti összeköttetése lesz a román főváros repülőterének a belvárossal. Eddig csak buszozni vagy taxizni lehetett.

A koronavírus miatt idén hiány volt a külföldi munkaerőből.

A hét kérdése

A legújabb módi az lett, hogy ingyenes koronavírus-teszteket követel az ellenzék a kormánytól. De valóban szüksége van erre mindenkinek, a kisnyugdíjastól a kőgazdag vállalkozókig? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Biciklis túra azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Több időpontban, egészen szeptember 22-ig.

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Twitter megosztás Google+ megosztás