+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Győri Boldizsár
2020. május 12. kedd, 07:45
29 új fertőzöttel 3313-ra nőtt a fertőzöttek száma, 49-el emelkedett a gyógyultaké, akik így már 1007-en vannak. Négy beteg elhunyt, a halálos áldozatok száma így összesen 425.

Bár 29 új fertőzöttel 3313-ra nőtt a hazánkban koronavírussal diagnosztizált emberek száma, majndem kétszer annyian, 49-en gyógyultak meg a vírusfertőzésből,

 

így a felépülők száma átlépte az ezret, 1007-en vannak.

 

Az aktív fertőzöttek száma a hétfői 1905-ről 1881-re csökkent – olvasható az operatív törzs honlapján.  Az elvégzett tesztek száma viszont nagyon lecsökkent: mára virradóra csupán 2554 alkalommal tesztelték az embereket.

 

Az elmúlt nap folyamán négy koronavírusos beteg is elhunyt – két férfi és két nő –, de talán jó hírnek mondható, hogy április 6. óta, vagyis több, mint egy hónapja nem volt ilyen kevés az új napi halálozások száma, mint most.

 

Kórházban 746 embert ápolnak, és 45-en vannak lélegeztetőgépen. Továbbra is Pest megye adja nem csak a fertőzések, de a gyógyulások zömét is: tegnapról mára 31-en gyógyultak fel Pest megyében, és 18-an vidéken. Az aktív fertőzöttek száma is itt csökken a legjobban:

 

tegnapról mára 20-al, míg vidéken napok óta stagnál az aktív fertőzöttek száma.

 

Igaz, a legtöbb vidéki megyében már csak elvétve regisztrálnak új megbetegedést, az új vidéki fertőzöttségi adatok leginkább Fejérből, Zalából és Komárom-Esztergomból érkeznek. Viszont továbbra is a fővárosban és a környékén van az aktív fertőzöttek többsége, 1138 fő szemben a 743 vidékivel.

 

A világban kedd reggel 4,2 millió koronavírussal fertőzött van, 1,5 millióan gyógyultak fel belőle, és 286 ezren hunytak el a Johns Hopkins Egyetem adatai alapján. 

 

Kövesd a koronavírus hazai és regionális alakulását az Azonnali folyamatosan frissülő grafikonjain!

 

BORÍTÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A miniszterelnök nincs oda a 750 milliárd eurós uniós mentőcsomag ötletétől se, a közös hiteltől „berzenkedik”, a pénzek elosztása szerinte „abszurd és perverz”.

Ezzel péntekre is csökkent az aktív esetszám, de sajnos 8 beteg belehalt a vírusba. Grafikonokon a részletek!

Noha a horvát belügyminisztérium továbbra se engedélyezné a tengerparti városnak a magyar időkben használt trikolórt, a baloldali többségű közgyűlés egy trükkel megkerülte Zágrábot.

Az Azonnali úgy tudja, Eszes Ádám nem a jobbikos kilépési hullámmal összefüggésben távozik a Jobbik portáljától.

Az egészségügyi tanácsnok szerint a budafokiak több, nem egészen konstruktív megjegyzést tettek az ehhez szükséges megállapodáshoz, így elhúzódott minden.

A Dél-dániai Egyetem kutatóinak robotja ráadásul pontosabban is tesztel, mint az emberek.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás